Antalya Gezilecek Yerler Listesi

Antalya herkese yapacak çok şey sunuyor. Gezmeye doymak isterseniz, Aspendos ve Antalya’nın labirenti andıran merkezi eski kenti ziyaret etmek için en iyi yerler arasındadır, şehir ise yakındaki tepelere dağılmış tarihi turistik mekanlarda günübirlik geziler yapmak için mükemmel bir üs görevi görecektir. Yine de birçok ziyaretçi için tarih bir göz atmıyor bile. Bunun yerine Antalya, sahil boyunca uzanan ve bir tekne turunda Akdeniz kıyı şeridi manzaralarını çeken plajlarla ilgili. Aradığınız tatil türü ne olursa olsun, Antalya’daki en iyi atraksiyonlar listemizle seyahatinizi planlamanıza yardımcı olun.

Antalya’nın Eski Kentini Keşfedin

Labirenti andıran Kaleiçi mahallesi gezmek için yapılmış. Arnavut kaldırımlı sokaklarda mükemmel bir şekilde restore edilmiş kırmızı çatılı ve beyaz badanalı Osmanlı konakları sıralanıyor ve şimdi çok sayıda butik otel, hediyelik eşya dükkanı, sanat galerisi ve restorana ev sahipliği yapıyor. Daha çok eski dünya atmosferini solumak için bir yer olsa da, gezmek isteyenler için çok sayıda küçük turistik yer de var. Ana meydanda bir kale kapısı ve taş kaplı saat kulesi bulunurken, 18. yüzyıldan kalma Tekeli Mehmet Paşa Camii, sadece karmaşık iç çini işçiliği için görülmeye değer. Hesapçi Sokak boyunca zarif Kesik Minare’yi bulacaksınız. 19. yüzyılda bir yangında harap olan, Roma tapınağı olarak hayatına başlayan, Bizans kilisesine dönüştürülen ve sonunda camiye dönüşen bir yapıdır.

Konyaaltı Plajı’nda Rahatlayın

Antalya şehir merkezinin batısındaki Konyaaltı Plajı, sahil şeridine doğru inen pitoresk bir dağ sırtı ile Antalya’nın en önemli iki kumsalından biridir. Yaz aylarında, bu şerit hem yabancı hem de yerli ziyaretçiler arasında oldukça popüler bir yerdir. Şezlonglar, şemsiyeler kiralayabilir, duş ve tuvalet olanakları vardır ve plajın arkasındaki palmiye ağaçları ile çevrili gezinti yolu, acıktığınız zamanlar için atıştırmalık dükkanları, kafeler ve restoranlarla çevrilidir. Plaja şehirden kolayca ulaşılabilir, bu nedenle Antalya’nın eski şehir bölgesindeki atmosferik butik otel konaklamayı tercih eden ziyaretçilerin yanı sıra sahil otellerinde de konaklamayı tercih eden ziyaretçiler arasında oldukça popüler bir plaj seçeneğidir.

Antalya

Aspendos’a Günübirlik Gezi

Tarih meraklılarının Antalya’yı ziyaret etmelerinin ana nedeni, yaklaşık 47 kilometre doğudaki Aspendos’a günübirlik gezi yapmaktır. Bu arkeolojik alan, genellikle dünyada en iyi korunmuş ve Türkiye’nin en önemli turistik yerlerinden biri olduğu düşünülen bir Roma tiyatrosuna ev sahipliği yapar.

Antik kentin ihtişamlı günleri, bugün görülebilen kalıntıların çoğunun inşa edildiği 2. ve 3. yüzyıldan bu zaman gelmiştir. Tamamen restore edilmiş ve 15.000 kişi kapasiteli tiyatro dışında, sitenin geri kalanının çoğu hala harabe halindedir ve muhtemelen sadece en hevesli gezginler için ilgi çekicidir. Zamanınız kısıtlıysa ama Antalya bölgesinin en önemli noktalarını mümkün olduğunca çok görmek istiyorsanız, Aspendos, Perge ve Manavgat Şelaleleri turu, en popüler üç atraksiyonu bir günde gezmenize olanak tanır. Aspendos ve Perge Roma harabeleri turlarını, Aspendos’a ve şelalelere (Side yakınında) giriş, öğle yemeği ve Antalya otelinizden araçla alma ve bırakma turlarını içerir.

Antalya Müzesi’ni Ziyaret Edin

Türkiye’nin bu kıyı şeridinin Klasik dönem tarihi ile ilgileniyorsanız, bu mükemmel müzeyi kaçırmayın. Buradaki göz kamaştırıcı sergiler, çevredeki kırsaldaki tüm büyük kazı alanlarından en iyi buluntuları sergiliyor. Daha da iyisi, koleksiyon örnek bir şekilde sergileniyor ve bu da sahilin bu bölümünün zengin (ve oldukça karmaşık) tarihini anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Geniş arkeolojik bölüm, Tunç Çağı’ndan Bizans’a kadar sergiler sunar, ancak en çok Perge, Xanthos ve Patara gibi antik kentlerin Helenistik ve Roma dönemlerinde yaratılan güzel heykel sergileriyle tanınır.

The post Antalya Gezilecek Yerler Listesi first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/antalya-gezilecek-yerler-listesi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?