Meme Estetiği İle Kalıcı Sonuçlar Elde Edebilirsiniz

meme küçültme

Kadınların görünümlerini iyileştirmek amacıyla en sık başvurduğu estetik ameliyatların başında meme estetiği gelir. Memeler hem dişiliğin simgesi hem de kadın vücudunun doğal kıvrımlarının önemli bir unsuru olduğundan memelerinin arzu ettikleri görünümde olmaması kadınlar açısından ciddi bir sorun haline gelebilir.

Bu nedenle meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatına başvuran kadınların sayısı oldukça fazladır. Op. Dr. Evren işçi alanındaki deneyimi ve uzmanlığı ile meme estetiği operasyonlarının aranılan isimlerinden biridir.

 

Meme küçültme estetiği yalnızca kadınların estetik görünümlerinin iyileştirilmesi amacıyla değil aynı zamanda memelerin boyutundan kaynaklanan çeşitli sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla da uygulanabilir. Memelerin normal kabul edilenden daha büyük boyutlarda olması halinde kadınlar aşırı terleme, pişik, bel ve sırt ağrısı gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

Fiziksel sorunların yanı sıra istenilen kıyafetlerin giyilememesi, hareket etme sırasında bazı zorluklarla karşılaşılması ve benzeri nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan öz güven kaybı nedeniyle kadınlar psikolojik sorunlar da yaşayabilirler.

 

Bu açıdan değerlendirildiğinde meme küçültme ameliyatının her ne kadar kozmetik bir ameliyat olarak değerlendirilse de aslında rekonstrüktif bir ameliyat özelliği taşıdığı kolayca söylenebilir.

İriliğe bağlı olarak sarkma olan memelerin kadınlarda ciddi düzeyde boyun ve sırt ağrılarına neden olması sık rastlanan bir durumdur. Sutyen askılarının kol sinirlerine yaptığı baskıya bağlı uyuşmalar ve nefes almada güçlük yaşanabilir. Bu tür sorunların giderilmesi için meme küçültme ameliyatı etkili bir çözümdür.

Meme küçültme ameliyatında normale oranla daha fazla olan meme dokusu, hastanın vücut ölçüleriyle uyumlu bir görünüm alması için yeniden şekillendirilir. Fazla meme dokusuna ek olarak fazla deri de çıkarılır. Kişiyi estetik açıdan tatmin edecek ve yaşam kalitesini artıracak sonuçlar alınması için meme başı da olması gereken yere taşınır.

 

Meme küçültme estetiği ameliyatları genellikle meme dikleştirme ameliyatı ile kombine edilir. Normale göre daha büyük boyutlarda olan memelere uygulanan meme küçültme ameliyatı kapsamında; memelerin içindeki fazla yağlar ve dokular çıkarılır. Böylece memelerin küçültülmesi ve yeniden şekillendirilmesi de sağlanır. Meme küçültme estetiği ameliyatından önce hasta detaylı bir fiziki muayeneden geçirilir ve mevcut durumu değerlendirilerek ihtiyaçları belirlenir. Aynı zamanda mamografi ve ultrason ölçümleri yapılır.

 

Meme Küçültme Ameliyatı Yaşam Kalitesinin Artırılmasını Sağlayabilir

meme dikleştirme estetiği

 

Ameliyat genel anestezi altında ve farklı teknikler kullanılarak uygulanır. Meme küçültme ameliyatında en sık kullanılan teknik, meme ucundan ve altından ters T şeklinde kesi uygulanmasıdır. Bazı durumlarda meme altı kıvrımından kesi yapılması tercih edilebilir. Meme küçültme estetiği ameliyatında kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır. Ameliyattan sonra hafifi bir iz kalır. Ancak izin belirginliği kişiden kişiye ve belirli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

 

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra bölgede şişlik, hissizlik ve morarma görülebilir. Aynı zamanda hafif düzeyde ağrı da oluşabilir. Bu durum son derece doğal kabul edilmekle birlikte genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir.

Ameliyattan 1 hafta sonra çoğunlukla hastaların günlük yaşantılarına dönmeleri mümkündür. Ancak bu süreçte de belirli noktalara dikkat edilmesi önemlidir. Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra yaklaşık 2 ay ağır egzersizlerden, ağır kaldırmaktan ve zorlanmaya yol açabilecek hareketlerden kaçınılmalıdır.

 

Meme Dikleştirme Ameliyatı İle Memeleriniz Yeni Bir Form Kazanır

 

meme dikleştirme

 

Mastopeksi olarak da bilinen meme dikleştirme ameliyatı memelerin kaldırılması ve meme dokusuna yeni bir form kazandırılması amacıyla uygulanan bir cerrahi prosedürdür.  Meme dokusunda; yaş alma, hamilelik, emzirme, yer çekimi, kilo alıp verme ve gebelik gibi etkenlere bağlı olarak deformasyon oluşabilir.

 

Meme dikleştirme estetiği prosedürü; fiziksel açıdan ameliyata engel bir sağlık sorunu olmayan, memelerinde hacim kaybı ve sarkma oluşan, memeleri olması gerekenden daha uzun ve düz bir şekil alan, sutyenle desteklenmediğinde meme dokusu meme katlantı bölgesinin altına düşen, meme başı ve uçları aşağı dönük bir görünümde olan, memelerinden bir diğerine oranlar daha sarkık ya da düşük görünen ve cildiyle meme başında gevşeme bulunan kadınlara uygulanabilir.

 

Meme sarkması sınıflandırmasında; meme ucunun meme altı katlantı çizgisinin hafif altında olması evre 1, meme altı katlantı çizgisinden 1-3 cm aşağıda olması evre 2, meme katlantı çizgisinden 3 cm’den fazla aşağıda olması evre 3 olarak adlandırılır.

 

Meme dikleştirme ameliyatında öncelikle hastaya genel anestezi uygulanır. Daha sonra sarkmaya yol açan fazla deri çıkarılarak meme dokusu toparlanıp yukarı asılır. Eğer sarkma hafif derecedeyse meme başı çevresine dairesel kesi yapılması yeterli olur. Orta dereceli sarkmalarda lolipop yöntemi tercih edilir. Ters T kesi yöntemi ise orta dereceli sarkmalarda kullanılır. Hasta özelinde belirlenen tekniklerle toparlama ve dikleştirme işlemleri yapılır.

 

Meme dikleştirme ameliyatından sonra hastanın sutyen ölçüsünde bir miktar küçülme olması mümkündür. Hasta memelerinin dikleştirilmesini istiyor ancak meme ölçüsünde az da olsa küçülme olmasını istemiyorsa meme dokusu küçük bir silikon yerleştirilerek desteklenebilir.

 

The post Meme Estetiği İle Kalıcı Sonuçlar Elde Edebilirsiniz first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/meme-estetigi-ile-kalici-sonuclar-elde-edebilirsiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?