Vasistas Nedir? Vasistas Özellikleri Nelerdir?

vasıstas ne demek

Vasistas, pencere ya da kapının üst yanında bulunan ve havanın değiştirilmesine yarayan açılır kapanır bölüme verilen addır. Vasistas kelimesinin kökeninin Almanca ya da Fransızca olduğu düşünülmektedir. Pratik ve kolay kullanımlı olan bu gereç artık hemen tüm evlerin pencere sistemlerinde kullanılmaktadır. Pencerenin bu bölümü odanın havasının değiştirilmesini sağlar ve açılıp kapanabilme özelliğine de sahiptir.  Genellikle 50×50, 60×60 cm ölçülerinde üretilmekte, kare veya dikdörtgen şeklinde tasarlanır bazen dışarıya bazen içeriye doğru açılmaktadır. Kalite belgelerine uygun olarak şekilde üretimleri yapılmaktadır. Günlük hayatımıza iyice yerleşmiş olan bu mekanizmalar satışa sunulmadan önce VCM salınım, yangına karşı tepki, ses yalıtım gibi testlere tabi tutulmaktalar.

Vasistas Ne Demek?

Vasistas daha çok banyo ve tuvalet pencerelerinde kullanılıyor olsa da günümüzde salon, yatak odası gibi ev bölümlerinin penceresinde de tercih edilmeye başlanmıştır. Bu mekanizmalar yanlarından bağlı olan makasların izin verdiği kadar açılırlar. Bu makasların özelliklerine bağlı olarak kademeli şekilde açılabilirler. Bu sayede bulunulan ortamı ne kadar havalandırmak istenilirse o kadar açılabilmektedir. Farklı modelleri vardır. Bunlar aralarında kollu (ispanyoletli), çarpma, ters vasistas veya yüksek vasistas olarak ayrılabilirler. Vasistas pencere sistemleri yarım otomatik ve tam otomatik olarak üretilebilirler. Yumuşak kapanış seçeneklerine sahip sistemler de bulunmaktadır. Çok farklı renk seçenekleri mevcuttur.

Vasistas Pencere Mekanizması Nasıl Çalışır?

Bunun yanı sıra kullanım amaçlarına göre farklı renk ve desenlerde üretilebiliyor ve ortama uyum sağlayabilecek hale getirilebilmektedir. Sizin arzu ve istekleriniz doğrultusunda seçebilmekte; talep ettiğiniz renkte ve özellikte üretimi sağlanıyor ve ayrıca montajı yapılabilmektedir. Dilerseniz sineklik de takabilirsiniz. Bu şekilde pencere açıldığında dışarıdan gelebilecek birtakım zararlar önlenmiş olur.

Vasistas Fiyatları Nelerdir?

Bu pencere mekanizmasının fiyatları sahip olduğu özelliklere göre değişebilmektedir. Üretilen malzeme ne kadar sağlam ve ne kadar uzun ömürlü olduğu önemlidir. Bazen vasistas sizin taleplerinize uygun tasarlanabilmektedir. Özel tasarım vasistas modelleri daha maliyetli olacaktır. Fiyatı belirleyen unsurlardan birisi de ölçüler. Mekanizmanın ölçüsü arttıkça maliyeti de bununla doğru orantılı olarak artar. Kolaş Alüminyum ile en uygun fiyatlarla kaliteli bir vasistas pencere sahibi olabilirsiniz.

The post Vasistas Nedir? Vasistas Özellikleri Nelerdir? first appeared on Güncel Paylaşım.

source https://www.guncelpaylasim.com/vasistas-nedir-vasistas-ozellikleri-nelerdir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?