PS4 Verilerini Yedekleme ve Geri Yükleme

PS4 verilerini yedeklemek çok önemlidir. Mevcut sisteminizi satıp ilerlemenizi sürdürmek, verilerinizi başka bir konsola aktarmak veya herhangi bir sabit disk çökmesine hazırlanmak istiyor olun, PS4 verilerini yedeklenmiş ve her an geri yüklenmeye hazır durumda tutmalısınız. PS4’ünüzün verilerini nasıl yedekleyebileceğinizi ve geri yükleyebileceğinizi görelim.

PS4’ümü Nasıl Yedeklerim ve Geri Yüklerim?

Öncelikle, yükleme verileriniz, kayıtlı verileriniz, ayar verileriniz ve yakalama galerisi dahil tüm PS4 verilerinizi nasıl yedekleyeceğinizi gösterelim.

PS4 Kupa Koleksiyonunuzu Nasıl Eşitlersiniz?

PS4 kupa koleksiyonunuzu yedekleyemezsiniz. Ancak bu bir sorun değil çünkü kupalarınızı PlayStation Network ile senkronize edebilirsiniz. Bunu yapmak için PS4’ünüzdeki Kupalar bölümüne gidin ve oyun kumandanızdaki Seçenekler düğmesine basın ve PlayStation Network ile Senkronize Et’i seçin. PS4 verilerinizi yedeklerseniz ve ardından kupalarınızı senkronize etmeden PS4’ünüzü geri yüklemeye karar verirseniz, zor kazanılmış koleksiyonunuzun bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Artık PlayStation ödüllerinizi PSN ile senkronize ettiğinize göre, şimdi PS4 verilerinizi yedeklemeye bakalım.

Tüm PS4 Verilerinizi Nasıl Yedeklersiniz?

İlk olarak, PS4 verilerinizin belleğinin en az iki katına sahip bir USB harici sabit sürücüye ihtiyacınız olacak. PS4’ünüzün ne kadar veri kullandığını Ayarlar > Depolama’ya gidip Sistem Depolama’ya bakarak görebilirsiniz.

USB sabit sürücünüzü PS4’ünüze bağlayın, Ayarlar > Cihazlar > USB Depolama Aygıtları’na gidin ve harici sabit sürücünüzü seçin. PS4 verileri yedeklemeye başlamadan önce sabit sürücünüzü FAT32 veya exFAT olarak biçimlendirmeniz gerekir. Neyse ki, bunu PS4’ünüzde yapabilirsiniz. Şu anda Genişletilmiş Depolama Olarak Biçimlendirme seçeneğini görmelisiniz. Seçenekler düğmesine basın ve exFAT olarak biçimlendir’i seçin. Bunun harici sabit sürücünüzdeki tüm mevcut verileri sileceğini unutmayın, bu nedenle tamamen yeni bir tane kullanmak en iyisidir. Aynı harici sabit sürücüyü PS4’ünüz için hem yedekleme aygıtı hem de genişletilmiş depolama aygıtı olarak kullanamazsınız. PS4’ünüzde harici depolama kullanmak istiyorsanız başka bir harici sabit sürücüye ihtiyacınız olacak.

PS4 Verilerini

Artık harici sabit sürücünüzü biçimlendirdiğinize göre, Ayarlar > Sistem > Yedekle ve Geri Yükle > PS4’ü Yedekle’ye gidin. Burada, uygulama yükleme verilerinizi dahil edip etmeyeceğinizi seçebilirsiniz. Bu verileri her zaman fiziksel bir disk veya dijital indirme yoluyla yeniden yükleyebileceğiniz için, işlem sırasında saatlerce yedekleme yapmamayı ve zamandan tasarruf etmeyi seçebilirsiniz. İleri’yi seçin, isterseniz yedeğinize bir ad verin ve ardından Yedekle’yi seçin. PS4’ünüz yedeklemeyi hazırlayacak, yeniden başlatacak ve ardından ne kadar veri yedeklediğinize bağlı olarak saatler sürebilecek her şeyi yedekleyecektir.

PS4 Verilerinizi Nasıl Geri Yüklersiniz?

Şimdi, diyelim ki PS4’ünüzün sabit diski çöküyor ve verilerinizi bozuyor veya yeni bir PS4 satın aldınız ve önceki PS4’ünüzün verilerini ona aktarmak istiyorsunuz. Her iki durumda da, PS4’ünüzü geri yükleme zamanı.

Yedeklemenizin olduğu USB sabit sürücünüzü PS4’ünüze bağlayın ve Ayarlar > Sistem > Yedekle ve Geri Yükle > PS4’ü Geri Yükle’ye gidin. Geri yüklemek istediğiniz yedeği seçin ve Geri Yükle’yi seçin. Geri yükleme işleminden sonra, yedeklemenize dahil ettiyseniz, PS4’ünüz artık tüm kayıtlı verileriniz, ayarlarınız, verileriniz, galeri yakalamanız ve yükleme verileriniz olmalıdır.

The post PS4 Verilerini Yedekleme ve Geri Yükleme first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/ps4-verilerini-yedekleme-ve-geri-yukleme/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?