Neden Elektrikli Otomobil Alınmalı ve Kullanılmalı?

Elektrikli Otomobil

Gündemi ciddi anlamda meşgul eden neden elektrikli otomobil alınmalı ve kullanılmalı sorusuna elimizden geldiğince yanıt vermek istiyoruz. Türkiye genelinde özellikle birkaç senelik dilim içerisinde otomobil dünyası ile alakalı olarak çok çeşitli gelişmeler yaşanıyor desek yanlış olmaz sanıyorum. Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’da elektrikli motor ile üretilecek ve adından söz ettirecek.

Günümüzde özellikle otomobillerde teknolojik gelişmeler ciddi anlamda adından söz ettiriyor. Tabi ki insanlar ister istemez bir soruyu da sormadan edemiyor. Neden elektrikli otomobil? Avantajları neler? Bu sorulara kısa ve öz bir şekilde yanıt vererek elimizden geldiğince fikir edinmenize yardımcı olacağız. Şimdi genel özellikleri üzerine fikirler sunalım.

Elektrikli Otomobil Neden Alınmalı?

Dünya genelinde artık Tesla’nın başlattığı elektrikli otomobil akımı ile birlikte tüm büyük üreticiler bu alana doğru eğilim gösterdi. Elon Musk, mobiliteyi ciddi anlamda değiştiren ve otomobil dünyasına yeni bir soluk getiren seçenek oldu.

Elektrikli otomobil neden alınmalı? Avantajları nelerdir? Aslına bakarsanız öncelikle hava kirliliği sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yeni nesil teknoloji. Bunları maddeler halinde inceleyerek kısa ve öz bir şekilde bilgi edinecek olursak;

  • Fosil yakıt kullanımını ortadan kaldırmak ve temiz çevre, temiz hava mantığı ile üretilen zararsız otomobillerdendir.
  • Teknolojik özellikleri ile birlikte uzun süreli ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilir.
  • Yarı otonom özellikleri ile birlikte kendi kendine giden otomobillerden birisidir.
  • Sürekli internete bağlı olarak çalışır ve araç, yazılım ile çalıştığı için kendi kendini sürekli güncel tutar.
  • Sessizdir, elektrikli motorlar sayesinde araç içi ve dışı ses kirliliği tamamen olumlu yönde düzelir.
  • Çok hızlıdır. Elektrikli motor gücü anında lastiklere iletebilir ve elektrikli motorlu araçların beygir ve tork değerleri muazzamdır.

Genel itibari ile insan hayatı için çok büyük kolaylıkları sağlayan, hava kirliliği ile mücadele eden ve teknoloji açısından da fark yaratan bir otomobildir diyebiliriz sanırım. TOGG, elektrikli otomobil olarak kısa süre içerisinde dünya gündemine de ciddi anlamda düştü demek yanlış olmaz sanıyorum.

Elektrikli Araba

Elektrikli Otomobil Fiyatları

Yeni nesil teknolojiler ile birlikte otomobil altyapıları ciddi anlamda değişiyor. Elektrikli otomobiller, zaman içerisinde dünyada en çok tercih edilen ve en çok popüler olacak olan teknolojilerden birisi olarak da adından söz ettiriyor demek yanlış olmaz.

Elektrikli otomobil fiyatları ciddi anlamda yüksek. Tesla, an itibari ile dünya yollarında satılmış ve kullanılmakta olan elektrikli motora sahip otomobillerden birisi olarak dikkat çekiyor. Yeni nesil teknolojileri incelediğimiz zaman özellikle yerli otomobil TOGG ile alakalı olarak da çok ciddi manada heyecanlıyız.

Türkiye’de an itibari ile Tesla Model 3, sıfır kilometre olarak satılmaktadır. Piyasalarda ki satış fiyatı ise an itibari ile 865,000₺ civarında seyrediyor. Yani şuan da elektrikli otomobil teknolojilerinde ki fiyatlar çok üst seviyede. Yerli otomobil TOGG fiyatı ne kadar olacak? Eğer ki bu normlarda seyreden bir fiyat söz konusu olursa ciddi anlamda sıkıntılar meydana gelebilir.

Yerli üretim tesisi ile alakalı olarak ciddi manada somut adımlar atılıyor. Ancak yakın bir zaman dilimi içerisinde üretim tesisinin sonuçlanması ve sonrasında aracın üretime başlaması ile birlikte 2022 yılının başında fiyatlarının açıklanacağı ile alakalı olarak söylemler duyuyoruz. TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, SUV sınıfı araç fiyatları ile mücadele edecek bir fiyat düşünüyoruz demişti.

400,000₺ normlarında olacak bir fiyat skalası ile birlikte çok ciddi anlamda sıkıntılar meydana gelebilir. Çok yakın bir zaman dilimi içerisinde daha yeni seçenekleri sitemiz içerisinde sizlere sunarak bilgiler vereceğiz.

The post Neden Elektrikli Otomobil Alınmalı ve Kullanılmalı? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/neden-elektrikli-otomobil-alinmali-ve-kullanilmali/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?