Turkovac Yerli Covid Aşısı Özellikleri

Turkovac Yerli Covid Aşısı

Geçtiğimiz günlerde detayları netleşen Turkovac yerli Covid aşısı özellikleri ile alakalı olarak merak edilen çok fazla soru olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile birlikte yaptığı canlı görüşme esnasında yerli aşımızın adını resmi olarak açıkladı ve aslında bir anda Türkiye gündemi ciddi manada değişti. Yaşanan seçeneklerin genel özellikleri de merak ediliyor.

Turkovac yerli koronavirüs aşısı, her geçen gün çok daha geniş kitlelerce araştırılıyor. Faz 3 aşamasına gelen yani ticari dağıtımından önce son test aşamasına gelen bu aşı ile birlikte ortaya gerçekten merak uyandırıcı seçenekler çıktı. Aşının ne gibi özellikleri olduğu ise merak konusu. Şimdi bu anlamda elimizden geldiğince kapsamlı seçenekleri sizlere sunacağız.

Turkovac Açılımı Nedir?

Geçmişten günümüze elimizden geldiğince Covid ile alakalı olarak en güncel seçenekleri sizlere sunduk. Bu hastalığın Çin nedenli olarak hayatımıza girmesi nedeni ile çok uzun süredir aşı çalışmaları yürütüyoruz. Bilinen diğer aşıların aksine ülkemiz, aşı sürecini tam test aşamalarını yaparak yerine getirdi.

Turkovac açılımı ciddi anlamda merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun açıklamasını yapmasının ardından ise Sağlık Bakanı açılımını da net olarak söyledi. Turkovac açılımı an itibari ile Turkey Covid Vaccine (Türkiye’nin Covid Aşısı) ismi ile kullanılacak. Faz 3 aşamasında ki başvuruların da ciddi manada yoğun olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı, yakın bir zaman dilimi içerisinde aşının ticari faaliyet noktasında piyasalara sürülebileceğini de net olarak söyledi. Dolayısı ile dikkat çekici bu seçeneği dikkate almak gerek.

Turkovac Aşı

Turkovac Aşısı Özellikleri Nelerdir?

Normal şartlarda uluslararası standartlar dikkate alındığı zaman aslına bakarsanız bir aşının tam sağlıklı şekilde çıkış süreci ortalama  1,5 – 2 senelik zamana yayılır. Türkiye, çıkardığı aşı ile birlikte %100 etkinliği hedeflediğinden dolayı çok daha emin adımlar atmak sureti ile aşıya dair en kapsamlı seçenekleri analiz etti ve artık Faz 3 aşamasına geçildi.

Turkovac aşısı özellikleri ile alakalı olarak henüz resmiyette açıklanan seçenekler yok. Yan etkilerin gözlemlenme aşamasında olduğu için da ayrıca dikkat çeken bir diğer seçenek söz konusu. İnsanların aşılara karşı ciddi bir önyargısı vardı ancak aşılama rakamlarında ki son dönemde yaşanan yükseliş, bu önyargının yıkılması açısından da etkili oldu demek yanlış olmaz sanıyorum.

Faz 3 aşamasında 41,000 kişilik gönüllü kitlesinin aşılanacağı açıklandı. Burada ki gözlemleme sürecinin bitmesi de ortalama 2 – 3 ay sürebilir. Sonrasında ise aşı resmen üretim için hazır hale gelecek demek yanlış olmaz.

Turkovac Aşısı Ne Zaman Çıkacak?

Turkovac çıkış tarihi ile alakalı olarak da merak edilen çok fazla seçenek var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılış töreni sonrasında aşı ile alakalı açıklamalar yaptı. Aşının halkımız ve tüm dünya ile buluşması Ekim ayında olacak gibi bir açıklaması olmuştu.

Şu sıralar FAZ 3 aşamasında olduğunu düşünürsek aşının gerçek manada Ekim ayında piyasalarda olabileceğini de net olarak söylememiz gerekiyor. Aşının içeriği ve tüm özellikleri ile alakalı olarak elimizden geldiğince kapsamlı seçenekleri sunacağız. Turkovac yerli ve milli koronavirüs aşısı, sonrasında dünya pazarına resmen açılacak ve ortaya ilgi çekici seçenekler çıkacak.

Özellikle müslüman ülkelerin aşımızı ciddi anlamda alacağı ve ekonomik olarak ülkemize de ciddi bir katkı sağlaması hedefleniyor.

The post Turkovac Yerli Covid Aşısı Özellikleri first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/turkovac-yerli-covid-asisi-ozellikleri/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?