2021 Türkiye Yılın Otomobili Belli Oldu

Türkiye Yılın Otomobili

Bugün ki makalemizde 2021 Türkiye yılın otomobili belli oldu ve sitemiz içerisinde elimizden geldiğince sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Bilindiği üzere otomobil sektöründe çok ciddi değişimler yaşanmaya başladı. İnsanlar, artık eskiye nazaran otomotiv sektörüne çok daha fazla ilgili ve bununla birlikte çok daha modern bir seçenek olarak adından söz ettiriyor.

Türkiye, artık otomobil markalarının fabrika kuruluşlarından itibaren ciddi manada fark yaratıyor diyebiliriz. Yerli üretim yapan markaların zaman içerisinde ciddi şekilde popüler olduklarını da biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde ise otomobil pazarının en önemli bilgilerinden birisi de yılın otomobili konusudur. Nitekim 2021 yılı için seçenekler net bir şekilde belli oldu. Hemen bilgileri sizlere sunalım.

2021 Yılı Türkiye Yılın Otomobili Belirlendi

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), her sene çeşitli verileri araştırma noktasında kullanıcıların nabzını tutmak ile birlikte fiyat fayda dengesi de dahil olmak üzere birçok önemli seçeneğin üzerinde duruyor demek yanlış olmaz. Yılın otomobili, aslına bakarsanız Türk insanlarının en çok üzerinde durdukları seçeneklerden birisi diyebiliriz.

Liste içerisinde finale kalan birçok farklı otomobil modeli oldu. Bu otomobil modelleri içerisinden tabi ki yine kalite kalite kişiden kişiye değişen seçenekler adından ciddi anlamda söz ettirir. Türkiye yılın otomobili finalistleri aşağıdaki gibidir;

  • Dacia Sandero Stepway
  • Hyundai i20
  • Peugeot 208
  • Renault Captur
  • Skoda Octavia
  • Toyota Yaris
  • Fiat Egea Cross

Şimdi yazının devamına gitmeden sizce yılın otomobili hangisi olmuştur? Bunun nedenlerini hemen bu kısmı okuduktan sonra bizlere yazarsanız aslında otomobil sektöründe ki değerlendirme kıstaslarını ne kadar bildiğinizi de anlamış olacağız.

2021 Türkiye Yılın Otomobili: Fiat Egea Cross

Fiat markasının Egea modelini biraz daha yükseltmesi ve kasayı biraz daha esnetmesi sonucunda geliştirilen Egea Cross serisi, yılın otomobili seçildi. Aslına bakarsanız özellik açısından çok dolu dolu bir otomobil değil. Otomatik vites seçeneği dahi ilk başta çıkarılmadı.

Ancak rengi, yüksekliği, mükemmel görünümü ve değiştirilmiş bazı ince detayları ile birlikte çok ciddi anlamda gündemi meşgul eden model oldu diyebiliriz. Birçok kişi yukarıda Peugeot 2008 modelini ya da Skoda Octavia seçeneğini ön planda tuttu diye tahmin ediyorum ancak değil. Fiyat performans açısından Egea Cross ailesi, günümüzün en modern ve en popüler otomobilleri arasında ön plana çıktı demek yanlış olmaz.

Fiat Egea Cross

Türkiye Yılın Otomobili 2 Numarası: Skoda Octavia

Skoda, özellikle Çekya sınırlarından satın alınarak Alman üretim ağına dahil edildikten sonra çok farklı bir kimliğe büründü. Volkswagen tarafından satın alınan şirket, özellikle son 10 senelik dilim içerisinde Türkiye pazarının da en çok tercih edilen otomobil markalarından birisi olarak adından söz ettirdi.

Fiat Egea Cross ile birlikte final oylamasına kalan Skoda Octavia, listede iki numaralı sırayı aldı. 2021 yılında tamamen tasarım değişikliğine giden marka, omurgalı sedan üretimi konusunda gerçek manada ülkemiz için en iyi alternatiflerden birisi oldu diyebiliriz. Skoda Octavia, aynı zamanda motor performansı açısından da çok iyi bir seçenek.

Üstün Alman teknolojisinin her türlü mükemmelliğini bizlere sunan Skoda otomobillerinin yakın zaman içerisinde fiyat seçenekleri anlamında Volkswagen’i yakalayacağını düşünüyoruz.

Skoda Octavia

Fiat Egea Cross modelini bu anlamda ki başarısından dolayı kutluyor, aslına bakarsanız yakında daha üst seviye donanım noktasına erişmesini temenni ediyoruz. Ben olsam Skoda Octavia modelini seçerdim. Araç için diyecek ekstradan herhangi bir şeyim yok.

Liste içerisinde aslında benim ilk 2 numaram Peugeot 2008 ve Skoda Octavia olurdu. Birinciliği ise Skoda markasına verirdim.

The post 2021 Türkiye Yılın Otomobili Belli Oldu first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/2021-turkiye-yilin-otomobili-belli-oldu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?