EURO 2020 Şampiyonu Kim Olacak?

EURO 2020 Şampiyonu

Uzun bir süredir beklenen EURO 2020 şampiyonu kim olacak sorusunun yanıtı yakın bir zaman dilimi içerisinde cevabını bulacak gibi. Bundan önceki turnuvalara nazaran gol açısından durgun bir turnuva geçse de an itibari ile seyirci ve oyun kalitesi açısından da ciddi anlamda eğlenceli bir süreç geçirdiğimizi de net olarak söyleyebilme şansına sahip durumdayız.

Türkiye milli takımı için de ciddi anlamda umutlu başlayan bu turnuva, ne yazık ki çok büyük bir hezimet ile son buldu. Gruptan hiç puan alamadan ve 3 maçta sadece 1 gol atarak turnuvadan elendik. Peki bu noktada eleştirmemiz gerekenler neler? Hemen biraz özeleştiri yapalım ve fikir edinme yoluna gidelim.

EURO 2020 Türkiye Milli Takımımız Hezimet Yaşadı

Turnuvaya gelirken grupta Fransa ile hemen hemen başabaş puan ile birlikte ve kaybetmeden katıldık. Avrupa şampiyonası noktasında özellikle son dönemlerde çok ciddi değişimler de yaşandı. Şenol Güneş, turnuva kadrosuna Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu gibi oyuncuları da dahil etti.

Turnuva boyunca Liverpool takımının stoperi olarak oynayan Ozan Kabak bir kere bile forma giymedi. Bununla birlikte turnuva kadrosunda 22 oyuncu bulunmasına rağmen 3 maç boyunca toplamda sadece 15 oyuncu forma giydi. Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürktoğlu, Ozan Kabak, Orkun Kökçü, Dorukhan Toköz, Taylan Antalyalı ve Rıdvan Yılmaz gibi oyuncular neredeyse forma giymediler.

Turnuva boyunca sürekli aynı oyuncu tercihleri üzerinde ısrar ederek taktik anlamda farklı bir yol izlemeyen hocamız, bu anlamda ne yazık ki korkulan bir ülke durumunda iken kesin galibiyet alınabilecek bir ülke konumuna gelmemize neden oldu. Hal böyle olunca da İtalya, İsviçre ve Galler takımlarının olduğu gruptan ne yazık ki sonuncu olarak elendik. Elemeler boyunca sadece 3 gol yiyen millilerimiz, turnuvada 3 maçta 8 gol yedi. Bu da diğer büyük bir handikap.

EURO 2020 Türkiye

UEFA EURO 2020 Şampiyonu Kim Olur?

Grup maçlarının tamamını takip ettiğimizde gerçekten oyunu ile fark yaratan önemli takımlar olduğunu biliyoruz. Grubumuzda ki İtalya, turnuvaya çok iddialı geldi ve gruptan namağlup çıkarken ikinci turda Avusturya takımını uzatmalarda yenerek tur atladı. Çok da iyi oynuyorlar.

Bununla birlikte Almanya, ilk maçında Fransa’ya yenilmesine rağmen sonraki maçlarda güzel bir portre çizdi. Fransa, yine turnuvanın favorilerinden olarak emin adımlar ve güzel bir oyun ile birlikte yoluna devam ediyor. Turnuvanın sürpriz takımı Macaristan olarak karşımıza çıkıyor. Tüm takımları ciddi anlamda zorlamaları nedeni ile çok konuşulan takımlar arasında yer alıyorlar.

Bu bahis anlamında bir YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Turnuvanın yarı finalini görecek dörtlü olarak birbirleri ile eşleşmemeleri durumunda Almanya, Fransa, İtalya ve Portekiz genel olarak turnuvanın yarı final ayağına ulaşmayı başarabilirler. Oynadıkları oyun ve genel anlamda çizdikleri portre dikkat çekici.

Şahsen oynadığı oyun açısından benim turnuva için favorim Fransa milli takımı olarak dikkat çekiyor. Hem kadro kalitesi hem de Benzema’nın ciddi anlamda formda oluşu ile birlikte ciddi anlamda fark yaratan bir takım profili çiziyorlar. Tabi ki bu anlamda siz değerli okuyucularımızın da fikirleri bizler için önem arz ediyor.

Sizce UEFA EURO 2020 turnuvasında şampiyon kim olacak? Hangi oyuncu daha fazla öne çıkıyor ve hangi takımın oyunu rakiplerine nazaran çok daha tehlikeli, çok daha dikkat çekici? Aşağıdaki yorum alanlarımızdan bizlere detayları sorabilir ve fikir edinme yoluna gidebilirsiniz.

The post EURO 2020 Şampiyonu Kim Olacak? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/euro-2020-sampiyonu-kim-olacak/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?