YouTube’da Sıralamanızı Yükseltecek 6 SEO Önerisi!

youtube

YouTube, 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip ve binlerce kanalın bulunduğu video paylaşım platformudur. YouTube en çok aratılan kelime olmasının yanı sıra en büyük arama motorlarından bir tanesidir. Google gibi bir arama motoru değildir ama merak ettiklerimizi Google’da arattıktan sonra YouTube’da aratırız. Web sitelerinde içerikler paylaşırken arama motoru optimizasyonu (SEO) yapılır. YouTube’da SEO, normal SEO’dan biraz farklı yapılmaktadır. Video içeriklerinizin daha fazla izlenmesini sağlamak ve daha fazla aboneye ulaşmak için arama motoru optimizasyonu yapmanız gerekir.

YouTube sıralamasında üst sıralarda çıkmanız geliriniz ve marka bilinirliğiniz için oldukça önemlidir. YouTube’da sıralamanızı yükseltecek 6 SEO önerisi ile uygulayabileceğiniz stratejileri deneyebilirsiniz. Bu öneriler ile içeriklerinizi optimize ederken içeriklerinizi analiz edebilirsiniz.

 

Anahtar Kelime Seçiminizi İçeriğinize Uygun Olarak Yapın

youtubeseo

Arama motorlarında üst sıralarda çıkabilmek için ilk olarak anahtar kelimeler oldukça önemlidir. YouTube kanal geliştirme ve aramalarda üst sıralarda çıkabilmek için video anahtar kelime araştırması gerekir. Anahtar kelime seçiminizi içeriğinize uygun olarak yapın.

En çok izlenen ve trend olan anahtar kelimeleri içeriklerinize uygun olarak optimize edebilirsiniz. Anahtar kelime analizleri ile elde edilen sonuçlar Google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızı sağlarken aynı durum YouTube için de geçerlidir.

Elbette çok aratılan ve trendlerde olan kelimeler üst sıralarda çıkmanızı sağlar. Fakat burada dikkat etmeniz gereken içeriğinize uygun olup olmadığıdır.

YouTube algoritması açısından ve takipçileriniz açısından kullanıcı odaklı içeriklerinizin olması gerekir. İçeriğinizde olmayan anahtar kelimeleri kullanmanız takipçilerinizin takipten çıkmasına neden olabilir.

Anahtar kelime seçiminde, eklenti ve araçları kullanabilirsiniz. Aynı zamanda YouTube Analitik üzerinden içeriklerinizin analizini yapabilirsiniz.

Anahtar kelime seçiminde arama motorunun öner özelliğini kullanabilirsiniz. YouTube’a girerek bir kelime ya da kelime öbeği ekleyerek önerilen anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. YouTube sizin için öneri yapar ve YouTube SEO açısından oldukça etkilidir.

Açıklayıcı Bir Altyazı Ekleyin

youtubeseo

Video içeriklerin daha fazla izlenmesi için gerekli olan hususlardan biri de altyazılardır. İçeriklerinizin daha anlaşılabilir ve izlenebilir olmasını sağlayan altyazılar anahtar kelimelerden oluşmalı ve içeriklerinizi tanımlamalıdır. Üst sıralarda çıkabilmek için açıklayıcı bir altyazı ekleyin.

Kanalınızı takip eden ve etmeyen kullanıcıların videolarınızı izlemesi için altyazılar, başlıklar, açıklama ve etiketler doğru oluşturulmalıdır. Bu sayede içeriklerinizin bulunması daha kolay olabilir.

Eklentiler, açıklamalar ve diğer etmenler kanalınızın üst sıralarda yer almasını sağlar. Eğer içeriklerinizin kalitesi düşükse bunları yapmanız uzun süreli etkili olmayabilir.

Videolarınız insanları YouTube’da ne kadar uzun tutarsa, YouTube videolarınızın arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayacaktır. Daha fazla izlenme daha fazla gelir elde etmenizi ve marka bilinirliğinizi arttırmanızı sağlayacaktır. Video içeriğiniz ne kadar optimize edilmiş olursa olsun içeriğiniz izlenebilir değilse bir anlamı olmayacaktır.

Başlık, Açıklama ve Etiketleri Doğru Oluşturun

Video tutorial-amico

Videolarınızın ve kanalınızın aramalarda üst sıralarda ve ana sayfada çıkması için başlıkların dikkat çekici olması gerekir. Videolarınızın ilk izlenimi için başlığın doğru seçilmesi gerekir. Videonuzun neyle ilgili olduğu ve videolarınızın arma sonuçlarında görünmesi için başlık, açıklama ve etiketleri doğru oluşturun. Video dosyasını kanalınıza yüklemeden önce bilgisayarınızda anahtar kelime içeren bir başlık kullanın. Yükleme sırasında ise başlığınızı dikkat çekici, içeriğinizle alakalı ve anahtar kelimelerden oluşturun.

Kanal açıklaması ve video açıklaması, çoğu zaman önem verilmemektedir. İçeriğinizde ne olduğunuzu anlatan açıklayıcı bir açıklama metni oluşturmanız arama motorlarında üst sırada çıkmanızı sağlar. Açıklamanızı doğal bir dille oluşturun ve anahtar kelimelerinizi ilk kelimelerde geçirin. Açıklamayı en az 250 kelime yapın ve videonuzu tanımlayan kelimeleri seçin. Açıklama kısmında takipçilerinizi harekete geçirecek kelime gruplarını kullanın. Bunu sosyal medya hesaplarınızın, web sitenizin ve diğer bağlantılarınızı kullanarak yapabilirsiniz. Yeterli uzunluğu sağlamak için gereksiz uzatma yapmayın ve alakasız kelimeleri kullanmaktan kaçının.

