Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

provimes

Kamu sektörü iş gücü bakımından, gerçekleştirilen iş alanları içerisinde oldukça istihdam alanı yaratabilen bir alandır. İşçi talebinin artmasıyla birlikte işçilere yönelik ödemenin daha az sağlanması düşüncesiyle taşeron işçi durumu oluşmuştur. Kamuda çalışan taşeron işçiler için oluşturulmuş belli başlı sistematik durumlar vardır. Taşeron işçilerin mevcut haklarının karşılanmaması suç ibraz etmekle birlikte etik bir çalışma unsuru değildir.

Kamu yönetimi, sistematik bir şekilde planlama gerektiren ciddi bir işleyiştir. Bu işleyiş, gerektiği gibi ilerlemediği ve beraberinde karmaşıklık durumlarını oluşturduğunda ekonomiye etki ederek verimsizliği meydana getirebilir.

Verimsizliğin meydana geldiği iş durumlarının büyük bir çoğunluğu ücret sisteminin yetersizliği, işçiler arası adaletsizlikler, işçinin sergilediği iş gücüne göre adil ücretlendirilme yapılmaması, iş için gerekli ekipmanların ve gerekli eğitimlerin sağlanmaması, sağlanan eğitim ve ekipmanların kısa süreli geçerli olması, işçiler arası ayrım yapılarak nepotizm uygulanması gibi çeşitli sebeplere dayanmaktadır.

Taşeron Yönetiminde İnsan Yönetiminin Gereksinimi

Taşeron yönetimi sağlanırken bu işleyiş insan yönetimi temeline göre hazırlanmalıdır. İşçiye sağlanan sözleşmelere uyulmalı ve sözleşme dışına çıkılmamalıdır. Sözleşme dışına çıkılarak taşeron işçiden fazla iş gücü talep edilmemeli ve işçiden ücretsiz fazla mesai talep edilmemelidir. Taşeron işçinin verimli iş gücü sergileyebilmesi adına kendisi için hazırlanan haklardan yararlanması ve sözleşmede yer alan unsurların karşılanması gerekmektedir.

Taşeron Yönetiminde Alacağınız Önlemlerle Şirket İtibarını ve İşçiyi Koruyun

Taşeron yöneticileri, taşeron yönetim sistemi sağlarken oluşabilecek herhangi bir problemde taşeron işçi ile şirketin de aynı derecede etkileneceğini hesaba katmalıdır. Taşeron işçinin güvenliği şirketler arası prestij için de önem arz etmektedir. İşçilerin güvenliği ve haklarının korunması alanında alınacak önlemler oluşabilecek kazaların önüne geçer. Belirli problemlerde taşeron işçinin yanında olarak kişinin can ve mal güvenliğinin korunmasının yanında şirket prestiji de düşünülmelidir.

İşçilerin iş gücü sergiledikleri alanlarda oluşabilecek olumsuz durumlarda önlem almak için önceden sözleşmeler yapılarak işçilerin güvenliği ve can sağlığı korunmalıdır. Bu sözleşmeler olumsuz durumlarda oluşabilecek sorunları işçi ve işveren bakımından olumlu olabilecek en alt düzeye indirgeyecektir.

Taşeron yönetim prosedürü aşamalarını Provimes.com ile yönetebilirsiniz. Prosedürde yer alan ilgili maddeler şu şekildedir:

  • Taşeron işçinin can ve mal sağlığı için kesinkes sözleşme sağlanmalıdır. Sözleşme içerisinde yer alan haklara yönelik hiçbir yer boş kalmayacak şekilde net olarak belirtilmelidir.
  • Taşeron işçiye yönelik oluşturulan sözleşmelerde, işçiden talep edilen iş gücü ve yaptırımlar net olarak yer almalıdır.
  • Taşeron işçiye yönelik oluşturulan sözleşmede yer almayan hiçbir iş gücü, işçiden talep edilemez.
  • Taşeron işçi, sözleşmede yer alan tarihte iş başı yapmalı ve belirlenen tarihte işini sonlandırmalıdır.
  • Taşeron yöneticileri iş takibini yaparak ön görülmeyen bir problemle karşılaştıklarında toplantı düzenleyerek çıkarılan raporları düzenleyerek iş durumunu güncel kılmalıdır.
The post Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/kamuda-calisan-taseron-isciler-icin-yonetim-sistemi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?