Gaziantep Gezilecek Görülecek Yerler

Gaziantep, dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak Gaziantep olarak, gıda ve tarih meraklıları turistlerin uğrak şehirlerinden biridir. UNESCO Gastronomi Şehri ve asırlık el yapımı Yemen ayakkabılarının üreticisi Gaziantep, gezginlerin yapılacaklar listesinin olmazsa olmazı haline geldi. Bir Gaziantep seyahatine çıkmaya hazırsanız, Gaziantep’te yapılacaklar listesini okumanız gerekir.

Zeugma Mozaik Müzesi

Gaziantep’teki en önemli turistik yerlerden biri, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi’dir. 2011 yılında kapılarını halka açan 32.000 metrekarelik müze, 1.700 m2 mozaik koleksiyonlarını sergiliyor ve ünlü “Çingene Kızı” mozaiğini barındırıyor.

Gaziantep Kalesi

Gaziantep’in göbeğinde bir dağın tepesinde yer alan asırlık Gaziantep Kalesi, Hitit İmparatorluğu tarafından seyir yeri olarak yapılmış, Roma İmparatorluğu tarafından kaleye çevrilmiş. Şuanda kale, Gaziantep Savunma ve Kahramanlık Panoramik Müzesi olarak hizmet veriyor ve Gaziantep askerlerinin ve halkının mücadelesini ve kahramanlığını sergiliyor.

Baklava

En sevilen tatlı Baklava’dan bir lokma yemeden Gaziantep seyahatiniz mükemmel olmayacak. Yufka, ince çekilmiş antep fıstığı, tereyağı ve eritilmiş şekerden yapılan lezzetli ve besleyici tatlı, Gaziantep’e gelenlerin vazgeçilmez tatlılarındandır. Baklava genellikle yolcular tarafından eve götürmek için toplu olarak satın alınır.

Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Tarih meraklıları için Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ne uğrama fırsatını kaçırmayın. Müze, 1998 yılında çıkarılan “Çingene Kızı” mozaiği de dahil olmak üzere Zeugma Mozaik Müzesi’ne aktarılan mozaik koleksiyonlarını barındırıyor. Bugün müzede Hitit, Pers ve Roma eserleri, Paleolitik Çağ gibi farklı medeniyetlere ait tarihi eserler sergileniyor.

Almacı Pazarı

Gaziantep’ten ayrılmadan önce Antep’te otantik alışveriş yapmak için en çok tavsiye edilen yer olan Almacı Pazarı’nı mutlaka ziyaret edin. Fıstık, ceviz, fındık, kuru kayısı ve diğer %100 taze ürünlerden oluşan en iyi seçeneklerden bazılarını satın alın. Antep fıstığı dışında, Brad Pitt’in oynadığı “Troy” filminde ve “Alexander” filminde kullanılan ayakkabı olan Gaziantep’in asırlık ayakkabısı “Yemeni”yi satın alabilirsiniz.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Tarihi yerler ve müzeler dışında Gaziantep Hayvanat Bahçesi de özellikle çocukların mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasındadır. 2001 yılında kurulan büyük tesis, şu anda 400 metrekarelik kuşhanesinde 90 tür kuşa ev sahipliği yapıyor ve ayrıca 1.200 metrekarelik akvaryumda 82 tür balık barındırıyor. Hayvanat bahçesinde puma, aslan ve sürüngen gibi diğer hayvanlar da görülebilir.

The post Gaziantep Gezilecek Görülecek Yerler first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/gaziantep-gezilecek-gorulecek-yerler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?