Kalp Krizi Geçirdiğinizi Nasıl Anlarsınız?

Kalp Krizi Geçirdiğinizi Nasıl Anlarsınız

Bu yazımızda size kalp krizi geçirdiğinizi nasıl anlayacağınızı öğretmeye çalışacağız. Miyokard enfarktüsü olarak da adlandırılan kalp krizi, kalp kasının bir kısmı yeterince kan almadığında meydana gelmektedir. Kan akışını eski haline getirebilmek için tedavi olmaksızın ne kadar çok zaman geçerse, kalp kasındaki hasar o kadar büyük olacaktır. Koroner arter hastalığı (KKH), kalp krizlerinin önde gelen nedenidir. Daha az yaygın bir neden, kalp kasına kan akışını durdurabilen bir koroner arterin şiddetli spazmı veya ani kasılmasıdır.

Çeşitli sağlık koşulları, yaşam tarzınız, yaşınız ve aile geçmişiniz kalp hastalığı ve kalp krizi riskinizi artırabilir. Bunlara risk faktörleri denir. İnsanların yaklaşık yarısı, kalp hastalığı için üç ana risk faktöründen en az birine sahiptir: yüksek tansiyon, yüksek kan kolesterolü ve sigara. Yaşınız ya da aile geçmişiniz gibi bazı risk faktörleri kontrol edilemez. Ancak kontrol edeceğiniz faktörleri değiştirerek riskinizi azaltmak için bazı adımlar atabilirsiniz. Aşağıda, kalp krizi geçirip geçirmediğinizi daha önce öğrenmeniz için gereken adımlara değindik.

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir
Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

  • Göğüs rahatsızlığı veya ağrısı – Bu rahatsızlık veya ağrı, göğüste birkaç dakikadan uzun süren sıkı ağrı, dolgunluk, baskı ya da sıkışma gibi hissedilebilir. Bu rahatsızlık gelip gitmektedir.
  • Üst Vücut Ağrısı – Ağrı veya rahatsızlık göğsün ötesine kollara, omuzlara, sırta, dişlere, boyuna ya da çeneye yayılabilmektedir. Bazı insanlar göğüs rahatsızlığı olmadan üst vücut ağrısına sahiptir.
  • Mide ağrısı- Ağrı karın bölgesine yayılabilir ve mide ekşimesi gibi hissedilebilir.
  • Nefes darlığı – Nefes alabilir veya derin bir nefes almayı deneyebilirsiniz. Bu genellikle göğüs rahatsızlığından önce ortaya çıkar. Bazı kişilerde göğüs rahatsızlığı olmaz.
  • Korku- Bir kıyamet duygusu hissedebilir veya belirgin bir sebep olmadan panik atak geçiriyormuş gibi hissedebilirsiniz.
  • Uyuşukluk- Göğüs basıncına ek olarak, baş dönmesi veya baygınlık hissedebilirsiniz.
  • Ter- Soğuk, nemli bir cilt ile aniden ter atabilirsiniz.
  • Mide bulantısı ve kusma – Mide bulantısı veya kusma yaşayabilirsiniz.
  • Çarpıntı – Kalbinizin attığını hissedebilirsiniz veya kalbinizin attığının çok farkında olabilirsiniz.


source https://www.guncelpaylasim.com/kalp-krizi-gecirdiginizi-nasil-anlarsiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?