2021 Kurbanlık Fiyatları Listesi Ne Kadar?

2021 Kurbanlık Fiyatları

Bugün ki makalemizde bilgi edinmek isteyenler için 2021 kurbanlık fiyatları listesi ne kadar sorusuna kapsamlı şekilde yanıt vereceğiz. Haziran ayının da sonuna yaklaştığımız şu günlerde 20 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak olan mübarek Kurban Bayramı dönemine doğru hızla ilerliyoruz. Yaz aylarının en sıcak dönemlerinde başlayacak olan bayram ile alakalı şimdiden kurbanlık araştırmaları başladı.

Bir senelik takvim içerisinde dini bayramların sonuncusu olan kurban bayramı için en önemli unsurlardan birisi de kurbanlık fiyatları. Devlet, bu anlamda her sene kurbanlıklar için güncel enflasyon verilerini de inceleyerek kilo başı minimum bir fiyat belirler. Genelde hayvan satıcıları da bu fiyatlardan şaşmazlar. Peki 2021 yılı belirlenen kurban fiyatları ne kadar? Birçok kişi bu anlamda bilgi sahibi değil ve bizler sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

2021 Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Kurban bayramı geldiği zaman özellikle büyükbaş ve küçükbaş seçimleri ile alakalı olarak tercihler ciddi anlamda dikkat çekiyor. Büyükbaş, genellikle yüksek fiyatlarından dolayı birkaç kişi ortak olarak girilebilen bir kurbanlık türü. Küçükbaş ise günümüzde önemli bir kesimin en çok tercih ettiği kurbanlık türü diyebiliriz.

2021 küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ile alakalı olarak resmi açıklamalar birkaç gün öncesinde resmen yapıldı. Tabi ki bayram yaklaştıkça da ister istemez merak edilen konulardan birisi de buydu. Hemen bilgileri sizlere hızlı şekilde sunalım.

Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları

Hisse Başı 30 Kilo: 2200₺

Hisse Başı 35 Kilo: 2500₺

Tabi ki bu açıklanan veriler hisse başından kasıt maksimum caiz olan sınır 7 kişilik büyükbaş hissesi olarak hesaplanmaktadır.

Küçükbaş Kurbanlık Fiyatları

Küçükbaş Kurbanlık Kilo Fiyat Aralığı: 28 TL – 35 TL

Kurbanlığın besi durumu ve türüne göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm genel kurallar resmi olarak yayınlandı ve genel fiyatlar bu şekilde olacak. Bu hesaba göre küçükbaş kurbanlık fiyatları ortalama 1000₺ – 4000₺ dolaylarında kilo ve cinse göre değişim gösterebilecek.

Kurbanlık Fiyatları

2021 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2021 kurban bayramı tarihleri ile alakalı olarak da net bir şekilde bilgileri sizlere iletmemiz gerekiyor. Resmi tatil takvimi konusunda ister istemez merak edilen çok fazla seçenek var. Özellikle devlet memurlarının bu anlamda ciddi şekilde merak sahibi olduklarını biliyoruz.

Kurban bayramı tatili haftasonu ile birleşecek mi? Henüz bununla alakalı olarak resmi bir açıklama olmasa da pandeminin de etkisi ile birleşeceği tahmin ediliyor. Salı ile Cuma günleri olan bayram tatili, haftasonunu da içerisine alarak 9 günlük bir tatil süreci ortaya çıkabilir.

  • Kurban Bayramı Arefe Günü- 19 Temmuz Pazartesi
  • Kurban Bayramı 1. Gün – 20 Temmuz Salı
  • Kurban Bayramı 2.Gün- 21 Temmuz Çarşamba
  • Kurban Bayramı 3.Gün- 22 Temmuz Perşembe
  • Kurban Bayramı 4. Gün- 23 Temmuz Cuma

Hal böyle olunca özellikle resmi tatil sürelerinde bayram boyunca yine güzel bir tatil dönemi vatandaşlarımızı bekliyor demek yanlış olmaz.

Kurban Bayramı’nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile tam normalleşme kararı alma aşamasına geçecek ülkemizde kurban bayramı sokağa çıkma yasağı merak edilen bir konu. Bayramlarda insanların iç içe olduklarını da düşündüğümüz zaman hastalığın olmasa da yayılma ihmali ve tehlikesi söz konusu olabilir.

Bilim Kurulu yetkililerinin de görüş bildireceği bu süreçte kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olması beklenmiyor. Ancak o gün ki vaka sayıları, aşılanma oranları ve hastalık yayılım hızı verileri de dikkate alınarak güncel kararlar değişim gösterebilir. Neler olacağını yakın zaman içerisinde bekleyip hep birlikte göreceğiz.

The post 2021 Kurbanlık Fiyatları Listesi Ne Kadar? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/2021-kurbanlik-fiyatlari-listesi-ne-kadar/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?