Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Alerjik reaksiyonlara neden olmayan sıradan arı sokmasına uzmanlar evde arı sokması tedavisinin yeterli olduğu konusunda hemfikirdir. Kaynaklara göre, birden fazla arı sokmasına veya alerjik reaksiyon yoksa, sıradan bir arı sokması için ihtiyacınız olan tek şey arı sokması için ev ilaçlarıdır.

Karbonat ve Su

Karbonat kullanımları ve çözümleri oldukça sonsuzdur. Aslında, karbonat doğal arı sokması tedavisinin bile bir parçasıdır. Geleneksel bir steroid veya antihistaminik krem kullanmak yerine, Zehir Kontrol, eski güzel kabartma tozu ve sudan oluşan bir macun uygulayabileceğinizi söylüyor. Yaban arısı sokmasına karşı da işe yarayan bu basit ama son derece etkili arı sokması tedavisini kesinlikle unutmak istemezsiniz.

Buz

Arı veya yaban arısı sokması için en basit ama en etkili çözümlerden biri sokulan bölgeye buz torbası uygulamaktır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri arı veya yaban arısı sokması yönetiminin bir parçası olarak buzu önermektedir. Buz hem iltihaplanmaya hem de kaşıntıya yardımcı olur. Ayrıca optimum iyileşme için sokma bölgesine kan çekilmesine yardımcı olur.

Evde arı sokmasına ne iyi gelir?
Evde arı sokmasına ne iyi gelir?

Elma Sirkesi

Muhtemelen zaten elinizde bulunan bir başka harika evde arı sokması tedavisi de elma sirkesidir. Soktuğunuz bölgeye elma sirkesi uygulayarak arı zehrini nötralize edebilir ve böylece istenmeyen arı sokması semptomlarını yatıştırabilirsiniz. Arı sokmasına elma sirkesi uygulamanın kolay bir yolu, bir bandajın yapışkan olmayan, emici pedini doyurmak ve bandajı sokmanın üzerine koymaktır. Bu şekilde, yastıklı alan iğnenin cildinize girdiği bölgeyle temas eder. Ayrıca temiz bir bez parçasını elma sirkesine batırıp her seferinde 15 ila 20 dakika boyunca bölgeye uygulayabilirsiniz.

Bal

Zonklayan iğnenizin ardındaki böcek bir bal arısı olabilir, ancak bir bal arısının yaptığı şey aynı zamanda iltihap ve kaşıntıyı bastırmaya da yardımcı olabilir. Enfeksiyonu önlemeye de yardımcı olabilir. Bal bir sokma bölgesine veya yaraya uygulandığında, glikoz oksidaz enzimi aslında hidrojen peroksit üretir. Bu da bakteriler için misafirperver olmayan bir ortam yaratır. Sokma bölgesine az miktarda yüksek kaliteli bal uygulayabilir, gevşek bir bandajla kaplayabilir ve bir saat veya daha kısa bir süre bekletebilirsiniz. Bunu gerektiğinde günde birkaç kez yapabilirsiniz.

The post Arı Sokmasına Ne İyi Gelir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/ari-sokmasina-ne-iyi-gelir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?