Aramalarda ve ana sayfalarda videolarınızın üst sırada çıkmasını sağlayan etiketleri kullanmanız gerekir. Benzer anlamlara gelen kelime ve kelime gruplarını kullanmanız gerekir. YouTube etiketleri sosyal medyada kullanılan hashtag gibidir. İzleyiciler bu etiketler sayesinde içeriklerinizi daha kolay bulabilirler.

İzleyicilerin İlgisini Çekecek Bir Küçük Resim Kullanın

Fashion blogging-amico

Videolarınızda kullandığınız küçük resminiz, video arama sonuçlarında ve ana sayfada videoların izlenmesini etkileyecektir. İzleyicilerin ilgisini çekecek bir küçük resim kullanın. Kullanıcılara videolarınızı izletecek görseller oluşturmanız sıralamalarınızı üst sıraya çıkaracaktır.

Küçük resimler içeriğinizle alakalı ve en önemli noktaları göstermelidir. Küçük resimlerde yazı ve görsel oranını iyi ayarlamazsanız yine izlenme alamayabilirsiniz. YouTube SEO için ve kullanıcılar için yazılar az, büyük ve okunabilir olmalıdır.

Küçük resim, video başlığından ziyade izleyiciye videonun içeriği hakkında bilgi verir ve tıklanma, görüntülenme sayısını etkileyebilir.

YouTube üzerinde video yüklerken otomatik olarak içeriğinizi oluşturabilirsiniz. Daha iyi bir geri dönüş almak için küçük resimlerinizi özel olarak oluşturmanızı tavsiye ederiz.

2MB veya daha küçük .jpg olarak kaydedilen 1280×720 piksel – 16:9 oranını sağlayan resimlerin kullanılması gerekir. Dikkat çekmesi, kolay okunması üst sıralarda çıkabilmenizi sağlamaktadır.

Analitiklerinizi Takip Edin

Sıralamanızı üst sıralara çıkarabilmek için kendi verilerinizi analiz etmeniz en doğru sonuçları verir. Hedef kitlenize ve içeriklerinize uygun yeni içerikler üretmek için analitiklerinizi takip edin. Videolarınızın ne kadar izlendiğini ne kadar tıklandığını izlenme süresi raporu sayesinde öğrenebilirsiniz.

Raporu görebilmek için YouTube Studio’ ya giderek menüden Analytics’ e girerek izlenme süresini görebilirsiniz. Bu rapor sayesinde kullanıcı etkileşimlerinizi analiz edebilirsiniz.

İnceleyebileceğiniz bir diğer rapor ise geri dönen ziyaretçi raporudur. Analitikte kitle bölümünden bulabileceğiniz bu rapor sayesinde ortalama görüntüleme süresi ve en iyi performans gösteren videolarınızı görebilirsiniz. Videoları tek tek inceleyerek kitleyi tutma verilerini görebilir ve performansı anlık olarak inceleyebilirsiniz.

Etkileşiminizi ve sıralamanızı önemli ölçüde etkileyen aboneleri, aboneler raporu ile görebilirsiniz. Ortalama izlenene yüzde, izleyicilerinizin videoları ne kadar izlediğini gösterir. Bu raporlar kanalınızı analiz ederek YouTube SEO çalışmalarını yapabilmenizi sağlar.

Influencer-bro

Video İçerik Ajansı ile Çalışın

YouTube sıralamalarınızı yükseltmek ve kanalınızı geliştirmek için bu alanda profesyonel hizmet veren video içerik ajansı ile çalışın. Turkey Video Network içerik ajansı ile çalışmak içeriklerinizin optimize edilerek doğru stratejiler oluşturabilmenizi sağlar.

Turkey Video Network ile çalışmak ne gibi avantajlar sağlar, yakından inceleyelim. Turkey Video Network, doğru hedef kitleye doğru içerikler ile ulaşmak isteyen markalara ve kanallara hizmet vermektedir. Video içeriklerinde kitle geliştirme, lansman, tanıtım, erişim ve WOM merkezleri hedefleri odağında her türlü mecra için organik “izlenebilir ve paylaşılır” içerik üretmek üzerine hizmet vermektedir.

Markalara ve video içerik kanallarına hedeflerine ulaşmaları için teknik desteği sağlayan Turkey Video Network prodüksiyon hizmeti ile daha etkili içerikler çıkarılmasını sağlamaktadır. Türkiye’deki video kanalları için bir danışmanlık ve menajerlik oluşumu, geniş ve doğru hedef kitlelere ulaşmak isteyen markalar için ise bir yaratıcı içerik ve video üretim merkezidir. Turkey Video Network hakkında daha fazla bilgi almak için turkeyvideonetwork.com’u inceleyebilir, iletişim adreslerinden iletişime geçebilir, video içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak için blog içeriklerini inceleyebilirsiniz.

 

The post YouTube’da Sıralamanızı Yükseltecek 6 SEO Önerisi! first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/youtubeda-siralamanizi-yukseltecek-6-seo-onerisi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?