Mac, iPhone veya iPad İçin Sayfalarda Kelime Sayısı Nasıl Görüntülenir?

İster kolejiniz, üniversiteniz veya ofisiniz için olsun, bir belge yazarken, uzunluğunu sayfa, kelime ve hatta karakter olarak bilmek önemlidir. Belgelerinizi oluşturmak için Mac, iPhone veya iPad’inizde Pages kullanıyorsanız, bu istatistikleri görüntülemeniz gerekebilir. Seçenek varsayılan olarak gizli olsa da Apple, Sayfalardaki kelime sayısı ve diğer istatistikleri görmeyi kolaylaştırır. Bunları nasıl etkinleştireceğinizi ve kolayca görüntüleyeceğinizi ele alacağız.

Mac’te Sayfalarda Kelime Sayısı Nasıl Görüntülenir?

Mac’inizdeki Pages’da kelime sayısını etkinleştirmek ve görüntülemek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Sayfalarda kelime sayısını etkinleştirmek istediğiniz belgeyi açın.
  2. Sayfalar penceresinin sol üst köşesindeki Görünüm’e tıklayın ve Kelime Sayısını Göster’i seçin.
  3. Pages belgenizin altında bir kutu göreceksiniz. Bu size belgenin kelime sayısını gösterecektir.
  4. Kelime sayma kutusuna tıklayarak karakterler, paragraflar ve sayfalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Pencerenin altında görüntülenmesini sağlamak için istediğiniz sayımı seçin.

Kelime Sayısı

Sayfalardaki istatistikler, varsayılan olarak tüm belge için gösterilir. Bununla birlikte, imlecinizi üzerinde sürükleyerek metnin belirli bir bölümünü seçerseniz, alt kısımdaki kelime sayısının kendi seçiminize göre değiştiğini göreceksiniz. Metninizin bir bölümünün kelime sayısını bilmek istiyorsanız bu yararlıdır – örneğin, bir makalenin girişi. Kelime sayısını tekrar gizlemek isterseniz, menü çubuğundan Görünüm > Kelime Sayısını Gizle’ye tıklayın.

iPad’de Sayfalarda Kelime Sayısı Nasıl Görüntülenir?

Pages’da bir belgedeki kelime sayısı görüntülemek de benzer şekilde oldukça kolaydır. Bunu yapmak için, sol üstteki Görünüm Seçenekleri’ne (kare simge) dokunun ve Kelime Sayısı geçişini açın. Bitti üzerine dokunun ve ekranın altında kelime sayısını görmelisiniz. Ek sayıları görüntülemek için üzerine dokunun.

iPhone’da Sayfalarda Kelime Sayısı Nasıl Görüntülenir?

iPhone’unuzdaki Sayfalarda kelime sayısını görüntülemek için bir belge açın ve sağ üstteki Diğer (üç nokta) üzerine dokunun. Kelime Sayısı geçişini açın ve Bitti’ye dokunun. Şimdi pencerenin altında kelime sayısını görmelisiniz. Buna dokunmak size diğer sayıları gösterecektir. İşiniz bittiğinde Bitti’yi seçin. Metin çalışmasının belirli bölümleri için sözcük sayılarını görüntülemek için, metnin bir bölümünü vurgulamanız yeterlidir; sözcük sayısı diğer istatistiklerle birlikte otomatik olarak güncellenecektir.

The post Mac, iPhone veya iPad İçin Sayfalarda Kelime Sayısı Nasıl Görüntülenir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/mac-iphone-veya-ipad-icin-sayfalarda-kelime-sayisi-nasil-goruntulenir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?