Dövme Bakımı Nasıl Yapılır?

Hepimizin kendimizi ifade etme yolları vardır. Bunu yapmanın giderek daha popüler bir yöntemi dövmedir. Dövmeniz önemli bir isim veya tarih, anlamlı bir cümle, güzel bir sanat eseri veya sadece eğlenceli bir şey olabilir. Neye sahip olmayı seçerseniz seçin, bu kalıcı vücut sanatı dünyaya biraz kim olduğunuzu gösterir ve birçok insanın gurur duyduğu bir şeydir. Dövme yaptırmak, ne kadar süreceği ve ne kadar acıtacağına dair birçok soruyla göz korkutucu bir süreç olabilir, ancak sonraki bakıma ne kadar önem veriliyor? Dövmeniz tamamlandıktan sonra, her türlü sorun ve komplikasyondan kaçınmak için iyileşirken iyi bakım ve dikkat gerektirecektir. Burada, sanatınızın ve sizin en iyi durumda olduğunuzdan emin olmak için dövme bakımı hakkında ipuçlarına bakıyoruz.

Dövme Sonrası Bakım

Dövme sanatçınız şaheserini tamamladığında, şüphesiz onu göstermek isteyeceksiniz, ancak beklemeniz gerekecek! Ayrılmadan önce yapmaları gereken ilk şey, dövmeyi bir bandajla sarmadan önce vazelinle kaplamaktır. 24 saat sonra bandajı çıkarabilir ve bölgeyi antimikrobiyal sabunla nazikçe yıkayabilirsiniz. Unutmayın, kurulamanıza gerek yok yoksa bölgeyi tahriş edeceksiniz – bu yüzden temiz bir havluyla hafifçe silin.

Dövme

Dövmeyi Günde İki Kez Sabun ve Suyla Yıkayın

Bu noktadan sonra dövmeyi günde iki kez sabun ve suyla yıkamanız ve bir kat antibakteriyel merhem sürmeniz gerekecektir. Bu süreç iki ila dört hafta sürecektir. Bu süre zarfında dövmenize yapışacak kıyafetler giymemeye özen göstermelisiniz.

Dövme Nemlendirici

Bölgeyi tamamen nemlendirmek için bir dövme nemlendiricisi kullanmanız gerekecektir. Ayrıca ilk iki hafta yüzmekten ve güneşten kaçınmak en iyisidir. Yeni dövmenize gereken özeni göstermeniz gerekir, bu nedenle duşta sıcak sudan kaçının çünkü bu sadece acı verici olmakla kalmaz, aynı zamanda mürekkebin solmasına da neden olabilir.

Dövmenizdeki Kabukları Toplamaktan Kaçının!

Sert katmanlar oluşturabileceği veya geliştirebileceği bir dövme iyileşme döneminden geçeceksiniz. Bunların hepsi tamamen normaldir, ancak sizi enfeksiyona, renk solmasına ve yara izine karşı savunmasız bırakacağı için onu almamak veya çizmemek önemlidir.

Güneş Kremi Kullanın

İlk birkaç hafta dövmenizin bakımı çok önemlidir, ancak bununla bitmez. Renk solmasını önlemek istiyorsanız, dışarıdayken dövmenize güneş kremi sürdüğünüzden emin olmalısınız. Ayrıca kuruluğu önlemek için düzenli olarak nemlendirmelisiniz.

The post Dövme Bakımı Nasıl Yapılır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/dovme-bakimi-nasil-yapilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?