Android Cihazda Konum SMS İle Nasıl Paylaşılır?

Konumunuzu arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşmak istediğiniz, neredeyse hiç internet bağlantısı olmayan uzak bir yerde sıkışıp kaldığınızı hayal edin. Konum paylaşmanın birçok yolu var, ancak bunların çoğu İnternet gerektiriyor. Ancak, hücresel bir bağlantınız varsa, bunu yapmak için yaygın olarak yok sayılan SMS özelliğini kullanabilirsiniz. İlk olarak, Android’inizde Google Haritalar’ı açın. Şimdi paylaşmak istediğiniz yeri bulun: Harita çevrimdışı olarak kaydedilmişse, yer işaretlerini manuel olarak arayabilir veya cihazınızdaki GPS’i kullanarak mevcut koordinatları almak için konum düğmesini kullanabilirsiniz. Şimdi konumunuzun koordinatlarını almak birkaç saniye sürecektir. İşiniz bittiğinde Gönder düğmesine dokunun ve mesajınızla birlikte paylaşın. Kişiniz şimdi mevcut konumunu belirten bir URL içeren bir metin mesajı alacaktır.

Kişilerinizle konumunuzu paylaşmak için iki yöntem kullanabilirsiniz. Bu, koordinatları doğrudan Google Haritalar uygulamasıyla paylaşmayı veya bunları Google Message uygulaması aracılığıyla göndermeyi içerir. RCS’nin (Zengin İletişim Hizmetleri) kullanıma sunulmasıyla birlikte, Google Mesajlar uygulaması artık kişiler, dosyalar, sesli notlar, konum ve daha fazlası dahil olmak üzere birden çok medya içeriğinin paylaşımını destekliyor. Ve böylece, mevcut konumunuzu arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak için aynısını kullanabilirsiniz.

Konum

Bir Android Cihazda SMS İle Konum Gönder

  1. Google Play Store’a gidin ve Android mesajlaşma uygulamalarını arayın. Ardından indirin ve kurun.
  2. Ardından Android ayarlarınıza gidin ve varsayılan mesajlaşma uygulamasını Android için Android Mesajları olarak ayarlayın. Bu, uygulamanın tüm özelliklerinin Android cihazda mükemmel şekilde çalışmasını sağlar.
  3. Tamamlandığında, Android Mesajlar uygulamasını açın ve yeni bir mesaj oluşturun. Devam edin ve bir kişi seçin ve bir mesaj yazın ve ardından Daha Fazla simgesine dokunun. Oradan konum seçeneklerinizi seçin.
  4. Google Haritalar GPS, geçerli konumunuzu getirir, böylece endişelenmenize gerek kalmaz. Haritada mevcut konumunuzu seçin ve mesaj için kabul edin. Onay sürecinden sonra, konumun küçük bir resmini alacaksınız.
The post Android Cihazda Konum SMS İle Nasıl Paylaşılır? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/android-cihazda-konum-sms-ile-nasil-paylasilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?