Broşür nedir?

broşür nedir

Broşür Türkçe’ye Fransızca’dan geçmiş olan ve oldukça sık kullanılan bir sözcüktür. İlk olarak 18. ve 19. yüzyıllarda küçük kitapçıklar ve risaleler için bu sözcük kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise bu broşür sözcüğü bir yerin ya da bir ürünün tanıtımı için basılmış olan küçük el kitapçıkları tanıtım bültenleri olarak ifade edilmektedir.

Broşürler genel anlamda tanıtım maksadıyla oluşturulan ve en küçükleri tek sayfadan oluşan en büyükleri ise 5 ve 6 sayfadan oluşan yazılı kaynaklardır.

Broşürlerin hazırlanmasında en önemli dikkat edilmesi gereken husus son derece kısa metinler ve kısa dokümanları oldukları için az kelimeyle çok şeyi ifade etmeye çalışmalarıdır. Broşürler günümüzde kullanılan en etkili yok reklam yöntemleri arasında yer alır. Çünkü sloganlar az metinler fazla görseller ve az sayfa sayısı ile maliyeti düşük olan bu reklam yöntemi bireylerin oldukça dikkatini çeker.

Genellikle broşürler bir ya da iki sayfadan oluşurlar ve kuşe kağıda basılırlar. Ölçüleri genellikle 10 ile 21 ebatlarında ve A7 kağıdına yapılmaktadır. Aynı zamanda A4 ve A3 boyutlarında basılan broşürlerde bulunur. Broşürleri tek yüz ya da katlamalı şekilde yapmak tamamen bu anlamda müşterilerin ya da tanıtımı yapacak markaların tercihine bağlı olarak değişmektedir.

Broşürler nerelerde kullanılmaktadır?

Buluşurlar genel anlamda ürün ve hizmet sunumuna yeni başlayan mağazaların kurum ve kuruluşların marketlerin tanıtımı için hazırlanan dokümanlardır. Doküman fiyatları broşür fiyatları kullanılan malzemeye kaç sayfa doküman oluşturulacağını ve kaç adet basılacağına göre değişmektedir.

Broşürler yeni açılan market ve mağazaların tanıtımını yapmasının yanı sıra aynı zamanda mevcut da var olan mekanların yeni ürünlerini tanıtmak görselleri paylaşmak pazarlama tanıtım halkla ilişkiler ve reklam sektöründe kullanılmak maksadıyla da bas alırlar. Broşürlerini hazırlanırken son derece dikkatli davranılması metinlerin görsellerini ve kullanılacak kelimelerin doğru seçilmesi önem arz etmektedir.

Broşürün olmazsa olmazları

Bir broşür de olmazsa olmaz fonksiyonlardan ilki görsellerdir. Broşürler çeşitli görsellerden yararlanmak suretiyle müşterilerin ve tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışır. Kaliteli broşür baskı yapılması bu anlamda broşürün daha fazla dikkat çekmesine imkan verir.

Broşürlerde az sözle çok şey ifade etmek hedeflenir çünkü broşürler sayfa sayısı az olan dokümanlardır. Bu nedenle broşürler hazırlanırken kısa ve öz kelimelerin sloganların akılda kalıcı cümlelerin hatta atasözlerinin ve görsellerin tercih edilmesi son derece fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda bir broşür da olmazsa olmaz faktörlerden biri de adres ve telefon numarasından yer almasıdır.

Çünkü arabalara posta kutularına ya da belirli noktalara bırakılan bireylere dağıtılan broşürlerde bireylerin mağazalara ve işletmelere yeniden dönüş yapabilmeleri için adres telefon numarası hatta e mail adreslerinin açık bir biçimde belirlenmiş olması gerekir.

İki ya da daha fazla sayfadan oluşan broşürlerin dağıtımı ve tasarımı esnasında bu broşürler de yer alacak olan ürün ve hizmetlerin belirli sınıflara ayrılması son derece faydalı olacaktır.

Örneğin bir lokanta broşürü ele alındığında 4 sayfadan oluşan katlamalı bir broşür dizayn edildiği göz önünde bulundurulursa bir sayfanın ana yemekler bir sayfanın içecekler bir sayfanın tatlılar ve 1 sayfanın da ikramlar olmak üzere dizayn edilmesi fayda sağlayacaktır. Elbette evlere servis yapılıp yapılmadığı adres ve telefon numaraları siparişini ne şekilde verilebileceğine dair detayların bulunması da bu broşürü dikkat çekici kılmaktadır.

www.brosur.com adresi en kaliteli broşürleri sunar

Ülkemizde uzun yıllardır reklam ve tanıtım sektöründe faaliyet yürüten ve ilk ismi ile Show Reklam olarak sektöre damgasını vuran kuruluş günümüzde Bileşen Reklam ve Matbaa adı altında müşterilerine kaliteli bir biçimde broşür baskı hizmetleri sunmaya başlamıştır. Hem kaliteli hem de son derece ekonomik bir biçimde hizmet sunan bileşen reklam ve matbaa broşür baskı fiyatları konusunda da sektörün en çok tercih edilen firmalarından biri olmuştur.

Firma müşterilerine son derece titiz ve dikkatli bir biçimde hizmet sunarken müşteri memnuniyeti odaklı bir çalışma prensibi sergilemektedir. Kuruluş genel anlamda matbaa, reklam ve promosyon hizmetleri olmak üzere üç ana başlık içerisinde çalışmalarını yürütür. Meslekle ilgili olarak sağlık, güvenlik, etik ve ahlaki değerler ve son derece önem veren firma 2000 yılından bu yana yapmış olduğu faaliyetlerin de reklam sektöründe en çok tercih edilen kuruluş olmayı başarmıştır

 

The post Broşür nedir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/brosur-nedir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?