Android’de Talkback Nasıl Kapatılır?

Dahili telefon özelliği bir Android akıllı telefonda harika. Ancak aynı özellik bazı sorunlara da neden olabilir. Android kullanıcılarının çoğu, akıllı telefonlarında TalkBack özelliğinin otomatik olarak etkinleştirilmesinden şikayetçi. TalkBack seçeneği etkinleştirilirse, telefon tüm işlemleriniz için sizinle iletişim kurmaya başlar ve tıklama tabanlı etkinlikler eskisi gibi çalışmaz.

Android’de TalkBack Kalıcı Olarak Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Android cihazlarda TalkBack’i devre dışı bırakmak kolaydır. Ses tuşlarını, Google Asistan’ı kullanarak veya cihazınızdaki Erişilebilirlik ayarlarına giderek kapatabilirsiniz. Android’de TalkBack’i kapatmanın üç yolu bunlardır. Başlamadan önce, prosedürler farklı Android telefonlarda, Android sürümlerinde veya TalkBack uygulama sürümünde biraz farklı olabilir. Ancak, adımları takip etmek oldukça basittir.

Ses Tuşu Kısayolunu Kullanarak TalkBack Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Android cihazınızda TalkBack’i devre dışı bırakmanın en hızlı yolu ses düğmelerini kullanmaktır. Telefonunuzda TalkBack’i kurarken, bunun için bir Erişilebilirlik kısayolunu etkinleştirme seçeneği görürsünüz. Etkinleştirdiyseniz, ses düğmelerini kullanarak TalkBack’i kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

  1. Cihazınızdaki ses tuşlarını bulun.
  2. Her iki ses seviyesi tuşunu da 3 saniye basılı tutun.
  3. TalkBack’in “TalkBack KAPALI” diyen sesini duyacaksınız. Bu, cihazınızda erişilebilirlik özelliğini devre dışı bıraktığınız anlamına gelir.
  4. TalkBack, Android’de ses seviyesi tuşu erişilebilirlik kısayolunu kullanarak kapanmazsa, aşağıdaki sonraki yöntemi deneyin.

Talkback

Cihazın Erişilebilirlik Ayarlarından TalkBack’i Kapatın

Android cihazlarda TalkBack’i devre dışı bırakmanın ikinci standart yöntemi Ayarlar uygulamasıdır. Erişilebilirlik seçeneklerini bulmanız ve oradan TalkBack özelliğini devre dışı bırakmanız gerekir.

  1. Cihazınızda Ayarlar uygulamasını başlatın.
  2. Erişilebilirlik’i tıklayın.
  3. TalkBack’e basın
  4. “TalkBack Kullan”ın yanındaki anahtarı tıklayın
  5. Son olarak, Android cihazınızda TalkBack’i kalıcı olarak devre dışı bırakmak için DUR’a dokunun

Google Asistan İle TalkBack Nasıl Kapatılır?

Cihaz ayarlarına gitmenin veya her iki ses düğmesine 3 saniye boyunca uzun süre basmanın yanı sıra, Android’de TalkBack’i kapatmanın başka bir yolu da Asistan ile konuşmaktır. Muhtemelen zaten bildiğiniz gibi, Google Asistan Android telefonunuzda hemen hemen her şeyi yapabilir. Aynı şey TalkBack’i kapatmak için de geçerlidir. Bu nasıl:

  1. Sihirbazı herhangi bir şekilde başlatın
  2. “Geri dön” deyin
  3. İsteği onaylayan bir yanıt almalısınız.
The post Android’de Talkback Nasıl Kapatılır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/androidde-talkback-nasil-kapatilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?