Çocuk Odası Tasarlamanın Püf Noktaları

Bir çocuk odası eğlenceli, rahat ve hepsinden önemlisi güvenli olmalıdır. Ayrıca, çocuğun odası da büyüdükçe bebeğin değişen ihtiyaçlarına ayak uydurarak gelişmelidir. Güvenlik büyük bir endişe olsa da, alan çocuğun merakını keşfetmesine izin vermelidir. Bir çocuğun zihninin gelişiminde hayal gücünün büyük bir rol oynuyor. Odayı eğlenceli hale getirmek ve çocuğun tanıma yeteneklerini artırmak için dekora çeşitli şekiller, renkler ve dokular ekleyin. Yürümeye başlayan çocuğun düşse bile kendini incitmeden eğlenmesini sağlamak için yumuşak zeminlerle oyun alanları yapılabilirsiniz.

Odada yeterli ışık olduğundan ve aydınlatma armatürlerinin ve diğer elektrikli cihazların erişebilecekleri yerde olduğundan emin olun. Yeni yürümeye başlayan çocukların yansıma kavramını anlamaları için odadaki aynaları kullanın. Arkası boyalı camlar, duvar kağıtları ve özel boyalar gibi yazılabilir yüzeyler, kendilerini ifade etmek için duvarlara karalamaktan hoşlanan çocuklar için kullanışlıdır.

Doğru Ruh Halini Ayarlamak

Renkler kişinin ruh halini etkileyebileceğinden dikkatli seçilmelidir. Doğru renkler odanın görünümünü vurgulayabilir ve yükseltebilir. Çocuk odası parlak renklerden kaçının. Bunun yerine, ince görünen ve hoş görünen pastel renkleri tercih edin. Pastel renkler ayrıca doğal ışığı yansıtmaya yardımcı olur ve çocuğun gözleri için zararlı olabilecek yapay parlak ışıklardan daha iyidir.

Çocuk Odası

Yerden Tasarruf

Kanepe-yatak gibi çok işlevli mobilyaları tercih edin. Yatak, odanın temasını tamamlayan konforlu ve süslü başlıklara sahip olabilir. Çocuk odası için dekor temaları peri masalları ve süper kahramanlara dayanabilir ve süslü mobilyalar, duvar resimleri, çıkartmalar içerebilir. Bir odayı paylaşan iki çocuk varsa, genç kızlar ve erkekler için ilgili temalarla, alanı aralarında eşit olarak bölebilirsiniz.

Çalışma masası ve sandalyesi, çocuğun sağlıklı bir duruşta oturabilmesi için rahat ve doğru boyutta olmalıdır. Çocuğunuzun çeşitli eşyalarını ayırmak ve saklamak için çeşitli boyutlarda kutular kullanabilir ve onları düzenli tutma sorumluluğunu üstlenmeye teşvik edebilirsiniz.

Çocuk Odalarında Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

  • Bebeğin karyolasına asla ağır bir şey asmayın.
  • Oda, sınırlı mobilyaya ve çocuğun oynayabileceği yeterli alana sahip olmalıdır.
  • Çocuğa zarar verebileceğinden raflarda keskin kenarlardan kaçının.
  • Küçük çocukların çekmeceleri açarken ve kapatırken parmaklarını incitmesini önlemek için hareketi yumuşatan donanımlar kullanın veya mandalları takın.
  • Mobilyaları pencere ve balkonlardan uzak tutun.
  • Bebeğin odasını kaymaz hale getirmek için kauçuk paspas zemini tercih edin.
  • Yıkanabilir/yazılabilir boya veya duvar kağıdı seçin ya da öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek için basit bir beyaz tahta ekleyin.
  • Gökyüzünde parıldayan yıldızların etkisini vermek için tavana küçük ışıklar ekleyin.
  • Kilitleri takarken, çocuk içeride kilitli kalırsa dışarıdan açılabilmelerini sağlayın.
  • Çocuk odalarından küçük oyuncakları ve diğer boğulma tehlikelerini kaldırın.
The post Çocuk Odası Tasarlamanın Püf Noktaları first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/cocuk-odasi-tasarlamanin-puf-noktalari/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?