PS4’te Bildirimler Nasıl Kontrol Edilir ve Yönetilir?

PS4’ünüzde neler olup bittiğini takip etmek için sistemin bildirimlerini kullanabilirsiniz. Bunlar, bir mesaj aldığınızda, bir arkadaşlık isteğinde bulunduğunuzda, bir kupa kazandığınızda ve daha pek çok şeyde olduğu gibi her türlü etkinlik için uyarılar almanızı sağlar. Aldığınız bildirim sayısını sınırlamak, görünümlerini özelleştirmek veya yalnızca hepsini görmek istiyorsanız, sizi ele geçirdik. Bu yazıda, PS4’te bildirimler ile ilgili her şeyi keşfedecektir.

PS4 Bildirimlerinizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

PS4’ünüzde bir bildirim aldığınızda, ekranın köşesinde bir uyarı açılır. Varsayılan olarak, bu uyarı, bir bakışta görmeniz için ilgili bilgileri içerecektir. Örneğin, bu bir mesajsa, yaptığınız işten ayrılmadan bir kısmını okuyabileceksiniz. Bildirim hakkında daha fazla ayrıntı görmek istiyorsanız, hala ekrandayken kumandanızdaki PlayStation düğmesine basın. Bu sizi, kupalarınız, arkadaş listeniz, mesajlarınız veya herhangi bir yer gibi ilgili ayrı ekrana götürecektir. İşiniz bittiğinde, önceki ekrana dönmek için daire düğmesine basın. Ayrıca, güncel ve geçmiş tüm bildirimlerinizi istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. Ana ekrandan yukarı gidin ve Bildirimler’i seçin. Burada bildirimleriniz arasında gezinebilirsiniz; her birinde, ayrıntıları görüntülemek için çapraz düğmeye ve silmek için üçgen düğmeye basın.

PS4'te Bildirimler

PS4’te Bildirimlerinizi Nasıl Özelleştirirsiniz?

Hangi bildirimleri alacağınızı, görünümlerini ve daha fazlasını özelleştirebilirsiniz. Buna izin veren menüye gitmek için ana ekrana gidin, yukarı gidin, Ayarlar’ı ve ardından Bildirimler’i seçin.

Açılır Bildirimler

Bu menüde, mesajlar, partiler ve arkadaşlık istekleri gibi ne tür bir etkinlik için bildirim almak istediğinizi seçebilirsiniz. Tüm bildirimleri devre dışı bırakmak istiyorsanız, kutunun işaretli olmaması için en üstteki Açılır Bildirimleri Görüntüle’yi seçin. Alternatif olarak, sırayla her olayı gözden geçirin ve beğeninize göre etkinleştirin/devre dışı bırakın.

Video Oynarken Açılır Pencereleri Devre Dışı Bırakın

PS4’ünüzü, kaydettiğiniz oyun oynama veya bir akış hizmeti gibi videoları izlemek için kullanabilirsiniz. Muhtemelen, görüntülemenizi kesintiye uğratan bildirimler istemezsiniz. Bu doğruysa, işaretlenmemiş olması için bu seçeneği seçin.

Açılır Renk

Açılır pencerenizin rengini beyaz veya siyah olarak değiştirebilirsiniz. Evet, aralarından seçim yapabileceğiniz zengin PS4 temalarının aksine tam olarak en yaratıcı seçim değil. Sadece bu seçeneği seçin ve istediğiniz rengi seçin.

Bildirimde Mesajı Görüntüle

Bir mesaj aldığınızda, bir kısmı veya tamamı (uzunluğa bağlı olarak) bildirimde görünecektir. Bu kullanışlıdır çünkü mesajı okumak için yaptığınız işi bırakmanız gerekmez. Ancak, meraklı gözlerin okumaması için mesajları gizli tutmayı tercih ediyorsanız, bu seçeneğin işaretini kaldırın.

The post PS4’te Bildirimler Nasıl Kontrol Edilir ve Yönetilir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/ps4te-bildirimler-nasil-kontrol-edilir-ve-yonetilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?