İstanbul’a Yakın Günübirlik Kaçış Rotaları

İstanbul muhteşem bir şehir ama bir an geliyor ki, Türkiye’nin en büyük şehrinin koşuşturmacasından sadece birkaç saatliğine de olsa metropolden kaçmak isteyebilirsiniz. İstanbul’da günübirlik geziler bunu yapmanın iyi bir yoludur ve gezginlerin Türkiye’nin bazı kırsal bölgelerini ve çiftçileri iş başında görmelerini sağlar. Önemli camilere, antik Roma harabelerine, savaş alanlarına ve pazarlara yapılan ziyaretler, bir gezginin bu farklı ülke hakkındaki anlayışını geliştirir.

İznik

Bir zamanlar, şimdi İznik olarak bilinen İznik antik kentini 108 kuleli 10 metre yüksekliğinde bir taş duvar çevreledi. Savunma amaçlı olsa da, bu duvar bugün şehrin 1 numaralı turistik cazibe merkezidir. İznik ayrıca, 112’de Genç Pliny tarafından eyaleti yönetirken yaptırdığı eski şehirdeki bir tiyatro da dahil olmak üzere eski Roma kalıntılarını görmek için iyi bir yerdir. 1388 yılında bir padişahın eşi tarafından yaptırılan Nilüfer Aşevi, günümüzde Yunan ve Roma eserlerinden oluşan etkileyici bir koleksiyona sahip bir müzedir. Belki de İznik’teki en iyi bilinen yapı, tipik Bizans tarzında inşa edilmiş dikdörtgen, kırmızı tuğlalı bir yapı olan Ayasofya Katedrali’dir. Birkaç yüzyıl önce, İznik çinileri ve çanak çömlekleriyle oldukça ünlüydü, bu nedenle alışveriş yapanlar reprodüksiyon arayışında olmak isteyebilirler.

Edirne

Osmanlı İmparatorluğu’nun bir başka erken başkenti olan Edirne, 1930’lara kadar Roma İmparatoru Hadrian’dan sonra Adrianople olarak biliniyordu. Yunanistan ve Bulgaristan sınırına yakın bir yerde bulunan Edirne, yüzyıllar boyunca orada savaşan 16 savaşla uzun bir askeri tarihe sahiptir. Edirne, Türkiye’nin en uzun minarelerine sahip Selimiye Camii ile kubbeli camiler şehridir. Beyazid II Külliyesi Sağlık Müzesi, akıl hastalıklarını tedavi etmek için müzik aletlerinin kullanılması da dahil olmak üzere tıbbi bakımın tarihine ışık tutuyor. Haziran ayında Edirne’ye gelen ziyaretçiler, yüzyıllardır devam eden geleneksel yağlı güreş turnuvasına katılmak isteyebilirler.

Günübirlik

Bursa

İstanbul’dan günübirlik uzun bir gezi olan Bursa, geçmişi en az M.Ö. 200 yıllarına dayanan bir şehirdir. Bir zamanlar Roma İmparatorluğu’nun bir parçası olan Bursa, 14. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk büyük başkentiydi. Bugün Türkiye’nin en büyük 4. şehri ve Türk otomotiv endüstrisinin merkezidir, ancak imparatorluğun iki kurucu padişahının mezar yerleri de dahil olmak üzere görkemli geçmişine bağlantılar hala boldur. 14. yüzyılın sonlarında inşa edilen Ulu Cami, şehrin en gözde mekanlarından biri ve Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Bursa, güzel parkları nedeniyle yeşil bir şehir olarak bilinir. Bursa’nın gözde çarşılarından sadece biri olan Kapalı Çarşı’da Türk havlusuna ihtiyaç duyan ziyaretçiler canlarının istediği gibi alışveriş yapabilir.

The post İstanbul’a Yakın Günübirlik Kaçış Rotaları first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/istanbula-yakin-gunubirlik-kacis-rotalari/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?