PlayStation 5’te Oyun Paylaşımı Nasıl Etkinleştirilir?

Fiziksel bir oyunu başka bir PlayStation 5 sahibiyle paylaşmak için diski arkadaşınıza vermeniz yeterlidir, o kadar. Ancak dijital bir oyunu paylaşmak bazı ek adımlar gerektirir ve bunu PS5’in oyun paylaşma özelliği aracılığıyla yapabilirsiniz. Neyse ki, etkinleştirmek nispeten kolaydır. PS5 Oyun Paylaşımı seçeneğini nasıl etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

PS5’te Oyun Paylaşımı Nedir?

PlayStation 5’te oyun paylaşımı, dijital oyunlarınızı PS5 sistemlerinde oynayabilmeleri için arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmanıza olanak tanır. Diğer PS5 sistemini birincil konsolunuz olarak ayarlamadığınız için bu , PS4’teki oyun paylaşımından biraz farklıdır . Bunun yerine, PSN hesabınızı konsola bağlar ve Konsol Paylaşımı ve Çevrimdışı Oynama adlı bir seçeneği etkinleştirirsiniz . Oyun paylaşımını etkinleştirdikten sonra, diğer PS5’teki hesabınız, o sistemde diğer kişinin sahip olduğu dijital oyunları da oynayabilir. Ayrıca PlayStation Plus aboneliğiniz varsa onlarla da paylaşacaksınız.

PS5’te Oyun Paylaşımı Nasıl Etkinleştirilir?

Oyun paylaşımını aynı anda yalnızca bir konsolda etkinleştirebilirsiniz. Bu, başka bir konsolda etkinleştirmeden önce bu özelliği ana PS5 konsolunuzda devre dışı bırakmanız gerektiği anlamına gelir. Yapmanız gereken ilk şey, ana PS5’inizde PSN hesabınıza giriş yapmak. Ayarlar > Kullanıcılar ve Hesaplar > Hesap > Oturum aç seçeneğine gidin.

Oyun Paylaşımı

Kullanıcı adınızı ve parolanızı girin ve ardından Oturum Aç öğesini seçin. Ardından, Ayarlar > Kullanıcı ve Hesaplar > Diğer’e gidin ve Konsol Paylaşımı ve Çevrimdışı Oynatma seçeneğini Devre Dışı Bırak olarak ayarladığınızdan emin olun. Şimdi diğer PS5’e gidin ve PSN hesabınıza tekrar giriş yapın. PlayStation hesap bilgilerinizi korumak için bunu şahsen yapmanızı öneririz. Ardından, Konsol Paylaşımı ve Çevrimdışı Oynat’a geri dönün ve Devre Dışı Bırakma öğesini seçin. Diğer PS5 konsolundayken, aile üyenizin veya arkadaşınızın oynamak istediği oyunu dijital kitaplığınızdan indirin. İndirdikten sonra, kendi hesaplarından sanki sahipmiş gibi oynayabilirler.

Artık PS5 Oyun Paylaşımına Hazırsınız

PS5 oyun paylaşımı, disk sürümüne sahip olmadığınızda başkalarının oyunlarınızı oynamasına izin vermenin harika bir yoludur. Bu, kendileri için bir kopya satın almak zorunda olmadıkları için paradan tasarruf etmelerini sağlar. Ve onların oyunlarına da erişebildiğiniz için kitaplığınızı genişletebilir ve aynı zamanda paradan tasarruf edebilirsiniz.

The post PlayStation 5’te Oyun Paylaşımı Nasıl Etkinleştirilir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/playstation-5te-oyun-paylasimi-nasil-etkinlestirilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?