Xbox Bulut Oyun Nedir ve Nasıl Çalışır?

Bulut oyunları, oyunun geleceği olma potansiyeline sahiptir ve Microsoft bunu biliyor. Müşterilerine, rakiplerinden önce bulut oyunlarının gücüne özel bir göz atmalarına yardımcı olmak için Microsoft, Xbox Bulut Oyun hizmetini tanıttı. Peki Xbox Bulut Oyun hizmeti nasıl çalışıyor, ona katılıyor musunuz ve hangi cihazlarda mevcut? Hadi bulalım.

Xbox Bulut Oyun Nedir?

Xbox Cloud Gaming (“Project xCloud” kod adı altında geliştirilmiştir), Microsoft’un internette yaşayan oyun hizmetidir. Adına rağmen, hizmeti kullanmak için bir Xbox konsoluna ihtiyacınız yok.

Aslında, Xbox Cloud Gaming’in ana özelliği, yakınlarda bir konsol olmadan Xbox oyunlarını oynamanıza izin vermesidir. Bir Xbox konsolunuz yoksa veya şu anda bir Xbox konsolunuz yoksa harika.

Xbox Cloud Gaming, en yeni oyunları, aksi takdirde çalıştıramayacak cihazlarda en iyi grafik kalitesiyle oynamanıza olanak tanır. Örneğin, telefonunuzda, gücü düşük bir PC’de veya hatta konsol takılı olmayan bir televizyonda oyun oynayabilirsiniz.

Xbox Bulut Oyun Nasıl Çalışır?

En yeni ve en iyi oyunları telefonunuz kadar küçük bir şeyde oynayabilmeniz tuhaf görünebilir, ancak Xbox Bulut Oyunlarının (ve genel olarak bulut oyunlarının) anahtarı, cihazınızın oyunun grafiklerinden hiçbirini oluşturmamasıdır.

Bir oyun oynamak için Xbox Bulut Oyun kullandığınızda, Microsoft sunucuları sizin için tüm ağır yükleri kaldırır. Sunucular oyunu sizin için yükler, işler ve işler, böylece cihazınızın parmağınızı kaldırmasına gerek kalmaz. Ardından sunucu, oluşturduğunu cihazınıza gönderir. Tabii ki, kullanıcı girişi olmayan bir oyun nedir? Oyunu kontrol etmek için, sunucuya girdi göndermek için dokunmatik kontrolleri veya bir kontrol cihazını kullanırsınız. Sunucu daha sonra girdilerinizi alır ve oyuna çevirir.

Bir bakıma, ekranda gördüğünüz karakteri kontrol etmeniz dışında, bir video oyununun akışını izlemek gibidir. Akış tabanlı bir hizmetten bekleyebileceğiniz gibi, tüm bu süreç büyük ölçüde internetinizin ne kadar iyi olduğuna bağlıdır. Bağlantınız kötüyse, görseller dalgalı görünebilir ve girdileriniz gecikebilir. Bununla birlikte, internetiniz iyiyse, oyun neredeyse evde doğal olarak oynuyormuşsunuz gibi görünecek ve hissedecektir.

Xbox Bulut

iOS ve Android’de Xbox Bulut Oyun Nasıl Kullanılır?

Xbox Cloud Gaming’i bir Android veya iOS telefonda kullanmak için resmi uygulamayı indirmeniz gerekir. Uygulamanın, oyunları başlatabileceğiniz bir “Bulut” bölümü vardır. Burada bulduğunuz oyunlardan herhangi birini başlatabilir ve dokunmatik kontrollerle cihazınıza akmaya başlayacaktır; ancak, mümkünse telefonunuza bir kontrol cihazı takmanızı önemle tavsiye ederiz.

Bir PC veya Dizüstü Bilgisayarda Xbox Bulut Oyun Nasıl Kullanılır?

Yazma sırasında, PC’deki Xbox Cloud Gaming uygulaması henüz piyasaya sürülmedi. Bununla birlikte, tarayıcınız aracılığıyla PC’nizde veya dizüstü bilgisayarınızda akış gerçekleştirebilirsiniz.

Bunu yapmak için xbox.com/play adresine gidin. Bağlantıyı takip ettiğinizde hemen Xbox Game Pass kitaplığını görmelisiniz. Bunu yaparsanız, akışa başlamak için bir oyuna tıklayın. Bir kitaplık görmüyorsanız ve bunun yerine Xbox Game Pass’in reklamını yapan bir giriş sayfasına gidiyorsanız, bir şeyler ters gitti demektir. İlk olarak, Microsoft hesabınızda oturum açtığınızdan emin olun.

Oturum açmadıysanız veya etkin bir Xbox Game Pass Ultimate aboneliği olmayan bir hesaptaysanız, o hesapla oturum açın ve yukarıdaki bağlantıya tekrar tıklayın. Doğru hesapta oturum açtıysanız, aboneliğinizin hala etkin olduğundan ve Ultimate katmanına ayarlandığından emin olun.

The post Xbox Bulut Oyun Nedir ve Nasıl Çalışır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/xbox-bulut-oyun-nedir-ve-nasil-calisir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?