Görüntüleri Metne Dönüştürmek için En İyi Ücretsiz OCR Yazılım Uygulamaları

Basılı metni veya el yazısını dijital bir kopyaya dönüştürmek istediğinizde, bunu manuel olarak yapmanız gerekmez. Profesyonel aletlere bir servet harcamanıza bile gerek yok. Görüntüleri ücretsiz olarak metne dönüştüren en iyi  OCR yazılım göstereceğiz.

OCR Nedir?

Optik karakter tanıma (OCR) yazılımı, resimleri ve hatta el yazısını metne dönüştürür. OCR araçları bir belgeyi analiz eder ve veritabanlarında depolanan yazı tipleriyle ve/veya karakterlere özgü özellikleri not ederek karşılaştırır. Bazı OCR uygulamaları, tanınmayan sözcükleri “tahmin etmek” için onu bir yazım denetleyicisinden de geçirir. %100 doğruluk elde etmek zordur, ancak çoğu yazılımın uğraştığı şey yakın bir tahmindir. OCR yazılımı öğrenciler, araştırmacılar ve ofis çalışanları için üretkenlik kısayolları olabilir. Öyleyse birkaç tane daha oynayalım ve ihtiyaçlarınız için en iyi OCR yazılım bulalım.

Microsoft OneNote Kullanarak OCR

Microsoft OneNote, hem resimlerde hem de el yazısı notlarda çalışan gelişmiş OCR işlevine sahiptir.

  • Bir taramayı veya kaydedilmiş bir resmi OneNote’a sürükleyin. OneNote’u ekranın bir bölümünü veya bir görüntüyü OneNote’a kırpmak için de kullanabilirsiniz.
  • Eklenen resme sağ tıklayın ve Resimden Metin Kopyala öğesini seçin . Kopyalanan optik olarak tanınan metin panoya gider ve artık onu OneNote’a veya Word veya Notepad gibi herhangi bir programa yapıştırabilirsiniz. OneNote ayrıca tek tıklamayla çok sayfalı bir çıktıdan metin çıkarabilir. OneNote’a birden çok sayfa çıktısı ekleyin ve ardından seçili olan sayfaya sağ tıklayın.
  • Yalnızca bu seçili sayfadan metin almak için Çıktının Bu Sayfasından Metni Kopyala’ya tıklayın.
  • Aşağıda görebileceğiniz gibi, tüm sayfalardaki metni tek seferde kopyalamak için Çıktının Tüm Sayfalarından Metni Kopyala’ya tıklayın.
  • OCR’nin doğruluğunun fotoğrafın kalitesine de bağlı olduğunu unutmayın. Bu nedenle, el yazısını optik olarak tanımak, OneNote ve piyasadaki diğer OCR yazılımları için hala biraz belirsizdir. Bununla birlikte, her fırsatta kullanmanız gereken OneNote’taki temel özelliklerden biridir.

OCR yazılım

BasitOCR

Microsoft araçlarını kullanarak el yazısı tanıma ile ilgili yaşadığım sorun SimpleOCR tarafından çözülebilirdi. Ancak yazılım, el yazısı tanıma özelliğini yalnızca 14 günlük ücretsiz deneme sürümü olarak sunar. Makine baskı tanıma herhangi bir kısıtlamaya sahip değildir. Yazılım hantal ve 3.1 sürümünden beri güncellenmediğinden eski görünüyor, ancak yine de basitliği için deneyebilirsiniz.

  • Doğrudan tarayıcıdan veya bir sayfa ekleyerek (JPG, TIFF, BMP formatları) okumak üzere ayarlayın.
  • SimpleOCR, metin seçimi, görüntü seçimi ve metin yok sayma özellikleri aracılığıyla dönüştürme üzerinde bir miktar kontrol sunar.
  • Metne dönüştürme, süreci bir doğrulama aşamasına alır ; kullanıcı, yerleşik bir yazım denetleyicisi kullanarak dönüştürülen metindeki tutarsızlıkları düzeltebilir.
  • Dönüştürülen dosya bir DOC veya TXT formatına kaydedilebilir.

SimpleOCR normal metinde iyiydi, ancak çok sütunlu mizanpajları işlemesi bir hayal kırıklığıydı. Benim düşünceme göre, Microsoft araçlarının dönüştürme doğruluğu SimpleOCR’dan çok daha iyiydi.

Capture2Text

Capture2Text, ekrandaki herhangi bir şeyi hızlı bir şekilde OCR işlemi için size klavye kısayolları sağlayan ücretsiz bir Windows OCR yazılımıdır. Ayrıca kurulum gerektirmeyen bir yürütülebilir dosyadır.

OCR işlemini etkinleştirmek için varsayılan klavye kısayolu WinKey + Q’yu kullanın. Daha sonra yakalamak istediğiniz bölümü seçmek için fareyi kullanabilirsiniz. Optik karakter tanımayı tetiklemek için Enter’a basın. Yakalanan ve dönüştürülen metin bir açılır pencerede görünecek ve varsayılan olarak panoda da mevcut olacaktır. Capture2Text, Google’ın OCR motorunu kullanır ve 100’den fazla dili destekler. Yakalanan metni diğer dillere dönüştürmek için Google Translate’i kullanır. Ayarlar’a erişmek, panoya kaydetmeyi açıp kapatmak veya varsayılan OCR dilini değiştirmek için Windows araç çubuğundaki menüyü kontrol edin.

The post Görüntüleri Metne Dönüştürmek için En İyi Ücretsiz OCR Yazılım Uygulamaları first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/goruntuleri-metne-donusturmek-icin-en-iyi-ucretsiz-ocr-yazilim-uygulamalari/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?