Hamilelikte Yenmesi Gereken Besinler Nelerdir?

Hamileyken ne yiyeceğiniz konusunda kafanız mı karıştı? İşte kaçınılması gereken hamilelik gıdaları hakkında bilmeniz gerekenler. Muhtemelen hamileyken menü dışı olan bazı yiyecek ve içeceklerin olduğunu biliyorsunuzdur – tek yapmak istediğiniz yemek yemek olduğunda ne kadar sinir bozucu! Yine de bunun iyi bir nedeni var, çünkü bağışıklık sisteminiz hamilelik sırasında vücudunuzun bebeğinizi kabul etmesini kolaylaştırmak için baskılanıyor. Ancak bu da vücudunuzun istilacı bakterilerle savaşmasını zorlaştırır. Hamilelik sırasında hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini ve hangilerinin hamilelik diyetinde uygun olduğunu bilerek, hem siz hem de bebeğiniz, beklediğiniz süre boyunca güvende kalabilirsiniz. Bununla birlikte, konuyu çevreleyen birçok efsane var, bu yüzden hamileliğiniz sırasında yiyip yiyemeyeceğinizi size anlatalım.

Hamilelikte Yumurta Yemek

Geçmişte hamile kadınlara salmonella gıda zehirlenmesi korkusuyla çiğ veya kısmen pişmiş yumurtalardan kaçınmaları tavsiye edilirdi, ancak şimdi bu tavsiye değişti. Bu yumurtaların salmonella için çok düşük risk taşıdığı gösterilmiştir, bu nedenle haşlanmış yumurta, sufle, taze mayonez, mus ve yer mantarı gibi çiğ veya akıcı olması sizin için sorun teşkil etmez. Ama bu yumurtalara bağlı kalmalısın. Damgasız tavuk yumurtaları veya ördek, kaz veya bıldırcın yumurtaları için beyazları ve sarıları katılaşana kadar pişirmeniz gerekir. Bu, mevcut olan herhangi bir salmonella bakterisini yok edecektir. Alternatif seçim: Hamileyken yumurta yeme konusunda hala biraz temkinli misiniz? Fırınınızda chia tohumu, keten unu veya vegan yumurta ikameleri kullanmaktan, yumurta tadında Himalaya kara tuzu veya lezzetli zerdeçal ile tofu karıştırmaya kadar birçok alternatif var.

Hamilelikte Fıstık

Daha önceki tavsiyeler, ailelerinde astım, egzama, gıda alerjisi veya saman nezlesi gibi alerji öyküsü olan kadınların, bebeklerinde tetikleme riski nedeniyle hamilelikte yer fıstığından kaçınmalarıydı. Bir araştırmada, hamilelikte kuruyemiş veya yer fıstığı yemenin bebeğinizde alerjiye neden olacağına dair net bir kanıt bulunmadığını gösterdi.

Süt, Yoğurt ve Dondurma

Hamileyken pastörize süt ve yoğurtlara sadık kalın. İşlenmiş dondurmalar güvenlidir ancak ev yapımı çeşitlerin yumurtasız veya pastörize yumurta ikamesi kullanılarak yapıldığını kontrol edin.

Hamilelikte

Hamilelik Sırasında Kaçınılması Gereken Diğer Yiyecek ve İçecekler

Kafein

Hamileyken kahve içeren içecekler tüketebilirsiniz, ancak günde 200 mg’dan fazla olmadığından emin olun.

Alkol

Hamileyken alkol alırsanız, bebeğinize uzun süreli zarar verebilirsiniz. Hamileyken veya hamile kalmaya çalışırken alkol tüketmeyiniz.

Bitkisel Çaylar

Günde 4 bardaktan fazla bitki çayı içmemeniz önerilir.

Vitaminler

Yüksek doz multivitamin takviyelerinden veya A vitamini içeren takviyelerden kaçının – çok fazla A vitamini bebeğinize zarar verebilir.

The post Hamilelikte Yenmesi Gereken Besinler Nelerdir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/hamilelikte-yenmesi-gereken-besinler-nelerdir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?