Android’de FaceTime Nasıl Kullanılır?

FaceTime, Apple’ın görüntülü arama uygulamasıdır ve diğer Apple uygulamalarının çoğu gibi iOS cihazlarına özeldir. Görüntülü sohbeti çok kolaylaştırdığı için muhtemelen iPhone kullanıcıları arasında en çok kullanılan uygulamalardan biridir.

İyi haber şu ki, FaceTime’ı Android’de kullanmak mümkün. Ancak FaceTime aramalarına yalnızca Apple kullanıcıları tarafından oluşturulan davet bağlantılarıyla katılabilirsiniz. Bu, Android’de bir FaceTime araması başlatamayacağınız veya FaceTime’ı davet bağlantısı olmadan kullanamayacağınız anlamına gelir.

FaceTime Android’de Nasıl Çalışır?

Daha önce de belirtildiği gibi, FaceTime uygulamasını Android cihazınıza indiremezsiniz, ancak FaceTime’ı iPhone, iPad veya Mac sahibi arkadaşlarınızla davet bağlantılarıyla yapabilirsiniz.

FaceTime üzerinden sohbet etmek istiyorsanız, iOS cihazı olan bir arkadaşınızdan size bir davet bağlantısı oluşturmasını ve göndermesini istemeniz gerekir. Ayrıca, web üzerinden çalıştığı için Chrome gibi desteklenen bir tarayıcının yüklü olması gerekir.

FaceTime, SharePlay gibi özellikler ve videoyu gizle/göster, sesi kapat, kameralar arasında geçiş ve ızgara düzenleri gibi sayısız kontrol sunar. Ancak, bu seçeneklerden bazılarına Android kullanıcıları erişemez. Kısıtlamalar sizi rahatsız etmemelidir çünkü mevcut özellikler, iOS sahibi arkadaşlarınızla bağlantı kurmanıza ve iyi bir sohbet deneyimi yaşamanıza yardımcı olmak için yeterlidir.

FaceTime

Android’de FaceTime Çağrısına Nasıl Katılabilirsiniz?

Android cihazınızda bir FaceTime görüşmesine katılmak için arkadaşınızın iOS cihazlarını kullanarak bir davet bağlantısına sahip olmanız gerekir. Bağlantıyı, paylaşım menülerinde göründüğü sürece tercih edilen bir mesajlaşma uygulaması aracılığıyla gönderebilirler. Bağlantıyı oluşturmak için yardıma ihtiyaçları varsa aşağıya bakın. FaceTime’ı yalnızca Chrome’da açabilirsiniz, bu nedenle henüz sahip değilseniz indirin. Bağlantıyı aldıktan sonra, aramaya katılmak için aşağıdaki basit adımları izleyin;

  1. Size gönderilen bağlantıya dokunarak başlayın. Sizi Chrome olması gereken varsayılan tarayıcınıza götürecektir. Değilse, açmak için bağlantıyı manuel olarak kopyalayıp Chrome’daki yeni bir sekmeye yapıştırabilirsiniz.
  2. Bağlantı açıldığında, adınızı girmenizi isteyen bir boş alan görünecektir. Adınızı kutuya yazın ve devam et’e dokunun.
  3. Daha sonra yeşil Join butonunun olduğu bir ekran gelecektir. Katıl’ı seçin, ardından Apple kullanıcısı bir katılma isteği alacaktır. Çağrıya başarılı bir şekilde girmek için Katılma isteğini kabul etmeleri gerekir.
  4. Bununla, aramaya başarıyla katıldınız. Tam ekran düğmesi, sessiz düğmesi, videoyu göster/gizle düğmesi, ön/arka kameraya çevirme düğmesi, sol düğme ve daha fazlasını içeren çeşitli kontrol seçeneklerine sahip bir araç çubuğu göreceksiniz.
  5. iPhone, iPad veya Mac sahibi olan kullanıcı sizden daha fazla kontrol seçeneğine ve özelliğe sahip olacaktır, ancak sahip olduğunuz kapsamlı bir FaceTime görüşmesi için yeterlidir.
  6. Aramanız bittiğinde ekranınıza dokunun, araç çubuğu yeniden görünecektir. Seç Ayrıl’a çağrıyı bitirin.

FaceTime’a bir tarayıcı üzerinden erişmek, uygulamayı kullanma kolaylığı ile karşılaştırılamaz. Yine de kalite birinci sınıf olmaya devam ediyor ve bu, Android ve Apple kullanıcılarını FaceTime aracılığıyla bağlamak için yeterince iyi bir çözüm.

The post Android’de FaceTime Nasıl Kullanılır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/androidde-facetime-nasil-kullanilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?