Laptop Format Atma Nasıl Olur? (Windows7 – Windows 10)

laptop format atma windows 10

Laptop format atma işlemi nasıl yapılır?  Dizüstü bilgisayar formatı atma hem kolay hem de zor bir işlem diyebiliriz. Peki, nasıl?

Bu yazıda dizüstü bilgisayar formatı atma , hp dizüstü bilgisayar formatı atma , hp dizüstü bilgisayar formatı atma windows 10 , asus dizüstü bilgisayar formatı atma , lenovo dizüstü bilgisayar formatı atma windows 10 , laptop format atma windows 7  , laptop format atma windows 8.1  , gibi konuların bütünü işlenecektir. İşte detayları…

Laptop format atma birkaç işlem ile yapılır. Aslında yapılması son derece kolaydır. Çünkü format atma işleminin yanı sıra, yani bilgisayarın sıfırlanması – silinmesi dışında önemli olan kurulum işlemlerinin gerçekleşmesidir. Kurulum işlemlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması ise driver açısından tek tek kurulumdur.

Ses, kamera ya da buna benzer her bilgisayar özelliğinin çalışmasını sağlamak açısından kurulumu yapmak gerekir. Kurulum için driver CD’lerinin olması ya da internet üzerinden kurulum için indirilmiş olması gerekiyor.

Tüm bunların sağlanması durumunda, sorun yaşamadan hemen siz de format atma işlemini yapabilirsiniz. Önemli olan kurulum için de aşamaların tamamlanmasıdır. Önemli bilgiler için yedekleme yapmayı unutmayın.

Hp Laptop Format Atma

Kullandığınız bilgisayara format mı atacaksınız? Format atmak iki tür üzerinden sağlanır. C ve D disk sürücülerine format atmak olarak düşünebilirsiniz. C disk sürücüsü, masaüstünüzde yer alan her şeyi ifade eder. Bu zamana kadar yapılan işlemleri de direkt olarak gösterir.

hp laptop a format atma
laptop format atma resimli anlatım

Bu durumda o disk sürücüsüne format atmak, var olan virüslerin silinmesi demektir. Elbette aynı zamanda kullanıcı olarak siz de d sürücüsüne virüs taşımış olabilirsiniz. Hp laptop format atma işlemlerinin yapılması bu iki sürücü üzerinden olabilir. İşlemleri yapmak ise tamamen bu alanda deneyimli ve uzman olan kişi tarafından olmalıdır.

    • Yedekleme: işlem yapmadan önce önemli olan, direkt olarak yedekleme işlemlerinin gerçekleşmesidir. Çünkü mutlaka önemli olan dosyaların yedeklenmesi ile işlemlerin gerçekleşmesi gerekiyor.

 

  • Flash ile format: Son dönemde en sık kullanılan yöntemdir. CD ile format atma devrinin kapandığını göreceksiniz. Hemen flash üzerinden kapatma açma işleminin yapılması, ardından da flash üzerinde yer alan eklentiden formatın başlatılması söz konusu olacaktır. Kısa süren bir işlem olması sadece C’ye atılması durumunda olabilir. Bilgisayarın doluluk durumuna göre uzun sürmesi de beklenebilir.

Hp Laptop Format Atma Windows 10

Dizüstü bilgisayar formatı atmak istediğiniz cihaz, Hp laptop mu? Dizüstü bilgisayarlar için hız kazandırmak açısından daha pratik format yöntemleri vardır. Eğer daha önce format atmadıysanız, bu yöntemleri değerlendirip ona göre işlem yapmanız önerilir.

Hem daha kolay olacak hem de sonrasında kurulum işlemlerinin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanacaktır. HP laptop format atma Windows 10 için yapmanız gereken usb flash sürücü kullanmak, CD kullanmak ya da güncelleme üzerinden format işlemlerinin tamamlanmasını sağlamak olacak. Bunu göz önünde bulundurmanız halinde, sorun yaşamadan hemen işlemlerin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. En hızlı şekilde hp dizüstü bilgisayar formatı atma  işlemleri tamamlanıyor.

  • Hp dizüstü bilgisayar formatı atma windows 10 : FLASH kullanarak format işlemini başlatın.
  • Ardından tek tek driver kurun.
  • Kontrolleri sağlayarak cihazı yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Silinmesin diye yedeklemiş olduğunuz dosyaları yeniden bilgisayara yükleyebilirsiniz.

