Apple AirPlay Nasıl Çalışır?

AirPlay

Apple AirPlay, Mac OS, iOS ve Apple TV’nin yanı sıra bir dizi başka Apple cihazında yerleşik olarak bulunan etkileşimli bir ekran denetimi ve içerik akışı özelliğidir. AirPlay, kullanıcıların kablosuz bağlantı yoluyla çevrimiçi veya cihazlarda depolanan ses ve video içeriğini AppleTV’ye ve bağlı eğlence sistemlerine aktarmalarına olanak tanır. Medya paylaşımı, bir ağ üzerinden paylaşılan korumasız bir medya dosyasına erişmeye benzer şekilde çalışır. Akış aygıtları, Apple Music çalıştıran Windows bilgisayarları, iPhone, iPod ve iPad dahil iOS aygıtlarını (iOS 4.2 veya üstü) ve macOS Mountain Lion veya sonraki sürümünü (işlemciye bağlı olarak) çalıştıran Mac bilgisayarları içerir.

AirPlay, iOS tabanlı cihazların yansıtma modu aracılığıyla sunum araçları olarak kullanılmasına olanak tanır. AirPlay, çift ekran modunda iOS’u hareket algılama ve iletişim etkinleştirilmiş esnek bir dokunmatik ekran denetleyicisi olarak etkinleştirebilir. Bu yetenek oyun uygulamaları için önemlidir. Apple, AirPlay desteği için şu gereksinimleri listeler: iOS 4.3 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir iOS aygıtına sahip Apple TV (2. nesil veya sonraki sürümü) veya iTunes 10.2 veya sonraki bir sürümüne sahip bir Mac. AirPlay, kullanıcıların bir “gönderen” cihazdan bir “alıcı” cihaza ses ve video sinyallerini “göndermesine” izin veren Apple’ın tescilli kablosuz protokol paketidir. Akışlı içerik, AirPlay aracılığıyla gönderildiğinde meta verilerini koruyan müzik, videolar, fotoğraflar ve ekran paylaşımını içerebilir.

AirPlay Nedir?

AirPlay’i düşünmenin en kolay yolu, Google Cast’in Apple eşdeğeridir. Her ikisi de Wi-Fi tabanlıdır ve Spotify’ı akıllı bir hoparlöre veya bir YouTube videosunu Chromecast’inize göndermek için Cast’i kullanabildiğiniz gibi, Apple cihazları da AirPlay ile benzer şeyler yapabilir. Aslında, bazen uygulamaya ve hedef cihaza bağlı olarak her iki seçeneğe de erişebilirler.

AirPlay ses, video ve fotoğraflara odaklanır, ancak bununla sınırlı değildir. Bazı durumlarda, bir web sitesi, sunum veya başka bir uygulama olsun, içerikten bağımsız olarak bir cihazın ekranını diğerine yansıtabilirsiniz. Ancak, genellikle ekrandaki arabirim öğeleriyle takılır, bu nedenle diğer AirPlay seçenekleri mevcutken yinelemeyi önlemek en iyisidir.

AirPlay
Apple AirPlay Nasıl Çalışır

AirPlay İle Hangi Cihazlar Uyumludur?

  1. Herhangi bir yeni Mac, iPhone, iPad, iPod touch veya Apple TV, medyayı bir cihazdan diğerine aktarma yeteneği sunar. Göze çarpan tek boşluk Apple Watch. Kontrol Merkezinizde bir AirPlay düğmesi bulsanız da, muhtemelen giyilebilir cihazın düşük güç özellikleri nedeniyle medya içeriğini doğrudan gönderemezsiniz. Bunun yerine, örneğin iş yerinde Sony kulaklıklar, ağırlık kaldırırken Beats Fit Pros kullanıyorsanız bu, Bluetooth ses çıkışları arasında geçiş yapmanızı sağlar.
  2. Bu günlerde, AirPlay için hedefler (çıktılar) üzerinde giderek daha az sınır var. Mac’ler, HomePod’lar ve Apple TV’ye ek olarak, Bose, Sonos, JBL, Harman Kardon ve Yamaha gibi markalar da dahil olmak üzere bir dizi üçüncü taraf hoparlör bu teknolojiyi desteklemektedir.
  3. Apple, AirPlay’i TV’lere koymak için Sony, Samsung, LG, Roku ve Vizio gibi markalarla çalıştı. Sonuç, yalnızca daha kolay akış değil, aynı zamanda HomeKit sahnelerine ve otomasyonlarına entegrasyon potansiyelidir. Örneğin, “Film Gecesi”nden bir sahne TV’nizi açabilir, panjurları kapatabilir ve ışıkları aynı anda karartabilir. Elbette HomeKit uyumlu olmak için zincirdeki her halkaya ihtiyacınız var.
  4. Varsayılan ses çıkışı olarak bir çift HomePod’u bir Apple TV ile eşleştirebilirsiniz. Ancak, bu seçeneğin üçüncü taraf AirPlay hoparlörlerini kapsamadığını unutmamalıyız. Apple, ses ve video senkronizasyonunu çözebildiği sürece bunu gelecekte düzeltebilir.

AirPlay’i Nasıl Kontrol Edersiniz?

Çoğu durumda işlem, Apple cihazınızda bir müzik, video veya fotoğraf uygulamasını başlatmak ve ardından AirPlay simgesine dokunmak kadar basittir; bu, katı bir üçgenle bölünmüş bir dikdörtgen veya eşmerkezli halkalar şeklini alır. Wi-Fi aralığında uyumlu çıkışlar varsa, bunlar bir listede görünecektir. Akışı başlatmak için bir hedef cihaz seçin. Kayda değer bir istisna, Spotify Connect düğmesine dokunmayı ve ardından AirPlay veya Bluetooth’u seçmeyi gerektiren Spotify’dır.

AirPlay bağlandıktan sonra, kullandığınız uygulama, kilit ekranı kontrolleri veya Kontrol Merkezi aracılığıyla oynatmayı kontrol edebileceksiniz. Arka planda medya oynatılsa bile düğme her zaman mevcut olduğundan, AirPlay’i Kontrol Merkezi aracılığıyla başlatmak bazen daha kolaydır.

The post Apple AirPlay Nasıl Çalışır? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/apple-airplay-nasil-calisir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?