Steam Aile Paylaşımı ile Steam’de Oyunlar Nasıl Paylaşılır?

Steam satışlarında sıklıkla gördüğümüz derin indirimlere rağmen, PC oyunları zaman içinde yine de çok paraya mal olabilir. Yeni oyun satın almanın yükünü hafifletmenin bir yolu, Steam Aile Paylaşımı adlı bir özellik aracılığıyla Steam kitaplığınızı başkalarıyla paylaşmaktır. Steam kitaplığınızı paylaşmaya başlamadan önce bilmeniz gereken birkaç uyarıyla birlikte Steam Aile Paylaşımı’nı nasıl kuracağınız aşağıda açıklanmıştır.

Öncelikle, ayar Steam Aile Paylaşımı olarak adlandırılsa da, Steam kitaplığınızı aile üyeleriyle paylaşmakla sınırlı değilsiniz. Özellik, paylaşılan bilgisayarlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır, ancak oyunlarınızı paylaştığınız kişilerle gerçekten akraba olduğunuzu kanıtlayacak bir doğrulama süreci yoktur. Belki bu açıkça belirtilmesi gereken bir şeydir, ancak önce bunu ortadan kaldırmanın iyi olacağını düşündük. Steam Aile Paylaşımı’na başlamak oldukça kolaydır, ancak Valve, kitaplığınızı paylaşmaya başlamadan önce Steam Guard’ı etkinleştirmenizi gerektirir. Bunu Steam istemcisini açarak, sol üst köşedeki “Steam”i, ardından “Ayarlar”ı ve son olarak “Hesap”ı seçerek yapabilirsiniz. Bu bölüm, tanınmayan bir cihazdan oturum açmaya çalıştığınızda Steam mobil uygulaması tarafından doğrulama kodları sağlamak için kullanılan Steam Guard’ı yapılandırmanıza olanak tanır.

Steam Guard Güvenliğini Etkinleştirin

Değerli oyunlarınızı yakın arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmadan önce Steam Guard Güvenlik özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olmalısınız. Aşağıdaki adımları tamamlayarak bu özelliğin etkinleştirildiğini doğrulayabilirsiniz: Steam ayarlarını açarak başlayın (Steam > Ayarlar). Ayarlar penceresine girdikten sonra, “Hesap” sekmesini seçin ve “Steam Guard hesap güvenliğini yönet” öğesini arayın. Bunu bulduktan sonra üzerine tıklayın. “Kapat” sekmesi seçilirse Steam Guard etkinleştirilmez. Yukarıda etkinleştirilen seçeneklerden birine tıklayın.

Bilgisayarınızı Steam Ailesiyle Paylaşması İçin Yetkilendirin

Steam Guard etkinleştirildikten sonraki adım, aile üyelerinizin hesaplarını yetkilendirmektir. Bu adım, seçilen oyunların paylaşımını etkinleştirmek için gereklidir.vBir sonraki adım, Steam hesabınızın aile üyenizin veya arkadaşınızın bilgisayarında oturum açmasını gerektirir. Giriş yaptıktan ve Steam güvenlik sorularını geçtikten sonra, PC’nizi yetkilendirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Ayarlar penceresinde “Aile” sekmesini seçin. Aile sekmesine girdikten sonra “Aile Kitaplığı Paylaşımı” bölümünü bulun. Bu bölümün altında “Bu bilgisayarda kitaplık paylaşımına izin ver” etiketli bir onay kutusu görmelisiniz, onu seçin.

Steam Aile Paylaşımı

Oyunu Paylaşmak İçin Erişim İsteğinde Bulunun

Bu yapıldıktan sonra, yetkilendirme işlemi işe yaradıysa, kütüphanenizde paylaşılan Steam hesabından eklenen oyunların bir listesini görmelisiniz. Yeni oyunlardan birini seçin ve “Oynat”a tıklayın. Şuna benzer bir açılır pencere ile karşılaşacaksınız:

  • Steam sizden “Erişim iste” veya “Oyunu satın al” isteyecektir. Bu senaryoda, erişim talep edeceğiz.
  • Erişim talebinden sonra Steam, bilgisayar adını onaylamanızı ve talebi göndermenizi isteyecektir. Bilgisayar adını onaylayın ve “İsteği Gönder”e tıklayın.
The post Steam Aile Paylaşımı ile Steam’de Oyunlar Nasıl Paylaşılır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/steam-aile-paylasimi-ile-steamde-oyunlar-nasil-paylasilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?