Minecraft Köylü Çoğaltma

minecraft harita yapma

Minecraft hayatta kalma modunda bile oyuncularına kendi dünyaları için geçerli olmak üzere kontrol imkanı verir. Ormanları büyütebilir, dağları patlatabilir veya yeni evrenlere gidebilirsiniz. Özet olarak yapamayacağınız pekte bir şey yok diyebiliriz.

Minecraft’ta bulunan bu sınırsız kontrol tabii ki oyunda bulunan NPC’lere kadar uzanmaktadır. Bildiğiniz üzere Minecraft oyununda köyler ve bu köylerde yaşayan köylüler vardır. Oyunda ki bu köyleri ufak kasabalar olarak düşünebilirsiniz. Birçok oyuncu bu köyleri faydalarından ve köylülerinden dolayı bütün Minecraft dünyasında arayarak bulmaya çalışıyor fakat artık buna gerek yok!

Bu içeriğimizde köylüleri nasıl çoğaltabileceğinizi ve kendi köyünüzü yapabileceğinizi detaylı bir şekilde anlattık. İçeriğimizi okumaya devam ederek Minecraft oyununda bulunan dünyanızda, her şeyin tamamıyla size ait olduğu bir köy yapabilirsiniz.

Minecraft Köylü Çiftleştirme

Köylüleri çiftleştirmek sanıldığı kadar zor bir işlem değildir, endişelenmeyin. Köylüleri çiftleştirmek için birkaç adet materyale ihtiyacımız olacak, işte o materyaller:

  • En az iki adet köylü
  • Her köylü için bir yatak, ek olarak bir yatak daha
  • Yiyecek (ekmek, havuç veya patates)

Söz konusu olan bu materyalleri elde ettiyseniz tebrikler, köylü çiftleştirme işlemi için gerekli olan her şey tamam demektir. Peki Minecraft köylü çoğaltma işlemi nasıl gerçekleşecek? Dilerseniz hadi gelin bu konuyu anlatalım.

  1. Elinizdeki köylüleri birbirlerine yaklaştırın. Bunu yapmanın en iyi yolu köylülerin etrafına duvar örerek onları içeride tutmaktır.
  2. Köylülerinizi belirlediğiniz bir alanda hapsettikten sonra ise o alana yatakları yerleştirin. Elinizdeki köylülerden daha fazla yatağa ihtiyacınız olacak çünkü köylüler çiftleştikten sonra ortaya çıkacak bebek köylünün de bir yatağa ihtiyacı olacak. Yerleştirdiğiniz yatakların üzerinde ve yanlarında en az iki blok boş alan olmasına özen gösterin.
  3. Bütün basamakları gerçekleştirdiyseniz sıra köylülerinizin “istekliliğini” arttırmada demektir. Köylülerin üremesi için yeteri kadar “istekli” olmaları gerekmektedir. Peki köylülerinizi nasıl “istekli” hale getireceksiniz? Ekmek, havuç veya patates sayesinde köylülerinizi “istekli” bir hale getirerek çiftleşmelerini sağlayabilirsiniz.
  4. Elinizde bulunan yiyecekleri köylülere verin (üstlerine atabilirsiniz), kafalarının üstünde kalp çıkana kadar yiyecek vermeye devam edin. Kalp çıkması demek artık “istekli” oldukları anlamına gelmektedir.
  5. Köylüler istekli olduklarında birbirlerine yakınlaşırlar ve bu sayede dünyaya yeni bir bebek köylü getirirler.
  6. İstediğiniz köylü miktarına ulaşana kadar bu işlemi tekrar edebilirsiniz. Sakın unutmayın, elinizdeki köylü miktarının bir fazlası kadar yatak sahibi olmanız gerekmektedir. Unutmadan ek bir bilgi daha verelim, bebek köylüler 20 dakika sonra normal köylü boyutuna gelecektir, yani büyüyeceklerdir. ☺

Bu içeriğimizde siz değerli okurlarımız için “Minecraft Köylü Çoğaltma” konusunu olabildiğince detaylı bir şekilde anlattık. Bilgileri hazırlarken minecraft kurdu sitesinden yararlandığımızı belirtelim. Umarız ki bu içeriğimizde anlatmış olduğumuz her şey sizin işinize yaramış ve sorduğunuz her soruya cevap niteliğinde olmuştur.

İçeriğimizi okuduktan sonra bile Minecraft oyununda köylü çoğaltmanın nasıl yapılacağı hakkında aklınızda soru işareti kalmışsa yorumlar bölümünden bizlere soru sorabilirsiniz, olabilecek en kısa sürede sizlere cevap vereceğimizden emin olabilirsiniz. Tüm okurlarımıza ve Minecraft severlere iyi oyunlar dileriz!

bu yazımız da ilginizi çekebilir > Mutlaka Oynanması Gereken Oyunlar Listesi 

 

The post Minecraft Köylü Çoğaltma first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/minecraft-koylu-cogaltma/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?