EURO 2020 İtalya Şampiyonluk Hikayesi

EURO 2020 İtalya

1 ay süren ve sonunda noktalanan turnuvada EURO 2020 İtalya şampiyonluk hikayesi ile sizlere takımın muazzam dönüşümünü anlatmak istiyoruz. Daha önce internet sitemizde bununla alakalı olarak kişisel yorumlarımızı paylaşmıştık. Ev sahibi ülkelerden birisi olan İtalya, A millilerimizin de olduğu gruptan kayıpsız bir şekilde ve muazzam bir oyun ile çıkarak turnuvanın sonuna kadar harika bir form sergiledi.

Otoritelerin de bu form grafiğinin ardından favoriler arasına aldığı futbol ülkesi, mükemmel bir başarı göstererek turnuvayı namağlup şekilde şampiyon tamamlayarak 52 yılın ardından bu turnuvada bir kere daha şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı. Bu bu hikaye nasıl başladı? Nasıl devam etti de İtalya milli takımı bir anda bambaşka bir takım oldu.

Roberto Mancini Etkisi

Bir dönem Galatasaray’ın da teknik direktörlüğünü yapan Roberto Mancini, kariyeri son derece mükemmel olan bir isim. Nitekim Galatasaray’dan sonra İtalya milli takımı kariyeri başladı. Milli takımın başına çok ciddi anlamda zor bir dönemde geçen Mancini, son birkaç turnuvaya katılamayan ya da ilk turlarda sürekli elenen bir milli takım aldı ve kolları sıvadı.

EURO 2020 Roberto Mancini

Takımın başına geçtiği andan itibaren ilk icraatı, milli takımı ciddi manada gençleştirmek ve yeni yüzler kazandırmak oldu. Buffon’u milli takım kalesinden alarak yerine Donnarumma’yı koyan yıldız teknik adam, sol beke Spinazzola’yı yerleştirdi. Milli takımı hiç görmemiş birçok oyuncuyu takıma kazandırdı.

Sonrasında ise mükemmel bir seri başladı. Bu turnuvaya gelene kadar İtalya milli takımı, çıktığı 28 maçın hiçbirini kaybetmedi ve neredeyse bu maçlarda gol yemedi. Roberto Mancini, dünyanın en iyi savunma ikililerinden olan Chiellini ve Bonucci ikilisini ilerleyen yaşlarına rağmen hiç bozmadı.

Forvet hattında yıldız forvet Ciro İmmobile ve arkasında Lorenzo Insigne eşliğinde bomba gibi turnuvaya geldiler.

EURO 2020 Favorisi Değillerdi

Turnuva başlarken Türkiye milli takımı sürpriz yapabilecek takımlar arasındaydı. İtalya ise turnuvanın ilk 4 favorisi içerisinde yer almıyordu. Açılış maçını milli takımımız ile yapan italya, mükemmel ötesi futbolu ile birlikte millilerimize top yüzü göstermediler ve maçtan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldılar ve rakiplerine göz dağı verdiler.

EURO 2020 İtalya Türkiye

İmmobile, Insigne, Spinazzola, Chiellini, Bonucci ve kalelerinde genç efsane Donnarumma. Mükemmel bir takım oyunu ve ruhu ile birlikte Türkiye, İsviçre ve Galler’in olduğu gruptan 3 maçta 3 galibiyet alarak lider tamamladı ve sonrası tura geçtiler.

Son 16 turunda sürpriz takım Avusturya ile eşleşen İtalyanlar, bu maçta her ne kadar zorlanmışlar gibi görünse de maçı 2-1’lik skorla kazanarak adlarını çeyrek finale yazdırdılar ve FIFA dünya sıralaması lideri Belçika ile eşleştiler. Belçika’da bu maça gelene kadar mükemmel formu ile birlikte ciddi anlamda adından söz ettirmişti ve İtalya’nın önünde favori gösteriliyordu.

İtalya milli takımı, 90 dakikanın sonunda Barella ve Insigne’nin golleri ile birlikte turnuvanın favorilerinden olan Belçika milli takımını turnuvanın dışına itti ve yarı final etabının yolunu tuttu. İspanya milli takımı da yine Luis Enrique ile birlikte büyük değişim ve gençleşme göstererek turnuvaya geldi ve büyük bir başarı gösterdi.

Maç içerisinde gerçek manada İspanya milli takımının üstünlüğü vardı ancak kontra atak ile birlikte İtalya milli takımı 60. dakikada Federico Chiesa ile öne geçti. Dakikalar 80’e geldiğinde turnuvanın tartışılan ismi Alvaro Morata skoru eşitledi ve maç penaltılara kadar gitti. Penaltılarda da skoru eşitleyen Morata’nın kaçırdığı penaltı ile İtalya milli takımı finalin yolunu tuttu.

EURO 2020 Şampiyonu İtalya

İngiltere, Gareth Southgate ile birlikte yine değişim geçiren, favori olmamasına rağmen finale kadar muazzam bir şekilde gelen ekipler arasında yer aldı. Final etabında ise İtalya milli takımının rakibi oldu. Turnuvanın en az gol yiyen iki takımını  bir araya getiren final maçı nefes kesti.

Finale ev sahipliği yapan Wembley Stadyumu, İngiltere’nin Londra bölgesindeydi ve nitekim ev sahibi İngiltere olarak dikkat çekiyordu. Final maçı ise kimsenin tahmin etmediği kadar hızlı başladı diyebiliriz.

Maçın henüz ikinci dakikasında köşe vuruşundan dönen bir atakta İngiltere milli takımı sol bek oyuncusu Luke Shaw, takımını öne geçiren golü attı. Daha ilk dakikalarda gelen gol İtalya milli takımı üzerinde de çok ciddi anlamda şok etkisi yarattı. Ancak İtalya milli takımı kısa bir süre içerisinde durumu toparladı.

İngiltere milli takımı üzerine sürekli giden İtalya, dakikalar 67. olduğunda bir karambol topunda savunma oyuncusu Leonardo Bonucci’nin attığı golle birlikte skoru eşitledi. Top bir o kalede bir bu kalede aksiyon alırken maç penaltılara gitti. Turnuvanın en az gol yiyen ve en çok gol atan iki kalecisi ve takımı için heyecan verici bir penaltı olacağı aşikardı.

Penaltılar sonunda 2 penaltı kurtaran ve bir penaltıyı da Rashford’un direğe nişanlaması ile birlikte Donnarumma başarılı oldu ve EURO 2020 şampiyonu Roberto Mancini önderliğinde ki İtalya milli takımı oldu. 52 senenin ardından gelen bu şampiyonluk, birçok otoriteyi de şaşkınlığıa uğratırken İtalya, dünya kupası için de favoriler arasına girdi.

EURO 2020 turnuvanın en iyi oyuncusu ise İtalyan genç kaleci Gianluigi Donnarumma oldu.

 

The post EURO 2020 İtalya Şampiyonluk Hikayesi first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/euro-2020-italya-sampiyonluk-hikayesi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?