Yerli Koronavirüs Aşısının Adı: TURKOVAC

Turkovac

Gündem bir anda değişti ve yerli koronavirüs aşısının adı: TURKOVAC oldu, ortalık çok ciddi anlamda karıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün televizyon bağlantısında Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile birlikte görüştüğü esnada aslına bakarsanız aşı ile alakalı son gelişmeleri aldı. Bu gelişmeleri aldığı esnada da konu bir anda yerli koronavirüs aşısı adı ile alakalı olarak açıldı.

Bilindiği üzere genellikle askeri silah teçhizatlarında kendimize has isimlerimiz ile birçok noktada adımızdan söz ettirdik. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenen isim, Twitter gündemi üzerinde çok ciddi bir link politikası ile daha şimdiden TrendTopic listesine girmeyi başardı. Öncelikle yerli aşı ne durumda?

Yerli Aşıda 3. Fazla Çalışmaları Sona Yaklaşıyor

Koronavirüs ile mücadelemizde çok daha ideal bir noktaya geldiğimiz şu günlerde aşılama süreçlerinde de ciddi bir gelişme kaydettik. Özellikle Alman Pfizer şirketinin geliştirmiş olduğu BionTech aşısı ciddi anlamda ülkemizde de tercih edildi ve hastalık yavaş yavaş etkisini yitirmeye başladı.

Yerli Covid-19 aşısı ile alakalı olarak da gelişmeler ciddi anlamda merak edilirken Sağlık Bakanı Koca, canlı televiyon yayınında gelişmeleri aktardı. 3. doz aşı uygulaması fazında sona doğru yaklaşıldığını ve artık seri üretim için kesin doneleri elde etmeye başladıklarını açıklayan Koca, Cumhurbaşkanı ile bu noktada görüşmesi esnasında yerli aşının adı noktasında bir konu da açıldı ve işte o an itibari ile sosyal medya gündemi karıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli Aşının Adı için TURKOVAC İsmi Uygundur

Tıbbi literatürde bu gibi aşıların isimlerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi noktasında 3. faz çok önemlidir ve artık ticari bir oluşum haline de gelir. Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a telekonferans görüşmesi esnasında “Efendim, bu aşamada artık aşının adının belirlenmesi çok önemlidir. Bu konuda sizin talimatınız nedir?” şeklinde bir soru yönelttikten sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya gündemine bomba gibi düşen ve Çin aşısının adı ile de benzeyen bir isim önerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu konuda, benim şahsen gönlümden geçen şu olabilir derim. Hem ülkemizin tamamında dil noktasında kolaylık açısından TURKOVAC ismi uygundur derim.”  Bu noktada Sağlık Bakanı ise Türkiye Covid Vakfı isminin kısaltması gibi bir şey olacak diyerek de aslında aşının ismini netleştirdi. Türkovak (Türkiye Covid Vakfı) adı ile açılıma sahip olacak.

TURKOVAC için Twitter Ne Dedi?

Sosyal medyada ismin açıklanması ile birlikte çok enteresan, olumlu ve olumsuz yorumları içeren seçenekler paylaşıldı demek yanlış olmaz. Turkovac aşısı ile alakalı olarak bazı yorumlar aşağıdaki gibidir;

 

 

 

 

 

 

The post Yerli Koronavirüs Aşısının Adı: TURKOVAC first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/yerli-koronavirus-asisinin-adi-turkovac/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Discord Sunucunuzu Silme veya Sahipliği Aktarma