Asus Laptop Format Atma

Asus dizüstü bilgisayar formatı atma işlemlerinin gerçekleşmesi, hemen güncelleme ile olabilir. Hangi yazılımın kullanıldığı ve direkt olarak hangi sürüm olduğu önemli olacaktır. Tüm aşamaları göz önünde bulundurup ona göre format atmanız önerilir. Asus laptop format atma işleminin gerçekleşmesi için yedekleme işleminizi yapın.

Silinmesini istemediğiniz dosyalarınızı D sürücüsüne yedeklemeniz durumunda, hemen bu sürücü üzerinden kontrol etmeniz gereklidir. Ayrıca bu sürücüye format atmamanız da önemlidir.

Asus laptop formatı atma Güncelleme ile format;

Cihazın hızlanması açısından sunulan pek çok seçenek var. Dilerseniz siz de hemen formatlama işleminin gerçekleşmesini bu şekilde yapabilirsiniz. Cihazdaki bilgileri yedekledikten sonra aşama aşama güncelleme ile cihazı sıfırlayın. Ardından yeniden drive kurmanız gerektiğini de unutmayın. Tüm drivelar elinizde varsa ona göre asus dizüstü bilgisayar formatı atma windows 10 ‘a format atmanız en doğrusu olacaktır.

Casper Laptop Format Atma

Format atmak istediğiniz cihaz Casper da olabilir.  Casper için de mutlaka güncelleme ve yeniden  kurulum işleminde gibi seçenekler olacaktır. Bunları değerlendirmeniz durumunda, hemen işlemlerin tamamlanmış olduğunu da göreceksiniz.

Güncelleme ya da flash ile hemen format atın. Formatlama işleminin yanı sıra, kurulum aşamasının daha zor olduğunu bilmelisiniz. Yeniden bilgisayarın çalışması, örneğin ses gelmesi gibi seçenekler için mutlaka kurulumların yapılması gerekiyor.

Bunlar için de kurulum aşamasında, sorunsuz bir şekilde driver kurulumunun yapılması gerekiyor. Casper laptop format atma işlemlerini yapmak için hemen siz de flash ya da güncelleme ile yapın.

Laptop Format Atma Windows 10

Dizüstü bilgisayar windows 10 format atma işlemi videoda anlatılmaktadır. Dizüstü bilgisayar formatı atma windows 10 için videoyu sonuna kadar izleyerek sizlerde kendi bilgisayarınıza windows 10 kurulum işlemini yapabilirsiniz.

 

Laptop Format Atma 

windows 10 format için Bios ayarları anlatılmıştır. Sizlerde kendi bilgisayarınıza windows 10 formatı atma işlemlerini eksiksiz videoyu izleyerek yapabilirsiniz.

 

 

HP laptop format atma Windows 7

Hp laptop formatı atma işlemi windows 7 bilgisayarlarda nasıl yapılıyor ? Videolu anlatımı aşağıda mevcuttur. Aynı yöntem ile  hp dizüstü bilgisayar formatı atma windows 8 format atabilirsiniz. 

 

Lenovo Laptop Format Atma CD’ siz

dizüstü bilgisayar formatı atma windows 10 cdsiz ve cdsiz laptop formatı atma videolu anlatımı yapılmaktadır. 

 

Windows 7 Format Nasıl Atılır

Windows 7 dizüstü bilgisayar formatı atma işlemi videoda anlatılmıştır. 

 

HP laptop format atma Windows 10

hp dizüstü bilgisayar formatı atmak için aşağıdaki videoyu sonuna kadar izleyebilirsiniz. Bu sayede hp dizüstü bilgisayar formatı atma windows 10 pcnizi yeniden doğmuş gibi yapabilirsiniz.

 

Windows 10 format atma USB

 

 

 

Asus laptop format atma

Asus dizüstü bilgisayar formatı atma windows 7  işlemi videoda anlatılmıştır. İyi seyirler dileriz.

 

Şu konu da ilginizi çekebilir : Telefon Şifresi Nasıl Kırılır?

 

Format Hakkında Sorulan Sıkça Sorular 

HP bilgisayar nasıl sıfırlanır Windows 7?

Bilgisayarınızı başlatın ve F11 tuşuna arka arkaya basınız. Bir seçenek belirleyin ekranına gelerek Sorun Giderme'ye tıklayın. ... Ardından Bilgisayarınızı sıfırlayın seçeneğine tıklayınız.

HP laptop bilgisayara format nasıl atılır?

Windows 7 de nasıl format atılır?

Windows 7 format nasıl atılacağını yazımızda anlatmıştık fakat kısaca , Bilgisayarınızın güç tuşuna bastığınız anda F2, F10 veya delete (Her faklı marka ve model bilgisayarda değişiklik gösterebilir.) tuş kombinasyonlarına basarak BIOS menüsüne ulaşmanız gerekiyor. Ardından yukarıda anlattığımız gibi forma atma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Telefon Format atma nasıl yapılır?

