Uyku İçin En İyi Çaylar

Bitkisel çaylar, yenilebilir herhangi bir bitki yapılabilir, ancak uykuyu iyileştirdiği ve rahatlamayı teşvik ettiği gösterilen altı özel bitki vardır. Uykunuzu iyileştirmek istiyorsanız, bir dahaki sefere markete gittiğinizde bu bitki çaylarını arayın.

Kediotu Kökü

Kediotu kökü, uyku ve stres yardımı olarak uzun bir geçmişe sahiptir. Uykuyu etkileyen sorunları tedavi etmek için kullanılır. Stres, sinirlilik, baş ağrısı ve kalp çarpıntısı gibi. Araştırmalar, kediotu kökü ekstresinin uykuyu iyileştirebileceğini gösteriyor.

Kediotu kökü, valepotriatlar ve seskiterpenler olarak adlandırılan doğal olarak oluşan iki yatıştırıcı nedeniyle uykuya yardımcı olarak etkilidir. Bir çalışmada, insanların yaklaşık %90’ı kediotu çayı içtikten sonra uykularında iyileşme olduğunu bildirdi. Başka bir çalışmada, insanlar kediotu özü içtikten sonra daha hızlı uykuya daldılar ve uyku kaliteleri arttı.

Kediotu kökünün, bazılarının hoş olmayan bulduğu bir koku ve toprak tadı olduğu bildirilmektedir. Çayınıza bir tutam bal veya akçaağaç şurubu eklemek tadı iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Papatya

Papatya bitkisinin çiçekleri, kötü uyku da dahil olmak üzere çeşitli sorunları tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Papatya, hafif sakinleştirici etkisi olan apigenin de dahil olmak üzere çok sayıda aktif kimyasal bileşik içerir.

Araştırma sınırlı olsa da, papatyanın uyku kalitesini iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Doğum sonrası kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma, papatya çayı içen katılımcıların bir azalma bildirdiğini buldu. Yaşlı yetişkinler üzerinde yapılan başka bir çalışmada, papatya alan grup daha kaliteli uyku bildirdi.

Çaylar

Lavanta

Daha yaygın olarak aromaterapi olarak kullanılır. Lavanta, Roma imparatorluğundan beri kullanılan mor çiçekli bir bitkidir. Pek çok insan, rahatlatıcı bir gece rutinine eklenebilecek bir çay olarak lavanta içebileceğini bilmiyor.

Çoğu bitkisel takviyede olduğu gibi, lavantanın bir uyku yardımı olarak etkinliği üzerine yapılan araştırmalar sınırlıdır. Oral bir takviye olarak alınan lavanta yağının kaliteyi arttırdığı gösterilmiştir. Ağızdan alınan lavanta yağının gece uyanmalarını azaltmaya yardımcı olduğuna dair yeni kanıtlar var.

Bununla birlikte, lavanta aromaterapisinin yalnızca kısa vadeli bir etkisi olabileceğini gösteren bazı kanıtlar vardır. Aynı şey lavanta çayı içmek için de geçerli olabilir. Bir çalışmada, lavanta çayı içenlerin daha az yorgun hissettikleri bildirildi. Bununla birlikte, dört hafta sonra önemli bir değişiklik olmadı ve lavantanın uyku sorunları için kısa süreli bir müdahale olduğuna dair kanıtları güçlendirdi.

The post Uyku İçin En İyi Çaylar first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/uyku-icin-en-iyi-caylar/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?