Otopark Bariyer Sistemi PERKOTEK

otopark bariyer sistemi

Otopark bariyer sistemi nerelerde kullanılır?

Siteler, alışveriş merkezleri, belediye, ofis, plaza, hastane, havaalanları, kamu kurum ve kuruluşlar gibi aklınıza gelecek tüm alanlarda otopark bariyer sistemi kullanılmaktadır. Yabancı araçların geçişini engeller yetkisi olmayan araçların geçişini engeller ve güvenlik seviyesini sağlar.

Otopark bariyer sistemin avantajları?

Otopark bariyer sistemi güvenliği ve kontrol sağlamak amacıyla kullanılan sistemlerdir. Otopark bariyer sisteminde kol uzunlukları kullanacağız alanın genişliğine göre 3-6 metre arasında değişiklik göstererek ihtiyacınız uygun çözüm sunmaktadır. Otopark bariyer sisteminde açılıp kapanma süresi zaman ayarlaması yapılabilir, elektrik kesintilerinde ise kolu manuel açıp kapatabilecek hareket sistemine sahiptir.

Otopark bariyer sisteminde aracın geçiş esnasında bariyer kolun altında durması durumda emniyet sensör kolun kapanmasını engeller, araç geçişini yaptıktan sonra bariyer kolu belli bir süre sona otomatik kapanır.

Otopark bariyer sistemi stand alone ve online olarak çalışan programlarla entegreli olarak çalışabilir. Yazılım tarafından araçlara takılacak olan etiketler tanımlanır ve tanımlı olmayan yabancı araçların geçişlerini engeller ve böylelikle güvenli kontrollü geçişi sağlar.

Otopark bariyeri nedir?

Yerleşim yerleri ve halka açık otopark giriş-çıkışlarını kontrol altına alabilmek için kullanılan bariyer sistemleri uzaktan kumanda, buton, kart okuyucu anten gibi sistemler kullanılarak geçiş kontrol sistemine entegre edilebilmektedir.

Konumlandırılacak alanın genişliğine göre kol boyu değişiklik göstermektedir. Bariyer sistemleri araçların kontrolsüz girişleri engellemek ve giriş-çıkışlarını kontrol altına almak için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir.

Araçların yaygınlaşması, binaların yerden giderek yükselmesi yanında güvenlik açıklarını da getirdi. Evlerin 10 – 15 kat olması, dışarı ile bağlantıyı kesmek ile kalmadı güvenliği de riske attı. Özellikle binalara otoparkların dahil edilmesi, araç trafiğinin kontrol edilmesi için bir sistemi zorunlu hale getirdi.  Çarşı kültüründen AVM kültürüne geçiş de elbette araç trafiğinin tek bir yerde toplanmasına neden oldu.

Tüm bu nedenler, güvenlik sorununu ortaya çıkardı. Bariyer otomatik kapı, sistem üzerinden kontrol edildiği için güvenlik açısından ortaya çıkan sorunlara bir çözüm oldu.

Otopark bariyeri sistemleri, emniyet fotoseli takılır, yani sensörler sayesinde araba geçişi yarım kalsa da bariyer kapanmaz. Ayrıca bariyer zamanı geçse dahi sensöre giren araç varsa bariyer geri besleme yapacak, aracın zarar görmesini engelleyecektir.

Otomatik bariyer sistemleri (HGS, OGS, kumanda, kart okutma cihazları, LOOP DEDEKTÖR) gibi sistemlere entegre yapılarak geçiş sağlayabilmektedir. Sistem, araç geçişinden sonra belirlenen sürede kolun indiği bölgedeki emniyet fotoselleri sayesinde güvenli şekilde otomatik olarak kapanır. Elektrik kesintilerinde akü bağlanabilmekte veya elle manüel olarak kontrol edilebilmektedir.

Otomatik bariyer geçişlerde hızlı geçişlerde OGS otopark etiket yapıştırma yapabilmek için öncellikle etiketlerin, kullanılacak olan her araca özel olarak tanımlanması gereklidir.

OGS otopark etiket tanımlanması OGS programlarda yetkilendirme yapılarak giriş çıkış raporlarını online yada offline olarak rapor alınabilmektedir. Böylece güvenli geçişi sağlanmaktadır. Otomatik bariyer sistemine LOOP DEDEKTÖRLER isimleri ile bilinmekte olan bu ürün, üzerine gelen metal herhangi bir cismi algılayarak role çıkışı vermektedir.

Otopark veya site çıkışlarında, genellikle bariyer ürünleri ile birlikte kullanılan ve hızlı şekilde çıkışları sağlamaya yarayan bir üründür. Yere üst üste döşenmiş halde birkaç tur kablonun, cihaza bağlanması halinde, döşenen bölgenin elektromanyetik bir alan olmasını sağlar. Metal kütle dedektörü ürününün oluşturduğu elektromanyetik alan içerisine herhangi bir ağır metal cisim geldiğinde ise bariyer veya diğer otomatik geçiş sistemi ürünleri istenilen komutu alır ve geçiş sağlanır.

Bariyer sistemleri sistemine kart okutma cihaz bağlanabilmektedir ve aynı zamanda programda takip’ de yapılabilmektedir. Kart okutma cihaz kısa devre yaparak bariyer komut gönderimini sağlar ve bariyer açma komut sayesinde bariyer otomatik olarak açılır ve güvenli geçişi sağlar.

Otomatik bariyer sistemine kumanda entegre yapılmaktadır, bariyer içinde bulunan ana kart da kumanda hafızası kısıtlı olduğu için ekstra olarak kumanda alıcısı takılarak kumanda sayısı artırma işlemi yapılmış olur.

Otomatik bariyer kapanış süresini zamanlama konulabilmektedir geçiş yapıldıktan sonra ne kadar sürede kapansın gibi süre ayarlanabiliyor. Bariyer sistem içinde bulunan led ışıkları sayesinde bariyer kontrollü geçişleri sağlayabilmektedir.

Otopark kollu bariyer kumanda paneli, ana motor ve araç girişini kontrol eden farklı ebat ve malzemelerden imal edilen kol kısımlardan oluşan bir sistemdir. Kol uzunlukları ihtiyaca cevap verecek şekilde değişkendir. Otopark bariyer sistemleri, ana gövde standart olarak elektrostatik boya ile boyalı olarak üretilmektedir.

Bununla birlikte de bariyerin üzerinde ki kol uzunlukları, isteğe bağlı olarak 3 metre ile 6 metre arasında değişim göstermektedir. Dilerseniz otopark bariyer üzerine flaşör takarak da araçların geçiş sırasında ışıklı uyarı almasına yardımcı olabilirsiniz.

 

The post Otopark Bariyer Sistemi PERKOTEK first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/otopark-bariyer-sistemi-perkotek/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?