Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

Türkiye’nin hemen güneyinde ve Akdeniz’in en doğu köşesinde Kıbrıs adası bulunur. Ada, teknik olarak coğrafi olarak Asya’da bulunan ancak Avrupa ile açık bağları olan bir kültür karışımıdır. Kıbrıs, sıcak havası ve doğal plajları ile ünlüdür, ancak adanın sunduğu her şey bu değildir. Ayrıca ilginç tarihi köyler, antik kalıntılar, inanılmaz dağlar ve harika, canlı şehirler bulacaksınız. Kıbrıs’ta ziyaret edilecek yerler çoğunu bir sonraki tatil güzergahınıza dahil ederek hepsini görün.

Girne

Adanın kuzey kesimi, kültürel Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nden ziyade Türk kontrolü altındadır. Girne, Pentadaktylos Dağları’ndan oluşan çarpıcı bir arka plana, 1300 yıldan daha eski bir mimariye ve açık hava rekreasyonu için sonsuz fırsatlara sahip, Kıbrıs’ta bir liman kentidir. Girne’deki en iyi müzeler arasında Dekoratif Sanatlar Müzesi, yedinci yüzyıl Bizans Girne Kalesi ve bazı eserlerin 2300 yıl öncesine ait olduğu Batık Müzesi sayılabilir. Girne aynı zamanda kaplumbağaları doğal ortamlarında görebileceğiniz, yerel bir golf sahasında Akdeniz manzarası eşliğinde yüzebileceğiniz veya sahil boyunca yürüyüş yapabileceğiniz bir yerdir.

Kıbrıs

Lefkoşa

Lefkoşa, Kıbrıs’ın başkentidir, ancak diğer başkentlere benzemez. Lefkoşa, Türk kontrolündeki Kuzey Kıbrıs ile güneyde kültürel Kıbrıs Rum Cumhuriyeti arasında bölünmüştür. Lefkoşa’da bir düzineden fazla müze vardır; en çok tercih edilenler Kıbrıs Müzesi, Bizans Müzesi ve 11. kata çıkıp adanın ulusal bölünme çizgisini görebileceğiniz Ledra Gözlemevi Müzesi’dir. Bazı Kıbrıs hediyelik eşya pazarındaysanız, daha geleneksel ürünler için Ledra Caddesi’ne veya turistlere hitap eden uygun fiyatlı hediyelik eşya dükkanları için Laiki Geitonia’ya gidin.

Gazimağusa

Doğu Kıbrıs’ta adanın en derin limanının bulunduğu Gazimağusa şehridir. Sonuç olarak, Kıbrıs’ı ziyaret ederken birçok yolcu gemisinin demirlediği yer burasıdır. Gelişen bir limana ek olarak, Gazimağusa, bu güne kadar ayakta kalan geleneksel surlarla çevrili bir şehre ev sahipliği yapmaktadır. Gazimağusa’da hala kalan en ikonik yerlerden ikisi, Lala Mustafa Paşa Camii ve St. Barnabas Manastırı’dır. Hemen güneyde, bir zamanlar Gazimağusa’nın turizm ticaretinin kalbi olan ve şimdi 1974’teki Türk işgali tarafından izole edilen hayalet kasaba Maraş yatıyor.

Limasol

Limasol, Kıbrıs adasındaki en büyük kentsel destinasyondur. Önemli bir deniz limanıdır ve son birkaç on yılda güneş ve kum arayanlar için önemli bir turizm destinasyonu haline gelmiştir. Limasol Eski Kenti, şehirde geçireceğiniz zamana başlamak için en iyi yerdir ve etkileyici Limasol Kalesi turunu kaçırmak istemeyeceksiniz. Ayrıca Eski Kent’te, önemli bir alışveriş mekanı olan Anexartisias Caddesi ve hem yerel halk hem de ziyaretçiler için bir gece hayatı merkezi olarak hizmet veren Saripolou Meydanı bulunmaktadır. Limasol Marina’ya demirleyen lüks yatlara hayran kalmadan veya sahildeki Akti Olympion yolunda gezinmeden ayrılmayın.

Larnaka

Tarihsel kanıtlar, Larnaka’nın muhtemelen Kıbrıs’ın en eski şehri olduğunu ve 6.000 yıldan daha eski bir tarihe sahip olduğunu gösteriyor. Şehir, adadaki en büyük uluslararası havaalanına ev sahipliği yaptığı için bugün birçok ziyaretçi Larnaka’dan geçmektedir. Ancak, sadece geçmek istemeyeceksiniz çünkü Larnaka’nın size sunacağı çok şey var. Tarih meraklıları, dokuzuncu yüzyıldan kalma St. Lazarus Kilisesi’ni veya etkileyici Faneromeni Kilisesi’ni gezmelidir. Bir macera için, pembe flamingoları görmek için Larnaka Tuz Gölü’ne gidin ya da Kıbrıs’ta tüplü dalgıçlar için önemli bir cazibe merkezi olan Zenobia’nın inanılmaz batığını keşfetmek için dalış yapın.

The post Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/kibrista-gezilecek-yerler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?