Slayt Nasıl Yapılır? Slayt Programları Neler?

slayt gösterisi hazırlayıcısı

Slayt nasıl yapılır ? Slayt gösterisi, bilgisayar ya da akıllı cihazlar üzerinden yapılır. Peki, nasıl? Sizin için slayt nasıl yapılır sorusunun yanıtını veriyoruz.

Slayt nasıl yapılır sorusunun yanıtına göre, siz de hemen birkaç sayfadan oluşan slayt oluşturup özellikleri kullanabilirsiniz. Sunum olarak da bilinen bu gösteri, direkt olarak bilgi ve diğer içeriklerin bir araya getirilmesi ile oluşur. Elbette pek çok farklı program üzerinden slayt gösterilerinin oluşturulması söz konusudur.

En çok kullanılan programlar arasında Office Power Point var. Özellikle eğitim hayatında, mutlaka karşınıza çıkacak bir  program olduğunu söyleyebiliriz. Eski dönemlerde kullanılan ve hemen hemen de aynı işlevi gören Movie Maker da var. Her bilgisayarda olan bu programlar üzerinden slayt gösterisi yapılabilir.

Müzikli Slayt Nasıl Yapılır?

Slayt gösterilerinde, dilerseniz arkaya müzik ekleyebilirsiniz. Müzikli slayt dendiğinde, kısaca fon müziği akıllara gelecektir. Fon müziği eklemesi, Power Point üzerinden son derece kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunu göz önünde bulundurarak siz de hemen ekleme işlemini yaparak, slaytınızı tamamlayabilirsiniz.  Müzikli slayt nasıl yapılır sorusunun yanıtını veriyoruz. İşte sizin için aşama aşama müzik ekleme ve sununun hazırlanması…

Power point sunusuna müzik eklemek;

Müzik eklemek istediğiniz sayfa önemlidir. Eğer başından sonuna kadar müzik çalacaksa, tekbir komut üzerinden ekleme yapmanız yeterlidir. Bu durumda sizin hareket ettirmeniz, ilerlemeniz durumunda müzik devam edecektir. Ancak bunun dışında sayfalarda ne kadar kalınacağı belli olan slayt gösterileri için müzik çok daha doğru bir şekilde hazırlanmalıdır.

Direkt olarak müziğin belirlenmesi dışında, hemen sununun kaç sayfa olacağına bakın. Ardından ne kadar bir süre müzik çalması gerektiği konusunda belirlemenizi yapın. Ardından hemen sununun tamamlanması söz konusu olacaktır.

Tüm ekleme işlemlerinin tamamlanması ile sunuyu ön izleme yaparak izleyin. En önemlisi, hazırlanan sununun kontrol edilmesi olacaktır. Ekle butonundan müziğin eklenmesi için bilgisayarınızda olması gerektiğini unutmayın. Ardından ekleme işleminin tamamlanması ile işlem de tamamlanmış olacaktır. Kontrolleri yaparak, işlemleri sonlandırmak son derece avantajlıdır.

Slayt Gösterisi Nasıl Yapılır?

Aşama aşama slayt gösterisi nasıl yapılır sorunuzun yanıtını veriyoruz. Sizin için en hızlı şekilde slayt gösterisinin yapılması konusunda, aşamaları sunuyoruz. Öncelikle power point üzerinden de yapsanız, diğer programları da kullansanız aşama aşama aynı işlemleri yapmanız gerekecektir. Son derece hızlı bir şekilde sununun oluşturulması sağlanır.

  • Sayfa eklemek: Kaç sayfa olacak? Sayfa eklemek nasıl olur? Sayfa ekle butonuna tıklayarak sayfa ekleyin. Sayfanızı da özenle oluşturun.
  • Yazı yazmak: Metin kutusu ekle butonuna tıklayın ve sayfaya yazıyı yazın. Ardından nasıl yerleştireceğiniz konusunda da mause yeterli olur. Yazı tipi, yazı boyutu ve rengi de ayarlanır.
  • Görsel eklemek: Sayfaya dilerseniz görsel de ekleyebilirsiniz.
  • Geçişler: Slyat geçişleri nasıl olacak? ekleme işleminde direkt olarak slayt seçeneklerine bakın ve geçişleri dilediğiniz gibi ayarlayın.
  • Müzik: Dilerseniz son olarak müzik de ekleyebilirsiniz.

En son aşama kaydetme işlemi olacaktır. Hazırlanan slayt için hemen kaydet butonuna tıklayın. Farklı kaydedebilir, sununun ismini kendiniz de belirleyebilirsiniz.

Bilgisayarda Slayt Nasıl Yapılır?

Sunumların bilgisayarda yapılması son derece hızlı olacaktır. Bunun için yapmanız gereken bilgisayardan program kullanmak. Hangi program olursa olsun, işlemler aynı olacaktır. Bilgisayarda slayt nasıl yapılır sorusunun yanıtına uygun şekilde hareket edin.

slayt gösterisi
slayt gösterisi

Sizin için aşama aşama verilmiştir. Dosyayı açmak, sayfaları eklemek ve düzenlemek, ardından dosyayı kaydetmek yeterli olacaktır. Bu aşamaları tek tek tamamlayarak siz de hemen slayt gösterinizi yapabilirsiniz. Dilerseniz ardından inceleme yaparak kontrollerinizi tamamlayarak slayt gösterinizi tamamlayın. Sorun yaşamadan sunum tamamlanmış olur.

Powerpoint Slayt Nasıl Yapılır?

En çok kullanılan slayt programları arasında power point yer almaktadır. Hemen siz de bu program üzerinden gösterinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Sizin için sunulacak olan seçenekleri değerlendirmeniz durumunda, en kolay ve pratik olan seçenek için power point i seçebilirsiniz. Bu durumda Office üzerinden programı kullanıp slayt yapabilirsiniz.

Dosya açmak, ekleme seçeneğini kullanmak, sayfa üzerinde eklemeler yapmak, yazı tipi değiştirmek, farklı geçişler eklemek, grafik yapmak, sunu geçişlerini yapmak ve çok daha fazlası hemen olur. Powerpoint slayt nasıl yapılır sorusunun yanıtı verilmiştir. Siz de hemen bu alanda çalışabilirsiniz.

The post Slayt Nasıl Yapılır? Slayt Programları Neler? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/slayt-nasil-yapilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?