Windows 10 Yazı Boyutu Değiştirme

Windows 10 Yazı Boyutu Değiştirme

Windows 10 dizüstü bilgisayarlarda, masaüstü bilgisayarlarda, tabletlerde ve hatta telefonlarda çalışır, ancak işletim sisteminin buna göre ölçeklenmesi gerekse de yazı boyutu ve simgeler her zaman her ekran için mükemmel değildir. Neyse ki, ekran içeriğini yeniden boyutlandırmak için her şeyi tercihlerinize göre büyütmenizi veya küçültmenizi sağlayan kullanışlı yeni bir menü var. Ekranı net görememek göz yorgunluğuna, baş ağrısına ve üretkenliğin azalmasına neden olabilir. Bu sorunlardan kaçınmak için, bilgisayar ekranınızın boyutunu sürekli değiştirmek yerine Windows 10’da yazı tipi boyutunu değiştirebilirsiniz.

Neyse ki Microsoft Windows, yazı tipi boyutunu kişisel tercihlerinize göre ayarlamanıza olanak tanır. Windows 10’daki varsayılan yazı tipi boyutu ayarı on veya on bir punto olarak ayarlanmıştır. Bu boyut bazı kişiler için iyi olabilir ancak her ekranda boyutu değiştirmeniz gerekiyorsa daha kalıcı bir çözüme ihtiyacınız olabilir. Windows 10’da yazı boyutu ayarını değiştirdiğinizde, metin, tüm uygulamalar ve programlar dahil olmak üzere Windows sisteminizde değişir. Örneğin, kelime işlemcinizden bir web sitesine geçtiğinizde metin, seçtiğiniz boyutta tutarlı kalır.

Yazı Boyutu
Windows 10 Yazı Boyutu

Windows 10 PC’de Yazı Tipi Boyutu Nasıl Düzenlenir?

  1. Windows simgesine tıklayın ve “Ayarlar” yazın ve arama sonuçlarında Ayarlar uygulamasına tıklayın.
  2. adıma alternatif olarak, aynı yere gitmek için Windows simgesine tıklayıp Ayarlar dişli simgesini de seçebilirsiniz.
  3. Erişim Kolaylığı menü seçeneğini tıklayın.
  4. Metni istediğiniz boyuta ayarlamak için Görüntü altında, Metin boyutunu büyüt başlığı altındaki kaydırıcıyı kullanın. Kaydırıcıyı ayarlarken, yukarıdaki yeni metin boyutunun bir önizlemesini göreceksiniz.
  5. Metni tercih ettiğiniz boyuta ayarladığınızda, Uygula’yı tıklayın.
  6. Bu yapıldıktan sonra, Windows sistemi ve bilgisayarınızdaki tüm programlar ve uygulamalar boyunca metin boyutunu değiştirmelidir. Yukarıdaki adımları izleyerek istediğiniz zaman metin boyutunu yeniden değiştirebilirsiniz.

The post Windows 10 Yazı Boyutu Değiştirme first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/windows-10-yazi-boyutu-degistirme/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?