Android’de Widget Nasıl Eklenir?

Widget kolayca Android’in en az değerlendirilen özelliklerinden biridir. Önemli ve ilgili bilgileri doğrudan telefonunuzun ana ekranında göstermek, önemli cihaz ayarlarını kontrol etmek ve çok daha fazlası için widget kullanabilirsiniz.

Play Store’da Android cihazlar için tam olarak istediğinizi elde etmenize yardımcı olacak ve ana ekranı tam olarak istediğiniz gibi ayarlamanıza izin verecek çok sayıda widget bulunmaktadır. Android dünyasında yeniyseniz, Android cihazınızda widget nasıl kolayca ekleyeceğiniz, kaldıracağınız ve yeniden boyutlandıracağınızla ilgili kılavuzumuza göz atın.

Android’de Widget’lar: Bilmeniz Gerekenler

iPhone’lardan farklı olarak, Android widget’ları etkileşimli olabilir; bu, akıllı ev cihazlarınızı, Bluetooth kulaklıklarınızı, çeşitli cihaz ayarlarınızı ve daha fazlasını kontrol etmek için geçiş ve düğmelere sahip widget’lara sahip olabileceğiniz anlamına gelir. Ek olarak, ana ekranınızdaki herhangi bir widget, haberler veya Tweetler gibi güncel bilgileri göstermek için periyodik olarak kendini yenileyecektir.

Android cihazınız önceden yüklenmiş widget’larla birlikte gelir, ancak Google Play Store’dan istediğiniz zaman daha fazlasını indirebilirsiniz. Bizim toparlama göz atın Akıllı telefonunuz için en iyi Android widget’lar fazla seçenek için. Herhangi bir Android cihaza widget eklemek kolaydır; sadece parmağınızı ana ekranda basılı tutun ve açılan menüden Widget’lar seçeneğini seçin. İşte belirli cihazlarda veya uygulamalarda nasıl yapılacağına daha yakından bir bakış.

Widget

Samsung Telefonunuza Widget Nasıl Eklenir?

  1. Samsung Galaxy cihazınızın ana ekranında widget yerleştirmek istediğiniz boş bir alana uzun basın.
  2. Altta açılan menüden Widget’lar üzerine dokunun.
  3. Şimdi, widget’ını ana ekranınıza eklemek istediğiniz uygulamayı seçmeye devam edin.
  4. Bir widget birden fazla boyutta mevcutsa, önce kullanmak istediğiniz boyutu seçmeniz gerekir. Widget boyutu, türünün yanında en üstte gösterilecektir. Bundan sonra Ekle üzerine dokunun.
  5. Widget’a uzun basarak ve istediğiniz konuma sürükleyerek ana ekranınızda hareket ettirebilirsiniz.

Bir widget’ı ekledikten sonra da yeniden boyutlandırabilirsiniz. Belirli widget’lar, yeniden boyutlandırdığınızda otomatik olarak farklı bir düzene geçer. Samsung akıllı telefonunuzdaki bir widget’ı yeniden boyutlandırmak için aşağıdaki adımları izleyin;

  1. Sürükleme tutamaçları görünene kadar yeniden boyutlandırmak istediğiniz widget’a uzun basın.
  2. Widget’ın boyutunu istediğiniz gibi sürükleyip artırın/azaltın. Bazı widget’lar yalnızca yatay olarak sürüklemenize izin verirken, diğerleri dikey olarak da sürüklemenize izin verir.
  3. Widget’ın boyutunu büyüttüğünüzde veya küçülttüğünüzde, daha fazla (veya daha az) içerik göstermek için düzenini otomatik olarak güncelleyecektir.
  4. İşiniz bittiğinde, ana ekranınızın boş bir alanına dokunmanız veya geri düğmesine basmanız yeterlidir.

Bir widget’ı kaldırmak da eklemek kadar basittir. Kaldırmak istediğiniz widget’a uzun basın ve Kaldır seçeneğine dokunun.

The post Android’de Widget Nasıl Eklenir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/androidde-widget-nasil-eklenir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?