PS5 Sistem Yazılımındaki En İyi 5 Yeni Özellik

PS5, Kasım 2020’deki lansmanından bu yana birkaç büyük yazılım güncellemesi aldı. 15 Eylül 2021’de Sony, en son sistem sürümünü yayınladı: 21.02-04. İşte PS5’in sistem yazılımının bu sürümündeki yeniliklerin öne çıkan özellikleri.

M.2 SSD Genişletme Desteği

PS5’in dahili SSD’si inanılmaz derecede hızlıdır, ancak sınırlı boyutu pek çok oyunu tutamaz. Bu güncelleme ile Sony, nihayet sistem içinde ek bir M.2 SSD’ye izin veren işlevselliği ekledi.

PS5 ile yalnızca belirli SSD modelleri çalışır ve bunlar ucuz değildir, bu nedenle satın almadan önce Sony’nin PS5 SSD gereksinimlerini incelediğinizden emin olun. Bir sürücü edindikten sonra, kurulum nispeten basit bir işlemdir. Aynı süper hızlı depolamanın keyfini çıkarırken artık daha fazla oyun tutabileceksiniz.

Kullanıcı Deneyimi İyileştirmeleri

Bu PS5 güncellemesi ile Sony, PS5’in menülerinde gezinmeyi kolaylaştıran bazı görsel değişiklikler getirdi. Bunlardan biri, konsolunuzun ana ekranındayken kumandanızdaki PS Düğmesine bastığınızda görünen Kontrol Merkezini özelleştirme seçeneğidir. Artık kontrolleri uygun gördüğünüz şekilde yeniden düzenleyebilir ve ihtiyacınız olmayan herhangi birini gizleyebilirsiniz.

Ayrıca Game Base menüsünün artık genel işlevlere daha hızlı erişime izin verdiğini göreceksiniz. Arkadaşlarınızdan kaçının çevrimiçi veya çevrimdışı olduğunu görebilir, ayrıca partilere kolayca mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca, her ikisini de yüklediyseniz oyun kitaplığınız artık oyunların PS4 ve PS5 sürümleri için ayrı girişler gösteriyor. Her oyun, PS4 veya PS5 oyunu olup olmadığını daha net bir şekilde gösterir; bu , PS5’in geriye dönük uyumluluğundan sık sık yararlanırsanız kullanışlıdır.

PS5

Dahili Hoparlörler için 3D Ses

Sony’nin 3D Ses işlevi, oyun içi sesleri daha gerçekçi bir şekilde duymanıza olanak vererek daha sürükleyici bir dinleme deneyimi sağlar. Şimdiye kadar, yalnızca kulaklık kullanılırken kullanılabiliyordu. Ancak bu güncellemenin bir parçası olarak, artık TV’nizin hoparlörleri aracılığıyla PS5’inizde 3D Sesi kullanabilirsiniz. Bunun için kalibrasyon işlemi, odanın akustiğini ölçmek için kontrol cihazınızdaki mikrofonu kullanır. TV bölümünün altında ayarlamak için Ayarlar > Ses > Ses Çıkışı’na gidin.

Kupa Geliştirmeleri

PS5’in Kupa menüsü artık dikey bir düzen kullanıyor. Bu, ekrana çok daha fazla bilgi sığdırarak kupaların gereksinimlerini her birini açmadan görmeyi kolaylaştırır. Orijinal yatay düzen üzerinde büyük bir gelişme. Ayrıca, oyun başına beş kupaya kadar ilerlemeyi izlemek için yeni bir kupa takip işlevi de var. Buna Kontrol Merkezindeki Anahtarlayıcı sekmesinden erişilebilir ve tam kupa menüsüne yapılan gezileri azalttığı için kupa avcıları için kullanışlıdır.

Artırılmış Uzaktan Oynatma ve PS Uygulaması İşlevselliği

PS Remote Play uygulaması artık mobil verileri kullanırken PS5’inizden telefonunuza oyun akışı yapmanızı sağlıyor. Wi-Fi’ye ihtiyacınız olmaması güzel, ancak oyun akışı çok fazla veri gerektirdiğinden veri payınıza dikkat edin.

The post PS5 Sistem Yazılımındaki En İyi 5 Yeni Özellik first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/ps5-sistem-yazilimindaki-en-iyi-5-yeni-ozellik/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?