İtalya’daki En İyi Turistik Yerler

İtalya, dünyadaki en fazla sayıda UNESCO Dünya Mirası Alanına ev sahipliği yapmaktadır. Yüksek anıtlar ve sanat ülkenin her yerinde bulunmaktadır. Venedik, Roma ve Floransa gibi büyük sanat şehirleri dünyaca ünlüdür ve yıllardır ziyaretçileri cezbetmektedir. İtalya, sanat hazinelerinin yanı sıra güzel sahillere, alpin göllere ve dağlara da sahiptir. Pek çok şaşırtıcı manzara ile İtalya en iyi turistik yerleri biraya getirdik. Ancak aşağıdaki liste, neden her yıl 40 milyondan fazla yabancı turistin İtalya’yı ziyaret ettiğinin iyi bir göstergesi olmalıdır.

Kolezyum

Roma’daki Kolezyum, Roma dünyasının en büyük ve en ünlü amfi tiyatrosudur. Yapımına MS 72’de Flavian hanedanından imparator Vespasian tarafından başlanmış ve MS 80’de oğlu Titus tarafından bitirilmiştir. Kolezyum, binaya en az 80 girişten girebilecek yaklaşık 50.000 seyirciyi barındırabilecek kapasitedeydi. Seyirciler, çatı katının çevresine takılan “velarium” adı verilen yelkenlerle güneşin yağmurundan ve sıcaklığından korunuyordu.

Turistik

Büyük Kanal

“Su Şehri” olarak anılan Venedik, su şehirlerinin baş tacı. Venedik, en parlak döneminden bu yana çürümeye ve sakinlerinden daha fazla turiste sahip olmasına rağmen, romantik cazibesiyle İtalya’nın en önemli turistik yerlerinden biri olmaya devam ediyor. Şehirdeki merkezi su yolu Büyük Kanal’dır ve lagün ile Saint Mark Havzası arasında şehrin içinden kıvrılarak geçer. Venedik’te gezinmek Büyük Kanal’ı görmek için birçok fırsat sunarken, onu deneyimlemenin en iyi yolu su üzerindedir. Yerliler, vaporetti denilen su otobüsleri ile dolaşıyorlar, ancak birçok gezgin özel su taksilerini ve hatta romantik gondolları tercih ediyor.

Santa Maria del Fiore

1296’da Gotik tarzda başlanan ve 1436’da tamamlanan Basilica di Santa Maria del Fiore, Floransa’nın güzel katedrali ve şehrin sembolüdür. Bazilikanın dış cephesi, beyazla sınırlanmış yeşil ve pembenin çeşitli tonlarında çok renkli mermer panellerle karşı karşıyadır. Bazilika, İtalya’nın en büyük kiliselerinden biridir ve modern çağa kadar kubbe dünyanın en büyüğüydü. Şimdiye kadar yapılmış en büyük tuğla kubbe olmaya devam ediyor.

Como Gölü

Como Gölü, temiz hava, su, dağlar ve güzel havanın birleşimi nedeniyle 100 yılı aşkın süredir ziyaretçiler arasında popüler olan İtalyan Göller Bölgesi’nin bir parçasıdır. Göl, güneybatıda Como’da ve güneydoğuda Lecco’da başlayan, yarı yolda birleşen ve göl kuzeyde Colico’ya kadar devam eden iki kolla, ters bir ‘Y’ şeklindedir. Göl, Roma döneminden beri burada inşa edilen çekici villalarıyla ünlüdür. Birçoğunun ılıman iklimden yararlanan ve tropik ve ılıman bitkileri içerebilen takdire şayan bahçeleri vardır.

The post İtalya’daki En İyi Turistik Yerler first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/italyadaki-en-iyi-turistik-yerler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?