Kapadokya Gezi ve Seyahat Rehberi

İnternette her zaman gördüğünüz o güzel destinasyon listelerini, “düşler diyarı” açıklamalı Pinterest fotoğraflarını ve ölmeden önce görmeniz gereken doğal yerleri biliyor musunuz? Orası Kapadokya, Türkiye’nin en iyi yeri popüler turistikler yerlerinden biridir. Bu yazıda sizlere Kapadokya hakkında incelemelerden bulunacağız.

Kapadokya’ya Ulaşım

Kapadokya’ya hizmet veren iki havalimanı var: Kayseri Erkilet Havalimanı (ASR) ve Nevşehir Kapadokya Havalimanı (NAV). Uçaktan indikten sonra gitmeniz gereken yere götürmek için dışarıda bekleyen dolmuşlar bulunmaktadır. Bunu önceden ayarlamak için seçenekler var, ancak gelip şoförlere gitmek istediğiniz yeri söyleyebilirsiniz. Kapadokya’ya tren veya otobüsle de gidebilirsiniz, ancak daha uzun sürmektedir.

Kapadokya’yı Gezmek

Göreme, Kapadokya’da turistlerin en çok gittiği yerler arasındadır. Balonların en kolay izlenebildiği, yüzlerce misafirhane ve restoranın bulunduğu ve birçok günübirlik gezilerin başlangıç ​​noktasıdır. Göreme çevresindeki diğer ilçeler Uçhisar ve Ürgüp’tür. Her ikisine de dolmuş veya taksi ile ulaşılabilir.

Kapadokya

Gün Doğarken Sıcak Hava Balonlarını İzleyin

Bu Kapadokya’da yapmak istediğiniz bir numaralı şeylerden biridir ancak biraz maliyetlidir. Bu nedenle tur yapan firmalarla pazarlık yapmanız gerekir. Eğer bütçeniz yoksa bunun yerine gün doğumu izleyebilir ve balonları ücretsiz yakalamak için gün batımı zirvesine çıkabilirsiniz.

Kapadokya’da Yürüyüşe Çıkın

Türkiye’deki en iyi yürüyüşlerden bazıları tam da bu bölgede. Kapadokya’da yürünecek o kadar çok vadi var ki! Günlerinizin çoğunu Gül Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi ve Aşk Vadisi’nde dolaşarak geçirebilirsiniz. Hepsi inanılmaz derecede benzersizdir ve harika yürüyüş parkurları sunar.

Kapadokya’da Kaç Güne İhtiyacınız Var?

Bu gerçekten size kalmış! Yürüyüş yapmaktan çok keyif alanlar için Kapadokya’da tam bir hafta geçirebilirsiniz. Ancak zamanınız yoksa Kapadokya’da 3 gün ile her yeri gezebilirsiniz.

The post Kapadokya Gezi ve Seyahat Rehberi first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/kapadokya-gezi-ve-seyahat-rehberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?