Kripto Para Birimi Staking Nedir?

Her teknoloji gelişir. İlk blok zinciri, Bitcoin’i bir değer deposu olan deflasyonist altın olarak üretti. İkinci blok zinciri türü, merkezi olmayan finans için temel oluşturan Ethereum şeklinde akıllı sözleşmeler üretti. Her ikisi de, ağ düğümleri arasındaki işlemleri doğrulamak için bir İş Kanıtı (PoW) fikir birliği mekanizması kullanır. En yeni, üçüncü nesil blok zincirler PoW’dan Hisse Kanıtı’na (PoS) geçiyor. PoS blok zincirleri, madenciliği enerji yoğun bir fikir birliği olarak kullanmak yerine, staking kullanır.

Stake Nasıl Çalışır?

Elon Musk, Tesla’nın Bitcoin ödeme seçeneğini iptal ettiğini tweetledikten sonra kripto piyasası %40’lık bir çöküş yaşadı. Bu, iptalin kendisinden değil, Musk’ın Bitcoin’i yeterince çevre dostu olmadığı için çerçevelediği için oldu. Bitcoin, işlemleri doğrulamak ve yeni bloklar eklemek için Proof-of-Work fikir birliğini kullandığından, oldukça enerji yoğundur. İşin, bir düğümün bir matematik bulmacasını çözmesi için hesaplama gücüne ihtiyacı var. Sonuç olarak, bir PoW ağını doğrulayanlar, oldukça fazla elektrik kullanan pahalı donanımlara yatırım yapmalıdır.

Buna karşılık, Ethereum, Solana, Polkadot, Algorand ve Cardano gibi Proof-of-Stake (PoS) blok zincirleri, madenciler yerine doğrulayıcıları kullanır. Doğrulayıcılar, blok zincirinin yerel kripto para biriminin belirli bir miktarını Staking ederek ağın koruyucusu olurlar. Başka bir deyişle, daha sonra blok zinciri işlemlerini doğrulamak için kullanılan kripto varlıklarını kilitlerler.

Staking

Başka Hangi Kriptolar Stake Edilebilir?

Ethereum’un (ETH) yanı sıra Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Algorand (ALGO), Kusama (KSM), Zilliqa (ZIL) ve Polkadot (DOT) da pay edilebilir. Her birinin kendi üst APY stake aralığı yüzdesi vardır, bu yüzden dikkate almaya değer.

Özellikle Solana, artan NFT satışları ve Solana’nın son teknoloji hızı, ölçeklenebilirliği ve PoS’u Geçmiş Kanıtı (PoH) ile birleştirmesi sayesinde son üç ayda Ethereum’dan %500 daha iyi performans göstermeyi başardı.

Birçoğu Bitcoin’i bir enflasyon koruması olarak altına daha iyi bir alternatif olarak görse de, ortaya çıkan bu blockchain ürünlerinin bir yıl içinde 2X veya 10X getiri elde etme şansının daha yüksek olduğunu göreceksiniz. Son olarak, bu ağlar, doğrulayıcı çalışma süresi ve komisyonun yanı sıra mevcut enflasyon oranına bağlı olarak bahis ödülleri öder. Geleneksel bankacılık tasarruf hesaplarının sıfıra yakın APY sunduğu gerçeği göz önüne alındığında, optimal stake modelini bulmak için PoS ağlarını araştırmaya değer.

The post Kripto Para Birimi Staking Nedir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/kripto-para-birimi-staking-nedir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?