iPad’inizde Ana Ekran Widget’ları Nasıl Kullanılır?

Halihazırda iPadOS 14 kullanıyorsanız, ana ekranınıza yerleştirilebilen Bugün Görünümü widget’larından yararlanabilirsiniz. iPhone ve iPad’de widget kullanımı hakkında zaten bir makale yazdık, bu yüzden bir göz atın ve widget özelliğini öğrenin. Ana ana ekrandayken, ekranın sol tarafından içeri doğru kaydırın; Bugün penceresi, widget’ları ile birlikte görünmelidir. Bugün Görünümü’nün en altına giderseniz, Düzenle düğmesini görürsünüz. Üzerine dokunduğunuzda, widget’ları ana ekrana sabitleme seçeneği sunulur; bu, iPadOS 15’e güncelleme yapana kadar iyi bir çözümdür. iPadOS 15’ten farkı, widget’ları farklı ekranlara sabitleyebilmenizdir. Bu şekilde, tüm widget’ları tek bir yerde toplamak yerine temalı sayfalar oluşturabilirsiniz.

Widget'ları

iPad’inizin Ana Ekranına Widget Nasıl Eklenir?

  1. Ana ekranda olduğunuzdan emin olun: En sağdaki ilk ekrana gelene kadar kaydırın.
  2. Uygulama simgeleri ve klasörler titremeye başlayana kadar ana ekranda herhangi bir boş alana dokunun ve basılı tutun.
  3. Ekranın sol üst köşesinde, Bugün görünümünün üzerindeki artı işaretine dokunun. Bugün görünümünün sağında açılır pencere öğeleri listesini görmelisiniz.
  4. Bir widget’ı Bugün Görünümü’nün üstüne sabitlemek için onu widget’ın açılır penceresinden Bugün Görünümü’nün üstündeki gri kareye sürükleyin. Daha fazlasını eklemek için, widget açılır penceresini yeniden açmak için artı işaretine tekrar dokunun ve tekrarlayın.
  5. Bugün Görünümü’nün altına bir widget eklemek için istediğiniz widget’a ve ardından “Widget Ekle”ye dokunun. Bu şekilde yaptığınızda widget’ın ne kadar büyük olmasını istediğinizi seçebileceğinizi unutmayın. Altta kalıcı olarak sıkışmaz; widget’ları nasıl yeniden düzenleyeceğinizi öğrenmek için sonraki bölüme bakın.
  6. Widget eklemeyi tamamladığınızda, ekranın sağ üst köşesindeki “Bitti”ye dokunun.
The post iPad’inizde Ana Ekran Widget’ları Nasıl Kullanılır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/ipadinizde-ana-ekran-widgetlari-nasil-kullanilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?