Kolik Bebek – Belirtileri ve Tedavisi

kolik bebek belirtileri

Kolik bebek aslında son yıllarda  bebeklerde kolik hayatımıza dahil olan bir tanımlama olarak olağan sorunların nitelenmesinde kullanıldı.

Kolik bebek denildiğinde aslında birçok anne bu sorunu yakından gözlemlemeye başladı. Özellikle bebeklerin ilk doğdukları dönemde sık sık yaşadıkları bu problemler nedeniyle birçok nedenden ötürü gaz sancıları çektikleri bilinmektedir. Kimilerine göre mamadan, kimilerine göre de anne sütü alan bebeklerde annenin yediklerinden kaynaklanan bu problemin bebeğin ve annenin yaşamını daha zor bir hale getirdiği bilinmektedir.

 

Özellikle bebek sağlığı hususundaki uzmanlar, gazlı ve gaz yapıcı gıdaların tüketilmemesi gerektiğini söylemesine rağmen bu sorunun ortadan kalkmadığı da görülmektedir. Kolik bebek endir, nasıl tedavi edilir ve kesin tedavi yöntemi var mıdır bilmiyoruz. Çünkü hala birçok hekim bu sorun karşısında çaresiz kalıyor.

 

Kolik Bebek Ne Demek?

 

Yeni doğum yapan anneler internete kolik bebek ne demek sorusunu sık sık sormaktadır. Özellikle bebeğin sürekli ağlaması ve durdurulamaması, belirli saatler dahilinde düzenli olarak ağlamaya başlaması son derece önemlidir. Bu teşhisin koyulması gerektiğinde ataklar genelde 6 haftalıkken başladığından ilk dönemlerde keşfedilmektedir.

 

Kolik bebekte aşırı bir ağlama görülmektedir. Ağlamanın asıl nedeni bilinmez ve bebek morarana kadar ağlamaya başlar. Kolik bebek zamanla düzelebilir. Bunun için birçok meditasyon müziğinin yanı sıra fön makinesi sesinin iyi geldiği bilinmektedir. Fön makinesinin sesinin anne karnındaki seslere benzediği ifade edildiğinden yeni doğanın bakımına daha ağır bir yük eklenebilir. Atakların şiddeti ve süresine göre çocuk bağını güçlendirecek adımlar atılması söz konusu olabilir.

Nedeni henüz belirlenemeyen kolik durumunun tıp uzmanları tarafından ifade edilmesi son derece önemlidir. Doğumdan sonra ilk ayın sonuna doğru başlayan bu problem, günün belirli saatlerinde olduğundan birçok ailenin yaşam kalitesini de düşürür.

 

Kolik Bebek Ne Zaman Düzelir?

 

Sindirim sistemindeki sağlıklı bakterilerin yok olması söz konusu olduğunda gıda alerjileri ve yetersiz beslenme söz konusu olabilir. Kolik bebek ne zaman düzelir? Aslında tam olarak bilinmemektedir. Bu durum için her anne kendi yöntemini kendi belirleyerek harekete geçecektir.

 

  • Ebeveynlerde emzirmenin erken kesilmesi ve bitkinlik, çaresizlik ve öfke gibi duyguların kabullenilmemesi son derece önemlidir.
  • Bazı annelerde doğum sonrası depresyon nedeniyle bu sorunlar görülebilir. Ayrıca mama ya da anne sütüyle beslenme etki etmemektedir. Hamilelik sürecinde ve doğumdan sonra sigara içen annelerin kolik bebek geliştirme riski her zaman daha yüksektir.
  • Günde 3 ve daha fazla ağlayan bebeklerde kolik teşhisi koyulur
  • Genelde akşam saatlerinde başlar
  • Oluşan gazın ağlamadan kaynaklandığı tahmin edilmektedir
  • Teselli edilemez ve dindirilemez bu ağlamanın kasık fıtıklarına neden olduğu da bilinebilir. Çocuk kendini çok kasıp ağlama ataklarında zarar görebilir
  • Bebeği kucağa alıp okşamak, gazını çıkarmaya çalışmak, kolik bebek müzikleri dinletmek ya da fön makinesinin sesini açıp dinletmek iyi gelebilir.

 

Kolik bebek için rahatlama imkanı sağlayan müziklerin yanı sıra annelerin diyet değişiklikleri de son derece gerekli olabilir. Bu durumda bebeğin beslenmesini sağlayan direkt etkiler söz konusu olmaktadır. Gıda alerjenleri içermeyen diyetler söz konusu olabilir.

Kolik Bebek Nasıl Uyutulur?

 

Arama motoruna kolik bebek nasıl uyutulur yazdığınızda karşınıza birçok rahatlatıcı müzik çıkacaktır. Ancak çoğu zaman bu müziklerin  işe yaramadığını göreceksiniz. Bu yüzden fön makinesi sesi ya da arabanız varsa çocuğu arabayla kısa bir gezintiye çıkarmak son derece önemlidir.

Anne ya da bebeğin bakımını üstlenen  kişinin bir saat bile olsa kendine zaman ayırması, bebeğin bakımı için başka birinden yardım istemesi de önemlidir. Çünkü sürekli ağlayan bir bebek annenin de sinirlerini bozacak ve stres seviyesini arttırarak süt verimini düşürecektir. Ebeveynin özellikle bunaldığı anlarda aile bireylerinden yardım istemesi son derece önemlidir.

 

Kolik Bebek Nasıl Anlaşılır?

kolik bebek ninni
kolik bebeklere ne iyi gelir

Aile üyelerinin de desteğiyle bebeğin bakımının sağlanması işleri bir nebze de olsa kolaylaştırabilir. Ancak kolik bebek nasıl anlaşılır sorusunun cevabı son derece zordur. Çünkü bazı anneler bu konuda dikkatsiz olabilmektedir.

Bebek genelde aynı saatlerde ağlamaya başlar ve ağlama süreleri çok uzundur. İçli içli ve teselli edilemeyecek şekilde ağlamaya başlayan bebek kızarıp morarabilir ve aile üyeleri çaresiz kalabilir. Bu durumda hekimin de yapacağı tek öneri diyet değişiklikleri önermektedir.

The post Kolik Bebek – Belirtileri ve Tedavisi first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/kolik-bebek-belirtileri-ve-tedavisi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?