Eğer telefona format atmak için telefonunuzu kapatmanız gerekiyor. Ardından telefonu kapattığınıza eminseniz güç + home ve ses açma tuşlarına aynı anda basınız. Ardından recovery ekranı açılana kadar elinizi tuşlardan çekmemeniz gerekiyor. Bu şekilde format işlemini yapmış olursunuz.

Laptopu Sıfırlarsak ne olur?

Laptopu sıfırlamak Windows'unuzu yeniden yükler ve dosyalarınızı, bilgisayar ayarlarınızı ve bilgisayarınızla birlikte gelenler dışındaki uygulamalarınızın hepsini siler.

Reset tuşu hangisi?

ctrl+alt+delete tuş kombinasyonu kullanarak bilgisayarı yeniden başlatabilir yani reset yapmış olursunuz.

Bilgisayar fabrika ayarlarına geri dön nasıl yapılır?

Windows 7 kurulumu ne kadar sürer?

Windows 7 kurulumu 15-20 dakikadır. Eğer sistem üzerine yükseltme yapıyorsanız süre uzar. 45 dakika yada 1 saat olur.

HP laptop recovery nasıl yapılır?

HP Recovery Manager ile karşılaşılan sorun F11 tuşuna basıp Sorun Gider seçeneğine tıkladıktan sonra HP Recovery Manager öğesini seçerek işlemlere devam edilir.

Dizüstü bilgisayara reset nasıl atılır?

20-30 saniye boyunca bilgisayar açma düğmesine basınız. Bilgisayar reset olmuş olur.

Windows 10 format atma nasıl yapılır?

Adım #1: Windows 10'un ISO dosyası için Media Creation Tool'u indirin. Adım #2: Rufus programı kullanarak ISO dosyasını USB belleğe yazdırın. Adım #3: Secure Boot özelliklerini devre dışı bırakın. Adım #4: USB belleği bilgisayarınıza takarak “Boot” menüsünü açın.

HP pc'de biosa nasıl girilir?

Bilgisayarı kapatıp tekrar açınız. Açılırken F10 tuşuna sürekli basın. Bios'a girecektir.

Windows 7 kurulumu nasıl yapılır?

Başlat → Bilgisayar'a tıkla, Windows 7'nin bulunduğu disk sürücüsüne çift tıkla ve CD içindeki setup.exe simgesine çift tıkla. Kurulumun başlamasına izin ver. Şimdi Yükle düğmesine tıkla.

Bilgisayara format atmak için hangi cd gerekli?

windows 10 setup kurulum CD si gereklidir.

Bu bilgisayarı sıfırla ne demek?

Bilgisayarı sıfırlama ve tüm kişisel dosyaları, uygulamaları ve ayarları silme işlemidir.

Bilgisayarı Sıfırlarsak virüs gider mi?

Evet Bilgisayarı Sıfırlarsak gidebilir.

Bilgisayarı Sıfırlama Windows 10 silinir mi?

Evet silinir. Windows 10 tekrar yüklenir.

Laptopa format atma kaç saat sürer?

HDD 25 ile 30 dakika sürer . SSD ise 10 dakika sürer.

Bilgisayar sifirlama ne kadar sürer?

3 saat sürer.

Bilgisayara format atmak kac tl?

Güncel fiyat 30 ile 70 TL arasında değişmektedir.

Dell dizüstü bilgisayara format nasıl atılır?

Diğer bilgisayar modelleri ile aynı işlemler yapılmaktadır.

Lenovo laptop nasıl sıfırlanır?

Yukarıda anlattığımız diğer modeller ile aynı işlemler yapılmaktadır.

Laptop biosa nasıl girilir?

F2 tuşunu basılı tutun ve ardından güç tuşuna tıklayın. BIOS ekranı belirene kadar F2 tuşunu BASILI TUTMAYA DEVAM EDİNİZ.

Klavyesiz biosa nasıl girilir?

Anakartın üzerindeki pil çıkarılır. Bir kaç dakika bekledikten sonra pil tekrar takılır. Sistem yeniden açılırken ayarları yapabilmek için bilgisayar otomatik olarak biosa girecektir.

Excalibur Bios nasıl açılır?

Excalibur G Serisi Modelde boot listesi için F12 biosa giriş için F2 tuşu kullanılır.

 

The post Laptop Format Atma Nasıl Olur? (Windows7 – Windows 10) first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/laptop-format-atma-nasil-olur-windows7-windows-10/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?