Hamile Kalma Şansı Nasıl Artırılır?

Bebek sahibi olmaya çalışmak, bir kadının hayatındaki en sinir bozucu anlardan biri olabilir. Tabii ki, aynı zamanda en zevkli olanlardan biri olabilir, ancak deneme sürecinin zorlukları olmadan olmadığını iddia etmeyeceğiz. Öyleyse derin bir nefes alın. Şüphesiz duyduğunuz sayısız anekdota rağmen, eşinize hamile kalma nadiren hemen olur. Bununla birlikte, hamile kalmaya yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

Hamile Kalmak Ne Kadar Sürebilir?

Tabii ki, hepimiz sadece bir cinsel ilişki örneğinden hamile kalmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Ancak gerçek şu ki, çoğu çiftin hamile kalması bir yıla kadar, bazılarının ise daha uzun zaman almasıdır. Araştırmalara göre, yaklaşık 7 çiftten 1’i gebe kalmakta zorluk çekebilir.  39 yaşına kadar olan kadınların %80’inden fazlası, düzenli cinsel ilişkiye giriyorsa (2 veya 3 günde bir) ve herhangi bir doğum kontrol yöntemi kullanmıyorsa bir yıl içinde hamile kalacaktır.  Kadın 19-26 yaşlarındaysa, ilk yıl içinde gebe kalma şansı %92 ile biraz daha yüksektir.

Hamilelik Şansı Nasıl Artırılır?

Hamile kalma olasılığını artırmak için yapabileceğiniz birçok şey var.

Doğru Zaman

Perde arkasında, hormonlar kadın vücudundaki yumurtlama ve adet döngüsünü kontrol eder. Bu otomatik süreç, doğurganlık çağındaki kadınların her ay bir yumurta bırakmasını sağlayan şeydir. Bir yumurtlama/adet döngüsü tipik olarak yaklaşık 28 gün sürer. Her kadının döngüsü farklıdır ve 21 ila 40 günlük döngü uzunluğu normal kabul edilir.  Döngünün yaklaşık yarısında bir yumurta salınır ve döllenme için hazırlık olarak uterus astarı kalınlaşır.

Bu, doğurganlığınızın ay boyunca tüm zamanların zirvesinde olduğu ve yumurtladığınız gün seks yaparsanız gebe kalma şansınızın en yüksek olduğu zamandır. Sperm vücutta yaklaşık bir hafta yaşar, bu nedenle yumurtlama günü (ve her iki tarafta bir gün) doğurganlığın en yüksek olduğu zaman olmasına rağmen, teknik olarak yumurtlama noktasına kadar haftanın herhangi bir zamanında verimli olursunuz.

Hamile Kalma

Sağlıklı Ol

Doğurganlığı çevreleyen çok fazla belirsizlik varken, hamilelik şansını artırmak için kesinlikle yapabileceğiniz bir şey, vücudunuzun gebe kalmak için ihtiyaç duyduğu besinleri almasını sağlamak için beslenmenizi ele almaktır. Sağlıklı bir diyetin ardından hamile kalma şansınızı artırabilir. Şansınızı olumsuz etkilediği bilinen bazı risk faktörleri vardır;

Sigara İçmek

Sigara içiyorsanız ve hamile kaldığınızda bırakmayı planlıyorsanız, kötü haberlerimiz var. Sigara dumanındaki nikotin, siyanür ve karbon monoksit gibi kimyasalları solumak yumurta kaybetme hızınızı hızlandırır. Bu, döllenecek daha az yumurta ve hamilelik şansının azalması anlamına gelir.

Obezite

İnfertil kadınlarda obezite prevalansı yüksektir. Obez kadınlarda yumurtlama ve implantasyon oranları daha düşüktür. İyi haber şu ki, kilo vermek sağlığınızı iyileştirebilir ve daha iyi üreme sonuçlarına yol açabilir.

Alkol

Doğal yollarla gebe kalma konusunda ciddiyseniz, doğurganlığınızı artıracağından, gebe kalmaya çalışırken alkol almayı tamamen bırakmayı düşünün. Bebek sahibi olmaya çalışırken, taze ve sağlıklı yiyeceklerden oluşan dengeli bir diyet yemek her zamankinden daha önemlidir. Bu aynı zamanda hamilelik için en iyi vitaminleri almanızı sağlamak için sağlıklı bir diyet alışkanlığı edinmenize yardımcı olacaktır.

Diyet

Fast food ve tatlılardan, gazlı içeceklerden, bisküvilerden, keklerden ve çikolatadan kaçının. Sağlıklı görünen işlenmiş gıdalar, sizi doymuş yağ ve şekerlere yükleyerek sağlığınıza da zarar verebilir. Bunlara mikrodalga yemekleri, kavanozlu soslar, granola barlar, margarin ve sosis ve jambon gibi işlenmiş etler dahildir.

The post Hamile Kalma Şansı Nasıl Artırılır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/hamile-kalma-sansi-nasil-artirilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?