Asya’da Ziyaret Edilecek En İyi Ülkeler

Dünyanın en büyük kıtası olan Asya, Akdeniz kıyılarından Pasifik Okyanusu’na kadar uzanır. Geniş toprak kütlesi, Himalayalar gibi destansı sıradağlardan kuru ve ıssız Arap ve Gobi çöllerine kadar her şeyi kapsar. Buharlı orman, Güneydoğu Asya’nın yanı sıra cennet adaları ve güzel plajlarda da bulunabilir. Devasa büyüklüğüne ek olarak, Asya, dünya nüfusunun yarısından fazlasına dikkat çekici bir şekilde ev sahipliği yapmaktadır. Keşfedebileceğiniz pek çok farklı kültür ve dil ile kıtanın göz kamaştırıcı çeşitliliği tanıma meydan okuyor. Her ülkenin kendine özgü tarihi ve mirası olduğu için, Asya’nın birçok doğa harikası ve gizli hazinesinin çözülmesi bir ömür alabilir.

Çin

Hem büyüklüğü hem de nüfusu bakımından Asya’ya hakim olan Çin , dünyanın en eski uygarlıklarından birine sahip olmakla övünmektedir. Bu nedenle, gittiğiniz her yerde inanılmaz tarihi ve kültürel yerler sergileniyor. Çin Seddi açıkça ana cazibe merkezi olsa da, Xi-an’daki Terracotta Ordusu ve Pekin’deki Yasak Şehir de aynı şekilde birçok insanı çekiyor. Diğerleri, yükselen dağları, uçsuz bucaksız pirinç teraslarını ve ıssız Gobi Çölü’nü içeren Çin’in güzel manzarasının tadını çıkarmaya geliyor.

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, hızla modernleşen ve ziyaret edilmesi büyüleyici olan birçok şehre ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte, asırlık gelenekleri ve gelenekleri devam etmektedir. Bir ülkenin kıtası, Çin ve onun uçsuz bucaksız ve çeşitli manzaraları, şehirleri ve kültürlerini keşfetmek bir ömür alabilir.

Asya

Tayland

Nefes kesen plajları, ışıltılı tapınakları ve misafirperver nüfusu sayesinde Tayland çok popüler bir turizm merkezidir. Yerine göre, genellikle ‘Gülümsemeler Ülkesi’ olarak adlandırılır. Bangkok’ta çok sayıda fantastik mutfak ve gece hayatı sunulurken, Chiang Mai ve Chiang Rai, ülkenin en ünlü tapınaklarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Daha uzaklarda, vahşi orman, pitoresk çeltik tarlaları ve sessiz ve tenha kasaba ve köyler bulabilirsiniz. Andaman Denizi ile Tayland Körfezi arasında uzanan altın rengi kumları ve su altı harikaları her yıl çok sayıda insanı kendine çekiyor. Birçoğu ayrıca sahil kasabalarında parti yapmak, Ko Tao gibi pastoral adaları ziyaret etmek veya Krabi’deki muhteşem manzaranın tadını çıkarmak için geliyor.

Japonya

Neredeyse 7.000 adadan oluşmasına rağmen, Japonya’nın başlıca turistik mekanlarının ve turistik mekanlarının çoğu Hokkaido, Honshu, Kyushu ve Şikoku’da bulunabilir. Bunlar en büyük dördü. Asya anakarasının doğusunda yer alan ada ulusu, nereye giderseniz gidin eski ve yeninin çarpıştığı büyüleyici bir yer. Tokyo ve Yokohama’nın fütürist metropolleri gökdelenler ve neon ışıklarla doluyken, Kyoto ve Nara bunun yerine geleneksel saraylara ve asırlık tapınaklara sahiptir. Dağlar ve ormanlarla kaplı ülke aynı zamanda keyifli doğa ve manzaralara da ev sahipliği yapıyor. Bu, büyük nüfusunun büyük çoğunluğunun neden uzun ve girintili çıkıntılı kıyı şeridini kucaklayan yoğun nüfuslu şehirlerde bulunduğunu açıklıyor.

Hindistan

Dünyanın en zengin ve en eski uygarlıklarından birine ev sahipliği yapan Hindistan, farklı kültürler, dinler, halklar ve geleneklerle dolu. Keşfetmeyi bu kadar büyüleyici yapan bu çeşitliliktir. Kuzeyde Himalayalar hakimken, ülkenin geri kalanında buharlı orman, pitoresk çay tarlaları ve muhteşem kumsallar bulunabilir. Bu çeşitli manzaralar arasında binlerce yıllık arkeolojik alanlar ve Mumbai ve Yeni Delhi gibi renkli ama kaotik şehirler saklıdır.

Vietnam

Şaşırtıcı bir tarih, kültür ve doğası ile Vietnam, Asya’nın en ödüllendirici destinasyonlarından biridir. Ülke birçok farklı manzarayı kapsar ve pastoral sahil şeridi Güney Çin Denizi’ni kucaklar. Birçok ziyaretçi bir motosiklet kiralar ve Ho Chi Minh yolunu keşfeder. Bu, sizi renkli ama kaotik başkent Hanoi’den Ho Chi Minh şehrine götürür ve yolda eski başkent Hue’yu geçmenize rehberlik eder. Ha Long Körfezi, nefes kesici deniz manzarası ve nefes kesen kireçtaşı adaları nedeniyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Pitoresk sahil kasabası Hoi An da görülmeye değer, Sa Pa çevresindeki tepe kabileleri ise ülkenin kültürel ve etnik çeşitliliğinin bir kısmını sergiliyor. Nereye giderseniz gidin, Vietnam’ın muhteşem mutfağı kesinlikle bir zevktir.

The post Asya’da Ziyaret Edilecek En İyi Ülkeler first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/asyada-ziyaret-edilecek-en-iyi-ulkeler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?