Bağışıklık Sisteminizi Nasıl Desteklersiniz?

Bağışıklık sisteminiz vücudunuzun virüslere, bakterilere, parazitlere ve enfeksiyonlara karşı birinci ve ikinci savunma hattıdır, bu nedenle onu desteklemek için yapabileceğiniz her şeyi yapmak mantıklıdır. Bağışıklık sisteminizi koruyun, o da sizi koruyabilecektir. Bağışıklık sisteminiz geniş ve karmaşık bir hücre ve organ ağıdır. Sürekli yenileniyor ve adapte oluyor, bu yüzden bağışıklık sisteminizi güçlendirmeyi düşünmek yerine, her bir parçasını desteklemenin yollarına bakın. Vücudunuz gerisini halledecektir.

Bağışıklık sistemi o kadar karmaşık ki, bilim adamları bile sağlıklı bir yaşam tarzının onu nasıl doğrudan etkilediğini gerçekten anlamıyorlar. Ancak hepsinin hemfikir olduğu bir şey, daha sağlıklı bir günlük rutine sahip olmanın bağışıklık sisteminizin tek tek bölümlerini destekleyeceğidir. Ailenizin tekrar tekrar hastalanmasını önlemek için bağışıklık sisteminizi desteklemenin bazı hızlı ve kolay yolları vardır;

Sigara İçmeyin ve Pasif Duman Solumaktan Kaçının

Bu, cildinizin yanı sıra burun pasajlarınızı, mukus zarlarınızı, ağzınızı, boğazınızı ve akciğerlerinizi korumaya yardımcı olacaktır.

Sağlıklı Diyetle Beslen

Meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar ve doymuş yağ oranı düşük olan sağlıklı bir diyet, bağışıklık sisteminize ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlayacaktır. Çocuklara sebzeleri veya daha önce hiç denemedikleri şeyleri yedirmeye çalışmak zor olabilir, bu nedenle bunun yerine mevcut çeşitli takviyelere bakmak isteyebilirsiniz. Yeterli lif ve su, bağışıklık sisteminizin bir parçası olan bağırsağınıza da yardımcı olacaktır.

Düzenli Egzersiz

Egzersiz ve günlük aktivite, kilonuzu kontrol altında tutmanıza ve birçok yaşam tarzı hastalığından kaçınmanıza yardımcı olur. Ve aktif olmanın depresyon, düşük ruh hali ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olması muhtemeldir.

Sağlıklı Bir Kiloyu Koruyun

Çok ağır veya çok hafif olmamalısınız – vücut yağınıza ve bel çevrenize odaklanın. Vücut ağırlığı ve vücut yağı, yaşam tarzı hastalıkları ve diyabet, kalp hastalığı, obezite ve hatta bazı kanser risklerinizle bağlantılıdır.

Kan Basıncınıza Dikkat Edin

Tansiyon, vücudunuzun sağlığının ve yaşam tarzı stresleriyle başa çıkma yeteneğinizin iyi bir göstergesidir. Sizin için neyin normal olduğunu bilin ve izleyin.

Her Gece Yeterince Kaliteli Uyku Alın

Yedi ila sekiz saat idealdir ancak kalite de önemlidir. Uyku, doğrudan sağlık, daha düşük vücut ağırlığı, daha az depresyon ve daha sağlıklı bir diyetle bağlantılıdır. Kaç saat uyuduğunuz kadar uykunuzun kalitesi de önemlidir.

Bağışıklık Sisteminizi

İyi Hijyen Uygulayın

Ellerinizi yıkamak, çevrenizi temiz tutmak ve çiğ gıdaları uygun şekilde hazırlamak ve pişirmek. Gerçekten çok basit ama ailenizden biri üşütmeye başlarsa, hapşırırken mendil veya mendil kullanması gerekir. Elleri düzenli olarak yıkamak, özellikle hapşırdıktan sonra ve yemeklerden önce önemlidir. Ayrıca aile üyeleri arasında mikrop yayılmasını önlemek için tüm yüzeyleri, bilgisayarları veya tabletleri silmelisiniz.

The post Bağışıklık Sisteminizi Nasıl Desteklersiniz? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/bagisiklik-sisteminizi-nasil-desteklersiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?