Mutlaka Görülmesi Gereken Mimari Eserler

Mimari Eserler

Bugün ki makalemizde mutlaka görülmesi gereken mimari eserler üzerinde en kapsamlı seçenekleri inceleme yoluna gideceğiz. Dünya çok büyük ve o kadar tarihi eser, o kadar güzel mimari seçenekler var ki ciddi anlamda adından söz ettiriyor. Türkiye, özellikle boğaz ve kenarında ki efsane yalıları ile birlikte ciddi anlamda fark yaratıyor. İstanbul, Osmanlı dokusu ile birlikte herkes için fark yaratıyor.

Önemli mimari eserler içerisinde sizler için dünya genelinden birkaç önemli seçenek derledik. Türkiye’de de mükemmel ötesi seçenekler olduğu gibi dünya genelinde de birkaç önemli seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda elimizden geldiğince mükemmel görseller kullanmayı tercih edeceğiz.

Mutlaka Görülmesi Gereken Mimari Eserler

Türk insanı, kısa bir zaman dilimi içerisinde turistik seyahatler açısından ciddi manada somut adımlar atıyor, araştırıyor ve yeni yerler keşfetmeyi bekliyor. Mimari eserler, aynı zamanda bizlere tarihi bir doku sunuyor ve ne olursa olsun büyüleyicilik seviyesi de fark yaratıyor. Bizde elimizden geldiğince birkaç önemli yeri derledik.

Neuschwanstein Kalesi

Almanya’nın Bavyera bölgesinde ki mükemmel yapılardan birisi olarak dikkat çekiyor. Osmanlı döneminde iken Almanya’da krallık ile yönetilen bir ülke konumundaydı. Kral II. Ludwig tarafından tamamen kendi hayal gücü ile geliştirildi ve kısa zaman içerisinde dünyanın en mükemmel mimari yapılarından birisi oldu. Hogwarts tarzı yapısı, çok odalı ve krallık dönemi mimarisini yansıtması da ciddi anlamda fark yarattı.

Neuschwanstein Kalesi

1912 yılında Fransa’da yapımı tamamlanan, mimari yapısı ile farklılıklar sunan mükemmel ötesi bir yapı. Aslına bakarsanız görüntü itibari ile antik kent mimarisi ciddi anlamda fark yaratıyor. Karmaşık bir görüntüsü olsa da hem tarihi, hem mimari kalitesi ve hem de farkındalık yaratan bir sanat eseri olarak adından söz ettiriyor. Fransızların en önemli mimari yapılarından birisi olarak da önemlidir.

Palais Idéal

Amerika’nın en önemli mimari yapılarından birisi olarak dikkatleri çekiyor. San Francisco eyaletinde mükemmel bir ikonik tasarıma sahip olan bu mükemmel yapı, tasarımından mühendislik çalışmalarına kadar Amerika’nın en büyük mimari seçeneklerinden birisi diyebiliriz. Köprü, kırmızı rengi nedeni ile ayrıca dikkat çekiyor demek yanlış olmaz. Güneşin verdiği mükemmel ışık ile birlikte ayrıca Amerika’nın da ikonik seçeneklerinden birisi olarak adından söz ettiriyor.

Golden Gate Köprüsü

Aziz Vasil Katedrali

Avrupa ülkelerinde özellikle mimari yapı olarak her şekilde insanların ilgisini çeken yapılar Katedraller olabilir. Ancak Aziz Vasil Katedrali, bu anlamda ciddi şekilde farklılıklar sunan ve rengarenk yapısı ile birlikte dünyanın en görkemli seçeneklerden birisidir. UNESCO Dünya Mirası Listesi içerisinde yer alan eserlerden birisi olarak dikkat çekiyor. 1561 yılında yapımı tamamlanmış olan bu yapı, Rusya’da başkent Moskova’da yer alıyor. Aziz Vasil Katedrali, mutlaka görülmesi gereken seçeneklerden birisidir ve ne olursa olsun imkanlar dahilinde gidip kontrol edilmelidir.

Aziz Vasil Katedrali

Dolmabahçe Sarayı

Osmanlı, özellikle İstanbul’un fethinden sonra boğaz çevresinde inşa edilen saraylar ile birlikte dünya genelinde ün salmıştır. Osmanlı Sarayları, dünya genelinde çok ciddi manada adından söz ettiriyor demek yanlış olmaz. Sultan Abdülmecid Han tarafından yaptırılan Osmanlı’nın ilk modern saray mimarisi diyebiliriz. Balyan Kardeşler tarafından yapılan bu saray, özellikle maddi değeri itibari ile de dünya mirasları içerisinde yer alan mükemmel seçenekler arasındadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de öncelikli olarak kullandığı saraylardan birisi olduğundan dolayı Türk tarihi için de yeri ciddi anlamda farklıdır. İçerisinde ki kristal avize, büyüklüğü ve görkemli mimarisi sayesinde de her turist için olmazsa olmaz seçeneklerden birisidir.

Dolmabahçe Sarayı

The post Mutlaka Görülmesi Gereken Mimari Eserler first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/mutlaka-gorulmesi-gereken-mimari-eserler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?