Tayland’da Gezilecek En İyi Yerler

Tayland, motosikletler ve tuk-tuk’larla dolu hareketli modern şehirleri, turuncu cübbeli keşişlerin bakımını üstlendiği Budist tapınaklarını, el sanatları satan tepe kabilelerini, geleneksel tarım köyleriyle bezenmiş yemyeşil manzaraları, antik kalıntıları ve muhteşem manzaralarla dolu çarpıcı sahil şeritlerini içeren bir animasyon sahneleri kolajıdır. Tropik adaları keşfetmek için birkaç hafta geçirmek isteyenler, resmedilmeye değer Tayland Adaları’na yönelmelidir. Bir başkentin heyecan verici enerjisi sizin tarzınıza daha uygunsa, Bangkok unutulmaz bir deneyim sunmaktan daha fazlasını sağlayacaktır. Doğayla baş edebilmek ve Tayland’daki çeşitli etnik kökenleri daha iyi anlamak için Chiang Mai şehri, kuzeyin dağlık manzaralarına mükemmel bir atlama noktası olarak hizmet ediyor. Tayland’da ziyaret edilecek en iyi yerler listemizle Güneydoğu Asya’nın en popüler seyahat destinasyonuna seyahatinizi planlayın.

Ko Phi Phi

Krabi Eyaletindeki Phuket’in güneydoğu kıyılarında yer alan pastoral Phi Phi Adası takımadalarıdır. En büyük ada, güneşin battığı plajları, güzel kireçtaşı kayalıkları ve rahat atmosferiyle ünlü popüler bir tatil yeri olan Ko Phi Phi Don’dur. Tonsai Körfezi ve Long Beach, en çok turisti çekerken, Phak Nam Körfezi gibi tenha plajlar, kalabalıktan uzakta sakin bir kaçış sunuyor. Tüm adanın 360 derecelik çarpıcı manzarasına sahip Phi Phi Viewpoint’e çıkmak da mümkündür.

Bangkok

Tayland’ın başkenti ve açık ara ülkenin en büyük şehri olan Bangkok, yüksek binalar, muhteşem saraylar, antik tapınaklar, ışıltılı gece kulüpleri, hareketli pazarlar ve hediyelik eşya ve cezbedici yiyecekler satan satıcıların sıralandığı sokaklardan oluşan hareketli bir kozmopolistir. Şehir bazen gürültülü trafik ve hava kirliliği ile dolu beton bir orman olarak tanımlansa da, Bangkok kalan kanalları, yeşil alanları ve çiçekli tropik bitkilerinde görülen doğal güzelliğinden yoksun değildir. Orta Tayland’da bulunan Bangkok, herkes için bir şeyler sunan genişleyen bir şehirdir. Ünlü turistik cadde Khao San Yolu, ilginç yerleri, ucuz alışveriş ve gece hayatı ile başlamak için iyi bir yerdir. Şehir, Zümrüt Buda’yı içeren kutsal Wat Phra Kaew gibi sayısız tapınağıyla ünlüdür. Hayvanat bahçeleri, su parkları ve eğlence parklarının tümü aile eğlencesi sunar. Bangkok’ta alışveriş, kaçırılmaması gereken yüzen pazarlar da dahil olmak üzere çok sayıda alışveriş merkezi ve pazarla sansasyoneldir. Spor salonları Tay boks maçlarına ev sahipliği yapar.

Tayland'da

Chiang Mai

Kuzey Tayland’ın dağlarıyla çevrili Chiang Mai, bölgenin yemyeşil manzaralarını, tepe kabilelerini ve açık hava maceralarını keşfetmek isteyen turistler arasında genellikle bir üs olarak kullanılan gelişen bir şehirdir. Bununla birlikte, Chiang Mai, tarihi ve modern Tay mimarisinin ve geleneklerinin bir arada var olduğu büyük ve kültürel açıdan önemli bir şehirdir. Tarihi merkezin etrafında bir yürüyüş, eski şehir surlarının ve düzinelerce güzel antik tapınağın manzarasını sunar. Ancak, bu tapınakların en ünlüsü Wat Phrathat Doi Suthep, Chiang Mai’nin dışında, şehre bakan bir dağın yamacında yer almaktadır. Günümüz Chiang Mai’sinde el sanatları pazarları, çok sayıda masaj ve spa salonu, botanik bahçeleri ve ziyaretçilerin yıkanıp filleri besleyebilecekleri bir fil doğa parkı bulunmaktadır.

Koh Tao

Tayland’ın güneydoğu kıyılarında yer alan 21 kilometrekarelik (13 mil kare) küçük Tao adası, 1900’lerin sonlarına kadar büyük ölçüde ıssız kaldı ve ancak yakın zamanda bir seyahat noktası olarak geliştirildi. Beyaz kumlu plajları, yemyeşil ormanları ve görkemli granit kaya oluşumları ile, daha fazla ziyaretçi adanın doğal cazibe merkezlerinin farkına vardıkça, çıplak bungalovlarının lüks tatil yerlerine yer açması şaşırtıcı değil. Koh Tao, en iyi tüplü dalış ve şnorkelle dalış yeri olarak bilinir. Birçok sığ koy, kolay akıntı ve muhteşem mercan resifleri ile birçok ziyaretçi, tüplü dalış yapmayı öğrenmek veya tüplü dalış sertifikalarını yükseltmek için Koh Tao’ya gelir. Adanın ana şehri olan Mae Hat’ta ve adanın diğer birçok yerinde birden fazla dalış okulu vardır. Koh Tao’nun mercan resifleri, kelebek balıkları, yarasa balıkları, balina köpekbalıkları ve boğa köpekbalıkları dahil olmak üzere çok çeşitli deniz yaşamına ev sahipliği yapar.

The post Tayland’da Gezilecek En İyi Yerler first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/taylandda-gezilecek-en-iyi-yerler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?